#"Най-много обичам, когато ме спрат на улицата и ми кажат: Ей, ти си актрисата от любимия сериал... Ех, как се казваше де, кажи му името", смее се София Маринкова, докато ми разказва за популярността, която ѝ носи "Аll Inclusive". "Сега си ме представи да изляза на улицата облечена по този начин... Ще бъде истински фурор", добавя тя, имайки предвид визията си за тази фотосесия. Барби трендът определено ѝ отива и няма как да ѝ се отрече: Не можеш да предположиш, че има син на 10 години.

Заедно със София Маринкова надникваме в нейния свят, съставен от един (вече) четвъртокласник и интензивните снимачни дни на сериала. Трудно ли е да бъдеш майка в ранните си 20 години и как точно се променя живота ти? Заедно с желираните дъвчащи таблетки EasyFishOil и София Маринкова обръщаме внимание на един основен ангажимент пред родителите - здравето и имунната система на малчуганите и нуждата да я подсилваме с правилните хранителни добавки. 9 от 10 деца харесват вкуса и аромата на EasyFishoil, а София Маринкова е сред онези 98% от майките, които използват EasyFishoil за своите деца и горещо го препоръчвам.

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

***

"Орлин вече е четвъртокласник и има нова чанта, подарък от дядо му. С нечупливи линийки, което е важно, понеже предишните са като пъзел вече. Но иначе още сме в лятно настроение. И ще се опитаме да го запазим, докато имаме тен", смее се София.

Споделя още, че не съжалява нито за миг за решението си да стане майка в ранните си 20 години.

"Колкото повече мислиш за раждането с напредването на годините, толкова повече въпроси ти изникват. И сякаш решенията стават по-сложни, а не би трябвало. Аз родих, когато бях толкова млада, че трудните въпроси не ме интересуваха. Всичко изглеждаше лесно. И се радвам, че така стана, защото сега имам пораснало момче, с което много се разбираме. А така дори трудните въпроси от едно време, вече не са толкова трудни", казва тя.

По думите ѝ сред основните преимущество на младия родител е, че е

"Здравословно и щастливо невеж"

 

Затова може да премине през всичко.

"Младостта е по-безгрижна, дори когато ти се роди дете. А и възрастовата разлика не е толкова голяма, така че растете заедно. Опасения не липсват, разбира се. И те са именно поради факта, че липсва опит. Но понякога опитът те прави предпазлив, а за раждането си е нужна и малко смелост".

Когато Орлин се ражда, София Маринкова все още е нямала кариера. Смята, че дори не е била съвсем актриса, защото още е учела в НАТФИЗ.

"Отрази ми се на ученето - прекъснах за година. Но пък после продължих в класа на проф. Стефан Данаилов, така че съдбата си знае работата. Една от особеностите на актьорското ми развитие по-късно бе, че изглеждах твърде малка за роля на майки, но всъщност бях прекалено узряла за роли на момичета"

Като всички деца, Орлин не ѝ спестява от безсънните нощи и притесненията около настинки и грип.

Снимка: Радина Ганчева за #URBN/Dir.bg

"Понякога имаше притеснения, малко по-големи от необходимото, друг път - по-малки. Случвало се е в напрегнати мигове да съм много мобилизирана и обратното - да ме обхване параноя от нищо. Но това е част от моя характер като човек, не само като родител. Безсънни нощи има и досега, когато нещо го присвие момчето ми или вдигне температура. Но Орлин е много смело момче и се справяме заедно с всичко. Дори като бебе беше такъв", казва София Маринкова.

Тя е от онези майки, които държат много на личната хигиена и правилното хранене.

"Също така винаги гледам да има много плодове и зеленчуци на масата", допълва тя. "Знам колко важно е рибеното масло за здравето и съм щастлива, че открих тези добавки. Трябва да има и за възрастни, пак с вкуса и аромата на бонбони. Обаче Орлин знае, че EasyFishOil не са обикновени бонбони, а полезни. Така че едвам го опазвам да не прекалява".

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

В интензивната градска среда грижата за имунната система на децата ни се превръща не просто в тренд, а в рутина, смята още София Маринкова.

"Децата имат силна имунна система, но за нея трябва да се полагат грижи. Като казвам грижи обаче, нямам предвид притеснения, а ежедневен ангажимент. Така че, да - това трябва да е част от рутината и препоръчвам EasyFishOil на активните майки като част от мерките, които да предприемат за здравето на децата си",

София Маринкова също е родена, когато майка ѝ е в ранните си 20. Вижда много плюсове в това.

"Когато бях малка, всички големи ми изглеждаха наистина големи. И мама си ми беше мама, не си давах сметка колко млада е била. Чак сега я разбирам. Ето нещо, на което тя продължава да ме учи. Бях много свободно дете, това също е плюс. Родителите ми, като млади хора, не са се втелясвали твърде много и може би така съм натрупала безстрашие"

Майчинството се отразява и на възприятията ѝ за сцената

"Мога да вляза в широк диапазон от роли, без те да имат отношение към реалната ми същност. Това е работата на професионалния актьор, но и там търсим допирни точки. Тогава е най-комфортно на сцената. Като родител знам, че децата също са зрители и затова искам заедно с другите майки да ги научим да обичат театъра и киното от ранна възраст.

До ден днешен се вдъхновява в ежедневието си на майка от Пипи Дългото Чорапче.

"Пипи би била страхотна майка. Но понеже такава книга няма, си я представям"

Майчинството и опитът я научават с годините да слуша повече и да изразява мнението си.

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

"Това е основата на добрата комуникация, дори с децата. Що се отнася до ролите - те не са лично постижение, те са екипна работа и резултат от усилията на много хора, които стоят зад това. Мисля, че този урок върви ръка за ръка с опита. Колкото по-млад е един актьор, толкова по-несигурен е в себе си. Другата крайност е самоувереността. Така че намирането на баланс е истинското предизвикателство".

С четвъртокласника Орлин гледат заедно "All Inclusive" , който прави Софи Маринкова една от най-популярните звезди от ТВ екрана. С над 90 хиляди последователи в Инстаграм все още не смее да се нарече популярна.

"Орлин не винаги прави връзка между мен и екранната ми героиня. Понякога това там съм аз, друг път е просто Елена и нейното семейство. Раздала съм автографи на среден лист от тетрадка на половината му клас, но това не го впечатлява, защото той играе футбол най-добре от всички и също се радва на известност".

Последователки на актрисата са предимно млади девойки, които са повлияни в ежедневието си от нейното поведение. София осъзнава това, но се смята за "човекът, който дава пример".

"Мислиш ли така, никакъв пример не е това. Ще ми се да създавам добро настроение за себе си и хората, които са избрали да следват профила ми. А ако някоя девойка иска да си поговори с мен за по-сериозни теми, винаги съм на линия"

Играла е в най-популярните сериали в България и смята, че българското производство на ситкоми е изключително интензивно в последно време.

"Аз бих искала и жанрово да има по-голямо разнообразие, но не зависи от мен. Нивото така или иначе се вдига. Може би не толкова бързо, колкото ни се иска, но посоката е правилна. Сега остава да наваксаме и с бюджети"

Още от "Женени с деца" я сравняват с актрисата Кристина Апългейт, но напоследък все повече чува за себе си, че е Барби.

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

"Всяко сравнение, което звучи като похвала, ме ласкае. Кристина Апългейт е чудесна комедийна актриса и красива жена. Марго Роби пък ми е личната любимка. Страхотна е. Що се отнася до Барби като кукла, не се възприемам така. Но ми харесва приликата, защото съм истинско момиче"

Най-приятно ѝ става, когато се запознава със срамежливи почитателки между 5 и 10 години.

"Винаги са много искрени и знам, че им е важно да си поговорим. Хора, които просто са ме виждали някъде, но не помнят нито къде, нито как се казвам, не ги броя за кой знае какви фенове"

Освен в телевизията, София Маринкова има своя опит и в постановки като "Малката морска сирена", "Пипи" и "Питър Пан", както и роля в "Анна Каренина".

"И киното, и театърът са красиви илюзии, така че не се налага една актриса да бъде твърде много себе си в определена роля, защото това значи, че в друга няма да е. Нека кажем, че половината от екранното или сценично присъствие базирам на себе си, а другата е чиста проба фантазия. Включително и по линия на преживяното", споделя тя.

В този ред на мисли, нейните съвети към сина ѝ са предимно практични - като на истинска мама.

"Бих го посъветвала да си мие по-често ръцете от Хъкълбери Фин. Но да е също такъв любител на приключения като него".

Това, което е научила от своята майка и никога не забравя е, че

"Ако любов нямам, нямам нищо"

"Но този майчински съвет води корените си още от Библията. Затова и съветът ми към жените, обмислящи да бъдат майки е да взимат съвети само от хора, на които имат доверие. И след като вземат съвета, да направят каквото чувстват. Да не прекаляват със захарта, защото не е полезна. Това е съветът ми. Хем е здравословен, хем метафоричен!

 

Снимка: Радина Ганчева за #URBN/Dir.bg

#URBN Team:

PM: Адриана Стойкова

Интервю и коцепция: Криси Димитрова

Стайлинг: Александрина Дерменджийска

Гардероб:

Гардероб: Guess & SCANDAL // Serdika Center

Коса: Натали Иванова

Грим: Росина Георгиева

Снимки: Радина Ганчева

Локация: La Creme Cafe

Dir.bg Video Production Crew:

Ангел Юрукова//Тедд Георгиев 

*Специален проект на #URBN & EasyFishOil. Съдържа продуктово позициониране!