#Чувства ли се известна, след като вече я наричат Уитни Хюстън на българската сцена? Всички говорят за лондончанката Манал Ел-Фейтури с либийски корени, която влиза в главната роля в мюзикъла "Бодигард". Репликите ѝ са на български, но пее на английски, а нейният телохранител е легендарният Орлин Горанов.

Формулата на Parusan Long Hair за жени улеснява разресването, стимулира активната фаза на фоликулите и ускорява темпото на растеж.

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

"Дали се чувствам известна? Нека първо дефинираме какво значи "известен". За мен "Бодигард" е толкова невероятен опит като артист, наред с това, че трябваше да усвоя българския разговорно на възможно най-добро ниво. Беше трудно и ми хареса процесът. Това ме мотивира да започна да посещавам още по-усилено уроци по вашия език, за да стана още по-добра".

Славата за Манал е малко по Шекспир, който казва в "Ромео и Жулиета":

Какво е едно име? Туй, което

зовем ний "роза", ще ухае сладко

под всяко друго име."

... и малко по Оскар Уайлд:

"Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите."

"Мисля, че можеш да станеш известен по много начини - когато имаш скандална любовна връзка с някого или когато влезеш в риалити шоу. Аз бих искала да бъда известна с таланта си".

Манал Ел-Фейтури в Специален проект на Parusan & URBN!

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

Това, което Манал прави със своята популярност, е да я използва за благотворителност.

"Не съм сигурна каква е основната ми мисия, но осъзнавам, че колкото повече пораствам, толкова по-щастлива се чувствам вътре в себе си, когато помагам. Откакто съм в България, грижата за бездомните животни е на преден план. Когато бях в Лондон - за мен асистирането и обучението на деца със специални образователни потребности бе страст. За нещастие в България не намерих къде да се включа, за да помагам на специални деца, но пък бездомните кучета са в моя фокус. Мисля, че да помагаш е дълг на човека. Не разбирам как можеш да минеш покрай човек или животно, които умират от глад и да не ги нахраниш. Мисля, че всички сме свързани и част от комуникацията между душите ни е да намираме начин да си помагаме".

Участвала е в много български и чужди продукции, рамо до рамо с много известни имена като Мегън Фокс и Микеле Мороне, познат с ролята си във филма "365 дни". За по-широката общественост се Манал се прочу след сериала "Съни Бийч". Тя е певица, актриса, хореограф и танцьор. Манал Ел-Фейтури е родена Лондон. По покана на Варненската опера и балет, се превръща в суперзвездата Рейчъл Марон.

Манал Ел-Фейтури в Специален проект на Parusan & URBN!

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

Първата си голяма главна роля получава в игрален филм, сниман у нас, наречен "Код червено" през 2013 г. Следват още редица сериали и тв продукции.

"В последната година не съм участвала в много продукции на филмовия център в Бояна, защото имах други ангажименти, в Лондон работя върху мой собствен проект. Още от първите снимки в България, разбрах че тук са най-добрите кино екипи. Откакто пристигнах, се чувствам българка. Наред с радостите от живота тук, виждам и моменти, които нараняват душата ми, свързани с хората, които нямат достъп до образование или не могат да си позволят да водят нормален живот", споделя тя.

"Наскоро слушах подкаста на Стийв Джобс, който казва: Ако някога имам възможността да ви науча на нещо, бих искал то да е да разберете как да свързвате точките. Да виждате и доброто, и хубавото и как се случват и двете. Когато нещо лошо ни стигне, ние просто се съпротивляваме. Не искаме то да ни се случва, бягаме от болката". Така както направих аз, когато дойдох в България. Това бе доста турбулентно време в живота ми. Но преместването ми бе една от най-добрите стъпки, които предприех".

България променя живота на Манал в руслото на актьорското майсторство

"Открих много повече реализъм в актрисите тук. Не е холивудския стил на Меган Фокс, например. Тя изглежда перфектно и блестящо във всяко едно отношение. Напоследък бих могла да кажа, че аз предпочитам да изглеждам "грозна" в ролята си, за да бъда по-истинска. По-автентична".

Манал Ел-Фейтури в Специален проект на Parusan & URBN!

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

Автентичността и чистотата е това, което Манал търси навсякъде около себе си - от хората, които среща до продуктите, които използва. Абсолютен привърженик е на био и еко производството, като проверява надлежно съставките на Parusan и серията за коса, с която създаваме приказката "Манал и бобеното стъбло". Главната ни героиня използва цялата гама продукти върху себе си, преди да се осмели да каже и дума за нея като личен коментар. Впечатлена е от "вълшебното зърно", както наричаме специалния екстракт AnaGain, който е и основната муза на тази фотосесия. Близостта до природата и нейната сила в ускоряването на растежа на косата и намаляването на косопада е вдъхновение за екзотичната Манал, която обръща внимание и на действието на другите съставки в серията Parusan - L-аргинин, биотин, витамин Е.

"Имам много голям проблем с инфлуенсърския свят, който създадоха социалните мрежи. Задавам си често въпроса: "До какво ще ни доведе всъщност това?" Къде е талантът в това?" В момента работя с хора, които доста добре знаят как се управляват социалните мрежи по правилния начин. Талантът си личи в маркетинг подхода и създаването на съдържание. Когато влязох в дълбоките води, държах най-вече внимателно да подбирам брандовете, които представлявам. Фактът, че Parusan не са тествани върху животни и са създадени от медицински бранд, ме заинтригува, особено след като знам на какво подлагам косата си. След "Бодигард" правихме доста живо шоу, снимах и в Лондон и наистина я изложих на доста натоварване. След като ползвах серията на Parusan в последните три седмици, смея да кажа, че съм очарована от резултата. Най-много ми допадна като ефект усещането за подхранване. Усетих я по-жива и свежа. Колагенът на Parusan е страхотна хранителна добавка, която действа и на ноктите, освен на косата. Филмираните таблетки са част от рутината ми, а тоникът - това е любимият ми продукт. След като я измия с Parusan шампоан за дълга коса и добавя маската-балсам , нямам търпение да го втрия в косата си. Резултатите срещу косопада се усещат още след първата седмица".

Предизвикваме Манал да ви убеди да опитате този продукт чрез силата на инфлуенсърството.

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

"Бих се обърнала към аудиторията с препоръката да се доверят на Parusan. Първо - защото трябва да опиташ, преди да си позволиш да кажеш, че нещо не ти харесва. Второ - всъщност харесвам факта, че продуктите за коса не са в супер хипнотизиращите, шарени опаковки, а в такива с изчистен дизайн. Като потребители, често се подвеждаме по супер хубавите, розови или ярки опаковки. Parusan не се опитват просто да се набият в очите ти. Те ясно ти казват: "Аз съм шампоан", "Аз съм тоник за коса", "Аз съм балсам маска", "В бяла опаковка сме, за да не замъгляваме преценката ти".

Медицината и науката отдавна вървят ръка за ръка, когато говорим за естетика. Неслучайно създаваме нашата арт фотосесия в Ботаническата градина на БАН, където срещаме и трите.

"Беше ми доста трудно да се оставя в ръцете на екипа на #URBN за пълната концепция за фотосесията. Тези малки зелени бобчета в косата ми са много асоциативна метафора за магическата сила на АnaGain и същевременно към ядрената структура във физиката. Чувството, което изпитах, работейки с изцяло женски отбор бе наистина неописуемо".

Уговаряме се с Манал в последните няколко седмици, докато тя прелита между София и Лондон за различните си ангажименти.

"За мен е много важно да мога да се наспя и да се погрижа за себе си, да тренирам, да пия достатъчно вода или да сготвя за себе си. Когато правя всичко това и не се лишавам от времето за мен, не ми пречи интензивния начин на живот. Не съм имала почивен ден от три седмици. Когато се прибера в България, отделям време и за козметични процедури, което е част от грижата за мен самата. Доверявам се изцяло на д-р Мария Тончева, която е привърженик на естествената красота".

Манал Ел-Фейтури в Специален проект на Parusan & URBN!

Снимка: Радина Ганчева за #URBN/Dir.bg

Ако трябва да намери разликата между живота си в Лондон и този в София - тя е в животинчетата ѝ, които са в България.

"Те ми дават такава любов, за която копнея. В Лондон нямаме бездомни животни. Ако се появят такива, биват ликвидирани за 7 дни. Мислим си, че това е много модерен подход, но всъщност не е, защото ако не виждаме нещо, това не означава, че то не е там". Другото, което обожавам в България, е Черно море. Това са основните предимства".

Говорейки за България, би искала да промени голяма част от стереотипите по отношение на независимостта на жените.

"Иска ми се да бъдат по-уверени. Да могат да си позволят да имат гадже с нормални доходи, без да смятат, че нещо не им е наред или да се налага да жертват младостта и любовта си в замяна на материално спокойствие. Истината е, че виждам, че това вече се променя тук. Интересното е, че и в Лондон е същото, а трябва да потърсим повече в комуникацията и отношенията, във връзката между двама души".

Точно в този момент получаваме почерпка от непознат мъж, който буквално е хипнотизиран от Манал.

Манал Ел-Фейтури в Специален проект на Parusan & URBN!

Снимка: Радина Ганчева за #URBN/Dir.bg

"Това често ми се случва, когато излизам. Просто непознат плаща сметката ми. Първият път, когато се случи, бях малко притеснена, дори засегната, защото той дори не каза "Здравей" и не искаше да говори с мен. Попитах кой го направи, а той просто остави визитката си. Казах си: "Наистина ли мислиш, че ще ти звънна само защото си ме почерпил суши?" Важно е мъжът да може да плаща сметката, но е много важно за жената да предложи да плати. Не ходя често на първа среща, но ако това се случи, е редно мъжът да плати, дори жената да предложи, защото: "Защо тогава ме извеждаш на среща? Купи ми сладолед или изведи кучетата ми на разходка? Нарича се баланс и правилен начин на комуникация".

Манал е човек, който вижда в душите на хората и това, което е най-ужасяващо за нея е, че почти ежедневно среща погледа на отсрещния точно обратното на отговора:

"Добре съм, горе-долу"

"В очите му ясно виждам, че не е ок. Тогава казвам: "Наистина ли си добре? Искаш ли да седнем да поговорим?" Мисля си, че има нещо в мен, което би могло да е дразнещо. Ако ме попиташ как съм, ще ти кажа истината, дори ще ти разкажа някои детайли. Споделяла съм, че съм била в депресия. Мисля, че някак си в ежедневието не се вглеждаме един в друг, не търсим разговор между душите си."

Всъщност Манал наистина е имала депресивни епизоди в ранните си години. Дълга история е, обвързана със семейството ѝ - баща либиец и майка англичанка. В друго интервю обещава да разкаже повече, но травмата е по-скоро от културното неразбиране.

Манал Ел-Фейтури в Специален проект на Parusan & URBN!

Снимка: Радина Ганчева за #URBN/Dir.bg

"Да израснеш в Лондон по онова време е да усещаш, че си различен непрекъснато - дори само заради косата ми. Сега косата ми е яка, устните ми са яки, но когато бях малка, не бях яка. Трябваше да си връзвам косата. Дядо ми бе британски дипломат и на семейните сбирки не ми беше позволено да нося червило. Кожата ми е не е толкова тъмна, но за мен съм си африканско момиче, с африканско лице, тяло и коса. Ако трябва да опиша себе си като човек - аз съм британска либийка, която някак се трансформира в българка. Голямо пътуване е".

Всъщност, ако се чудите откъде ви е толкова позната Манал, тя става известна покрай участието си в музикално предаване. Тогава пристига в България.

"Наскоро срещнах продуцента по време на друг ангажимент и за първи път му споделих, че когато участвах в X Factor, всъщност това бе най-трудният период в живота ми. Исках да се откажа от всичко. Джим Кери казва, да не гледаме на депресията като на депресия, а като на дълбока почивка (бел.ред. - игра на думи от английското произношение на "depressed" и "deep rest"). Бях много изморена и болна. Бях прекарала десет години в Уест Енд, където работих с деца със специални нужди, след това започнах курсове, ходех на прослушвания и кастинги и не бях се наспивала в това десетилетие. Психичното ми здраве се влошаваше, слабеех драстично, косата ми падаше. Беше бедствие. Когато дойдох тук, исках просто да си почина, защото имах достатъчно възможности да стоя поне две години без да правя нищо. Мразех участията, пеенето, музиката, дори хората. Да бъдеш изпълнител, означава, че трябва да носиш блясък като на Уитни Хюстън на сцената. Тук в България се върнах към нормалното. Водя доста скромен живот, излизам в квартала, познавам съседите си. Получих любов и възродих тази към самата себе си. България наистина спаси живота ми".

Ако имаше възможност да избере къде да живее до края на живота си - пак би избрала България. В момента преговаря за договор в Австралия.

"Но това означава да изоставя домашните си любимци за 6 месеца, което всъщност означава, че ще кажа "не". Не искам да живея в Австралия".

На българската сцена тя вече бе във филми, сериали, списания и мюзикъли. Сега работи по собствено шоу, в което сама ще композира музиката си за първи път.

Да срещнеш Манал е наистина авантюра. В първия момент си мислиш:

"Ох, трудно ще се разбера с това момиче"

Изглежда като жена, която пази дистанция.

"Но след като те опозная, мога да преценя дали мога да се отпусна. В случая - без проблем. Доста хора понякога не се осмеляват да дойдат да ме заговорят именно защото мислят, че пазя дистанция. Това, което обожавам в "Бодигард", е моментът, когато хората дойдат при нас на сцената и след това цял час си правим селфита. Говоря свободно с тях, защото точно това са артистите - да пазят свързаността помежду ни. Това означава много! Особено когато дойде някое момиченце на 14 години и ми каже: "О, Боже! Ти си актриса от Англия, звезда си, а говориш и на български". И говорейки за Parusan и AnaGain - да, аз наистина нося в шепата си вълшебните бобови зърна на Джак, които искам да посея с тези думи: Животът е кратък, а ние се фокусираме върху нищожни неща - дали сме дебели, грозни или някой не ни обича. "Стига мрънка, изяж си парчето торта!". Ок е да обичаш и да плачеш дори, добре е да изпиташ цялата гама от чувства и което е най-важното - след това не живей в собствената си драма".

Добре казано, Манал! Заслужено "Браво!", каквото е значението и на името ти! И тук можем да оборим Шекспир с думите:

Туй, което

зовем ний Манал, не ще ухае сладко

под всяко друго име.

*Специален проект на #URBN и Parusan! Материалът съдържа продуктово позициониране!

 

Серията продукти Parusan е създадена така, че да осигури всеобхватна грижа за здравето и красотата на косата, кожата и ноктите, справяйки се ефективно с причинителите на най-честите проблеми при тях.

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

Серията продукти Parusan е създадена така, че да осигури всеобхватна грижа за здравето и красотата на косата, кожата и ноктите, справяйки се ефективно с причинителите на най-честите проблеми при тях. Формулите с патентовани съставки се разработват във високотехнологични лаборатории в Германия и предлагат революционни решения с клинично доказана ефективност. Изключително успешната серия за косопад на Parusan бързо решава проблемите със сезонния и дифузния косопад, с които се сблъсква почти всеки човек в някакъв момент на живота си.

Серията срещу пърхот на Parusan е революционно решение и за двата пола в борбата с трудния за прикриване проблем. Активните съставки във високоефективните формули почистват скалпа, успокояват раздразнената кожа, балансират микробиома и киселинното pH, и решават трайно въпроса с пърхота, оставяйки косата здрава, свежа и бляскава. Формулата на Parusan Long Hair за жени улеснява разресването, стимулира активната фаза на фоликулите и ускорява темпото на растеж. Флаконите за пиене Parusan® Beauty Collagen + се грижат за здравословните нива на колагена в тялото и така допринасят за здрава кожа, коса и нокти. Колагенът е главният белтък, който осигурява здравина и еластичност на съединителната тъкан, а производството му в организма намалява с около 1% всяка година след навършване на 25 г.

URBN Team:

PM: Адриана Стойкова

Интервю и концепция: Кристина Димитрова

Стайлинг: Мая Матева

Гардероб

Дъждобран Karl Lagerfeld от Scandal Paradise Mall // чанта Karl Lagerfeld и обувки Steve Madden от Scandal Serdika Center // пръстен Guess от Guess Serdika Center

Топ и панталон The Kooples и чанта Karl Lagerfeld от Scandal Serdika Center // пръстен Guess от Guess Serdika Center

Рокля и пръстен Guess от Guess Serdika Center // обувки Steve Madden от Scandal Serdika Center

Грим: Росина Георгиева

Коса: Натали Иванова

Снимки: Радина Ганчева за #URBN/Dir.bg

Локация: Ботаническата градина в София

*Материалът е Специален проект на #URBN & Parusan и съдържа продуктово позициониране!