#Животът ѝ е обвързан с фотографията повече от десетилетие. Точно колкото е и зад волана на Subaru! Радина Ганчева e фотографът титуляр на ежегодната селекция She`s The ONE на dir.bg вече 3 години. Заедно със Subaru XV подкрепят инициативата, в която на пиедестала са едни от най-забележителните жени на нашето време!

Tя е моден фотограф, завършила специалността в НАТФИЗ. Горд собственик на Subaru XV и фен на марката. Като опитен шофьор и познавач на Subaru XV, на нея се пада честта да изпробва новия модел на Subaru XV.

Той е гъвкав и компактен в градска среда, носи ти багажа (в случая - три чанти с техника), придружава те на разходки и почивки и прави всичко възможно да ти е лесно, удобно и комфортно! Абсолютен кавалер на 4 гуми - стабилен, сигурен и безкомпромисен към препятствията. SUBARU XV, в цвят Plasma Yellow Pearl, е градски тип със спортен характер.

"Градски човек съм и когато снимам, ми се налага да обикалям къде ли не из София и околностите. Затова си паснахме! Просто това Subaru e идеалният вариант за активното ежедневие на човек, който се движи непрекъснато. "Дизайнът е доста як!", признава Радина. "Отзад стоповете са с по-резки форми - нещо, което една жена би забелязала. Не е лъжа, че жените си избират колите по цвят и външен вид, а този цвят е направо убийствен - Plasma Yellow Pearl! На живо е още по-красив, защото има и малко лайм зелено. Определено се откроява в сивата градска среда. Просто не мога да сваля поглед от него!"

Ради живее в центъра на града, където, всички знаем, е почти невъзможно да се паркира. Взимаме я оттам и се подготвяме за разходка със Subaru XV.

Споделя ми, че тази година освен юбилея на She`s The ONE - събитието, в което за пета поредна година на фокус са успяващите и вдъхновяващи жени на нашето време, застанали пред нейния обектив, отбелязва и 10 години зад волана на Subaru!

"Първата кола ми я намериха роднини - стар модел на марката, която бе бюджетен и стабилен вариант за кола, на която да се уча. Не беше много компактна, но пък така се научих да паркирам добре. Цял живот съм била само със Subaru като лично моя кола. Доста пътуваме. Миналата година есента правих road trip и минахме над 3500 км - Сърбия-Унгария-Словения-Австрия-Сърбия-България-Гърция - със Subaru, което не ни изостави нито за секунда. Тъй като караме и шосейни велосипеди, носеше и тях на капака", смее се Ради, докато товари трите си раници с техника в багажника.

"Багажът се събира без компромис с цялата техника, която ми е нужна. Обикновено нося една чанта с фотоапарат и обективи, чанта с осветление и друга - със стативи. Понякога се налага да взема и някои от хората от екипа - наистина е много стабилна кола, която няма да поднесе на пътя или да ме постави в рискова ситуация".

Снимка: Aнгел Юруков

"Първите ми впечатления от новия модел са новите допълнителни екстри като камера за допълнително виждане, сигнализация за коли, които преминават през мъртвата точка и от двете страни. Ако прекалено приближиш друга кола или излезеш извън маркировката, веднага алармира - връща ти волана навътре. Впечатление ми направиха новите вградени функции на дисплея - може да си изкараш на екрана да виждаш хибридния двигател, да включиш навигацията да ти показва посоката или да следиш разхода на гориво. Просто да персонализираш с показателите, които пожелаеш".

Също така, използвайки най-популярните приложения с Apple CarPlay и Android Auto и благодарение на функцията за разпознаване на говор, можеш да останеш фокусиран на пътя, командвайки устройството без ръце. 4.2-инчовият LCD дисплей е поставен така, че да показва голямо разнообразие от полезна информация, да се вижда ясно, но и да не разсейва шофьора. 6.3-инчовият мултифункционален дисплей в горната част на таблото предоставя информация в реално време. Когато навигационната система се използва, тя се свързва с мултифункционалния дисплей и завой по завой показва информация за пътуването.

"Много леко и плавно се движи. Без никакви усилия, много е стабилна", казва Радина Ганчева.

Асистентът за поддържане на лентата на движение на Subaru е една от най-добрите функции за безопасност- не само че ще ви уведоми ако се отклонявате, но и ще ви помогне да не навлизате в друга лента. Ако не коригирате посоката, асистентът за поддържане на лентата поема управлението и се намесва автоматично. Не е необходимо да я използвате постоянно, а само когато смятате, че имате нужда от помощ.

Maрката Subaru e безкомпромисна към безопасността.

Любопитен факт: с произход от самолетната индустрия, Subaru прецизно настройва, тества и подобрява своите системи за безопасност, разработвани в продължение на 50 години като непрекъснато се стреми да подобри цялостната безопасност, за да сведе до минимум риска от произшествия.

Новият Subaru XV има видимост във всички посоки заради височината на прозорците и разположението на предните колони, които предоставят изключително добро зрително поле и намаляване на мъртвите точки.

Subaru Rear Vehicle Detection използва сензори на автомобила, за да ви информира за автомобили, намиращи се в мъртвата зона при смяна на ленти и може да ви предупреди за опасност от удар, при движение назад и наличен страничен трафик.

Впечатление прави и Асистентът за дълги светлини High Beam Assist (HBA) - може автоматично да сменя светлините между дълги и къси според пътните условия.

Снимка: Aнгел Юруков

При движение назад, ако бъде открит обект, ще чуете поредица от звукови сигнали и ще видите визуални индикатори, които ви предупреждават, че зад вас има обект. Ако не реагирате, Subaru Reverse Automatic Braking се активира - и спирачките се задействат незабавно, за да ви помогнат да избегнете потенциален сблъсък.

Какво представлява автоматичното спиране на заден ход при Subaru?

Наличната функция за автоматично спиране на заден ход (RAB) е отличен начин да предпазим автомобила от сблъсъци и инциденти. Ако нещо ви изненада при движение на заден ход и не можете да реагирате навреме, RAB ще задейства автоматично спирачките, за да предотврати инцидент. Успяхме да го тестваме, докато паркираме на малката уличка, която пресича "Московка". С очите си видяхме водачи, които се отказаха да се пробват на толкова тясно пространство, но Ради паркира без проблем и за голямо учудване на портиера на сградата, който уж се притича на помощ, но се оказа със зяпнала уста от атракцията "жена паркира кола".

Снимка: Aнгел Юруков

"Когато превключа на задна предавка, камерата за задно виждане се включва автоматично, като ми осигурява безпрепятствена видимост."

Дизайнът отвътре е много добре издържан като стилистика - има по-голям екран и прекрасни оранжеви шевове на предните седалки. И много красиви нови стопове и фарове отвън, както и релсите на тавана са като вградени. С много, много хубав силует!", обяснява ми Ради, докато се настаняваме в купето.

Снимка: Ангел Юруков

В своята работа, Радина Ганчева следва усета и нейната отличаваща стилистика, която определя като класическа и чиста. Впечатление ѝ правят всички детайли - това обяснява акцентът върху шевовете!

Отправяме се на тур в околността и извън града, като смятаме да изпробваме спортния характер на автомобила.

"Много жени съм виждала в града, които карат Subaru XV - защото са много красиви и имат някои много приятни елементи в дизайна. Зад тази красива опаковка, обаче, се крие една истинска стабилна машина, готова за дългогодишна връзка."

Снимка: Ангел Юруков

Красива отвън и силна отвътре - Subaru XV определено е на една вълна с дамите от петата серия на ежегодната селекция She`s the ONE by dir.bg - затова e първи партньор на събитието. Всички жени от селекцията застават пред обектива на Ради, която умее да разкрива много повече от това, което виждаме на пръв поглед - зад нежните черти на красивите дами има много пластове, които тя успява да улови безпогрешно с фотоапарата си.

Същественото е невидимо за очите, но не и за нея!

"Тъй като имам голяма свобода, получена от редакторския екип на dir.bg, успявам да покажа моето виждане в поредицата портрети, които са с различна концепция всяка година. В тазгодишната серия бе важно да оставя дамите да бъдат изцяло себе си пред обектива - със своите мисли, спомени и вълнения, които провокират метафоричната тема на серията "Ултравиолетови". Дори се вижда на моменти ранимостта на всяка една от тях в погледа, допускам я и я оставям да оживее в портрета - така както е в класическите творби", разкрива Радина.

Снимка: Ангел Юруков

До голяма степен локацията, на която се осъществяват снимките успява да даде своя отпечатък за настроението и усещането, когато ги гледаш. Те се наслагват и от материите и цветовете на дрехите, подбрани от стилиста Александрина Дерменджийска, както и от меките и естествени тонове на грима, направен от Росина Георгиева. Финалният завършек дава елегантното докосване в косите, дело на фризьора Натали Иванова.

"Заприличаха на картини, което не бе търсен ефект. Аз търсих чистите линии, но съвкупността от работата на всички доведе до завършения концептуален ефект на She`s The ONE 2023" , обобщава Ради.

В своите портрети тя е насочвана от очите на дамите - някои са ѝ били познати от медиите, а други има честта да срещне за първи път.

"Направи ми впечатление, че са фини, изискани дами, но носят онази типичната, кралска, женска, вътрешна сила, която им придава тежест. Знаеш, че думите им са подплатени с ясно лично мнение и житейски опит. Всяка една от тях дълбоко вярва в това, което казва!"

Снимка: Ангел Юруков

Участието в проекта She`s the ONE носи на Радина Ганчева муза и вдъхновение, защото истински се възхищава на маниера, с който те следват мечтите си и ги реализират. Казва, че със сигурност е един от по-приятните и хубави проекти, по които е работила с голямо удоволствие напоследък".

"Тази женска сила и енергия, която има по време на снимките, е много зареждаща. Ние сме изцяло женски екип, само Ачето ни е момчето - (бел. ред. - oператорът Ангел Юруков от видеопродукцията на Dir.bg, който прави и снимките на Радина Ганчева и Subaru XV) - допада ми цялостната идея - жени, които подкрепят жени и се въздигат една друга именно заради такива незабравими срещи! Имаме нужда от повече такива смислени проекти, защото показват жените не само като красиви обекти за снимки, а като хора с много сила и стоицизъм".

Subaru XV също избра точната жена за този офроуд тест драйв.

Снимка: Ангел Юруков

"Допадат ми функциите, които ползваме по пътя към Бистрица - има за лек сняг, има опции за движение и в стабилни преспи и голяма кал. В новия си модел Subaru XV има прекрасен избор за "хибриден живот" - в градска среда и сред природата", смята Радина Ганчева.

Снимка: Ангел Юруков

Снимка: Ангел Юруков

Актуалният модел Subaru XV има X-MODE с два режима. Тя осигурява по-бърза реакция на системата за задвижване на всички колела като променя настройките на различни системи. Включвайки и контрола на спускането по наклон, тя гарантира по-сигурно движение в пресечени и заснежени терени.

Предлагат се и режими [SNOW/DIRT] за хлъзгави повърхности, покрити със сняг, пръст или чакъл и [D.SNOW/MUD] за особено коварни пътища, като например дълбок сняг или кал.

"На всеки шофьор сигурно му се е случвало колата да занесе на завой, но Subaru XV дава тази сигурност наред с правилните реакции на шофьора", казва Ради, докато минаваме през малка рекичка и се отправяме към хълм, от който да погледнем към София отвисоко в слънчевия следобед.

Снимка: Ангел Юруков

"Не мога да си представя да живея без кола, независимо, че обожавам да се движа пеша. Дори, когато сме на почивка, ползвам rent-a-car. Но поради естеството ми на работа, за която мъкна и техника, не знам как бих оцелявала", споделя Ради.

Поглеждайки към хоризонта, споделя, че се чувства успяла и щастлива - като жена и фотограф именно заради ценните срещи в работата.

Снимка: Ангел Юруков

"От всички срещи с дамите от She`s The ONE", право в сърцето ме улучи водещата Радина Червенова, не само защото носим еднакво име, а защото много я усетих като човек. Винаги съм я харесвала като жена от екрана, а на живо този път имахме по-близък контакт и тя се отпусна повече. Обективът е абсолютен сензор. Някои са свикнали да ги снимат, други за първи път застават пред камера. В някои виждаш тъга, в други чистота и истинност, в трети - бариера. Не можеш да излъжеш фотографа. Усещането да надникнеш в очи, като на актрисата Алекс Сърчаджиева също е много силно - толкова малка и крехка, а всъщност толкова силна - истински воин!", споделя Радина Ганчева.

Това, през което са минали, се усеща в очите им и го долавяш с всички фибри по кожата си, казва тя.

"Затова и вярвам, че хората трябва да се подкрепят един друг, защото както знаем - всеки води собствени битки. Да не се чувстваш сам е най-хубавото нещо на света. Дори да направиш комплимент на някого - виждаш как той грейва и това те кара да се чувстваш добре. Дори по-добре, отколкото сам да получиш комплимент. Подкрепата може да се дава и с думи".

Снимка: Ангел Юруков

Така както Subaru XV подкрепи инициативата си със смело сърце на четири колела. Ако Subaru можеше да чуе Радина Ганчева, тя щеше да му каже:

"Много те обичам!"

И признава, че е плакала много, когато се е разделила с първото си Subaru. Още пази ключа му и спомена за него в сърцето си!

Снимка: Ангел Юруков

*Специален проект на Subaru & She`s The ONE 2023!

SUBARU XV STYLE XTRA 2.0i e-BOXER

Разход на гориво, WLTP комбиниран цикъл на движение: 7,9 л/100 км

Емисии CO₂, WLTP комбиниран цикъл на движение: 180 г/км

За повече информация и пробно шофиране посетете subarubg.bg

 

#URBN Team: 

Автор: Криси Димитрова

Снимки: Ангел Юруков

Грим: Росина Георгиева 

Стилист: Александрина Дерменджийска 

PM: Жаклина Братанова