#В първия ден на 2024 година си припомняме най-добрите международни кадри от изминалите месеци в различните точки на планетата. Започваме с отбелязването на 2023 година в Лондон и преминаваме през празници и катаклизми, лични истории и исторически събития в градовете по света.

Лондон празнува с фойерверки за първи път след пандемията

Лондон празнува с фойерверки за първи път след пандемията

Снимка: Getty Images

Фойерверки осветяват силуета на Лондон над Биг Бен и Лондонското око малко след полунощ на 1 януари 2023 г. в Лондон, Англия. Това бе първото огнено шоу след пандемията. Снимката е на Дан Китууд. 

Сбогуване с папа Бенедикт XVI 

Тялото на папа Бенедикт XVI лежи в базиликата Свети Петър. Роден като Йозеф Алоизий Ратцингер в Марктл, Бавария, Германия през 1927 г., той е глава на католическата църква и суверен на Ватикана от 19 април 2005 г. до влошаването на здравето му.

Снимка: Getty Images

ВАТИКАНA - 03 ЯНУАРИ: Тялото на папа Бенедикт XVI лежи в базиликата Свети Петър. Роден като Йозеф Алоизий Ратцингер в Марктл, Бавария, Германия през 1927 г., той е глава на католическата църква и суверен на Ватикана от 19 април 2005 г. до влошаването на здравето му.  Оттегля се на 28 Февруари 2013 г. Той наследи папа Йоан Павел II, а след него длъжността поема папа Франциск. Снимката е на Кристофър Фърлонг.

В китайския град на червените фенери

Село Тунтоу е столицата на фенерите на Китай. То увеличи производството си през изминалата година, след като страната забави производството на символичните червени декорации, свързани с най-големия празник в страната през годината заради пандемията.

Снимка: Getty Images

ТУНТОУ, КИТАЙ - 5 ЯНУАРИ: Село Тунтоу е столицата на фенерите на Китай. То увеличи производството си през изминалата година,  след като страната забави производството на символичните червени декорации, свързани с най-големия празник в страната през годината заради пандемията. В китайската култура червеният цвят носи късмет и щастие, а тъканта на всеки фенер е украсена с герои, носещи послания за здраве, мир и просперитет. Вековната традиция и в контраст с модерните градове и бързия растеж на Китай. В града на червените фенери по-голямата част от производството е в малки, семейни фабрики, които доставят до пазари в Китай, Азия и чужбина. Снимката е на Кевин Фрайър. 

Алпите без сняг

Скиори се спускат по склоновете на зоната Rohrmoos, покрита с изкуствен сняг. Тревата се вижда по останалата част от хълма. Алпийските ски курорти в Австрия, Германия и Швейцария бяха изправени пред необичайно топъл януари, на фона на рекордните температури и в други части на Европа.

Снимка: Getty Images

ШЛАДМИНГ, АВСТРИЯ - 06 ЯНУАРИ: Скиори се спускат по склоновете на зоната Rohrmoos, покрита с изкуствен сняг. Тревата се вижда по останалата част от хълма. Алпийските ски курорти в Австрия, Германия и Швейцария бяха изправени пред необичайно топъл януари, на фона на рекордните температури и в други части на Европа. Снимка е на Даниел Копач. 

Екскурзия за отличници в Сидни

Момче се излежава в пясъка, скривайки лицето си от слънцето в Сидни, Австралия. Инициативата е част от програмата Bush to Beach, която се провежда за осемнадесета година.

Снимка: Getty Images

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 03 ФЕВРУАРИ: Момче се излежава в пясъка, скривайки лицето си от слънцето в Сидни, Австралия. Инициативата е част от програмата Bush to Beach, която се провежда за осемнадесета година. Тя дава уникална възможност на децата от местното население да научат и изследват плажната култура на Сидни. Осъществява се изцяло от доброволци, дарения и спонсорство. Bush to Beach има за цел да вдъхва надежда, увереност, самочувствие и насърчаване на образованието. Екскурзията е награда за онези, които посещават училище редовно и успешно. Освен мотивацията, отличните същевременно виждат друг свят извън общността си, което им помага да развият увереност и самочувствие. Снимката е на Джени Евънс. 

Унищожаването на балон

Моряците, назначени към група 2 за обезвреждане на взривни боеприпаси, извличат балон за наблюдение на голяма надморска височина на 5 февруари 2023 г. край бреговете на Мъртъл Бийч, Южна Каролина.

Снимка: Getty Images

МЪРТЪЛ БИЙЧ, SC - 05 ФЕВРУАРИ: Моряците, назначени към група 2 за обезвреждане на взривни боеприпаси, извличат балон за наблюдение на голяма надморска височина на 5 февруари 2023 г. край бреговете на Мъртъл Бийч, Южна Каролина. Американски изтребители, действащи под ръководството на Северното командване на САЩ, унищожихаа балон по заповед на президента на САЩ Джо Байдън и с пълната подкрепа на канадското правителство. Снимка е от старши офицер 1-ви клас Тайлър Томпсън/ВМС на САЩ за Getty Images. 

Русия с нова офанзива в Източна Украйна

Съпрузите Коля и Оля, на 57 години, хванати под ръка, се придвижват през снежна буря, под звуците на артилерийски гърмежи.

Снимка: Getty Images

Съпрузите Коля и Оля, на 57 години, хванати под ръка, се придвижват през снежна буря, под звуците на артилерийски гърмежи. Кадърът е направен почти година след нахлуването на Русия в Украйна, което се случи на 24 февруари 2022 г. Руските сили бавно набираха позиции в зимна офанзива, а двете страни платиха висока цена. Снимката е на Джон Мур. 

Земетресението в Турция и Сирия

Мъж спи на диван близо до срутена сграда на 13 февруари 2023 г. в Хатай, Турция. Земетресение с магнитуд 7,8 удари близо до Газиантеп в ранните часове на понеделник.

Снимка: Getty Images

ХАТАЙ, ТУРЦИЯ - 13 ФЕВРУАРИ: Мъж спи на диван близо до срутена сграда на 13 февруари 2023 г. в Хатай, Турция. Земетресение с магнитуд 7,8 удари близо до Газиантеп в ранните часове на понеделник. Последва друг трус с магнитуд 7,5 малко след обяд. Земетресенията причиниха обширни разрушения в Южна Турция и Северна Сирия и бяха усетени в близките страни. Снимката е на Бурак Кара.

Сред руините

Жена върви по улица сред разрушени сгради. Земетресенията причиниха мащабни разрушения в Южна Турция и Северна Сирия и убиха повече от 40 000 души.

Снимка: Getty Images

ХАТАЙ, ТУРЦИЯ - 17 ФЕВРУАРИ: Жена върви по улица сред разрушени сгради. Земетресенията причиниха мащабни разрушения в Южна Турция и Северна Сирия и убиха повече от 40 000 души. Снимката е на Крис МакГрат. 

Оцелелият Йигит 

Спасители носят на ръце 8-годишния оцелял Йигит, изваден изпод руините на срутена сграда 52 часа след земетресението. Снимката е на Бурак Кара.

Снимка: Getty Images

ХАТАЙ, ТУРЦИЯ - 08 ФЕВРУАРИ: Спасители носят на ръце 8-годишния оцелял Йигит, изваден изпод руините на срутена сграда 52 часа след земетресението. Снимката е на Бурак Кара.

Творба срещу домашното насилие 

Семейство танцува конга - творбата "Спирала за Свети Валентин" се появи на 15 февруари 2023 г. в Маргейт, Англия.

Снимка: Getty Images

МАРГЕЙТ, АНГЛИЯ - 15 ФЕВРУАРИ: Семейство танцува конга -  творбата "Спирала за Свети Валентин" се появи на 15 февруари 2023 г. в Маргейт, Англия. Изображението, което обръща вниманието към темата за насилието над жени и домашния тормоз във всичките му форми бе допълнено от хладилник. Хладилникът бе незабавно преместен от областния съвет, който обеща да го  върне, "след като бъде обезопасен". Когато това не се случи, на негово място се появи кошче за боклук като заместител и пластмасов лист, покриващ изображението със знак, който гласи "не пипай". Сега изглежда, че произведението има двама частни охранители, въпреки че е нарисувано на стената. Снимката е на Дан Китууд. 

Военно обучение в градска среда за доброволци 

Украински доброволци преминават през обучение в градска среда заедно с членове на британските въоръжени сили по време на смесен военен лагер.

Снимка: Getty Images

ЮГОИЗТОЧНА АНГЛИЯ - 24 ФЕВРУАРИ: Украински доброволци преминават през обучение в градска среда заедно с членове на британските въоръжени сили по време на смесен военен лагер. Хиляда военнослужещи от Обединеното кралство изпълняват програма за обучение, която е предназначена за 10 000 новобранци доброволци от Украйна, с малък или никакъв военен опит. Целта е да добият умения, за да бъдат ефективни в битка на фронтовата линия. Базиран на основното обучение на войници в Обединеното кралство, курсът обхваща боравене с оръжия, оказване на първа помощ на бойното поле, полеви умения, тактика на патрулиране и познаване на Закона за въоръжените конфликти. Снимката е на Леон Нийл. 

Корабокрушението 

Лайла Темори (47), от Кундуз, живееща в Германия, търси останките на своите роднини из отломките на кораб.

Снимка: Getty Images

СТЕКАТО ДИ КУТРО, ИТАЛИЯ - 02 МАРТ: Лайла Темори (47), от Кундуз, живееща в Германия, търси останките на своите роднини из отломките на кораб. Кадърът е от 2 март 2023 г. Тя загуби цялото семейство на брат си, включително три деца, при корабокрушението. Освен 18-месечния ѝ племенник, не са открити телата на останалите ѝ роднини. Загиналите бяха десетки, а над 80 бяха спасени. Снимката е на Алесио Мамо. 

Мартенско извънредно положение в Калифорния

Холивудският знак сред покритата от сняг планина, след зимната буря, която удари Южна Калифорния през март 2023 г.

Снимка: Getty Images

ЛОС АНДЖЕЛИС, КАЛИФОРНИЯ - 01 МАРТ: Холивудският знак сред покритата от сняг планина, след зимната буря, която удари Южна Калифорния. Поредиците стихии доваха сняг от над 300 метра на места. Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви извънредно положение в 13 окръга. Снимката е на Марио Тама.

Пералнята за пари се наводни 

Памела Черути изнася с количка пълна с торба с монети от наводнената пералня за пари в Паджаро.

Снимка: Getty Images

ПАДЖАРО, КАЛИФОРНИЯ - 14 МАРТ: Памела Черути изнася с количка пълна с торба с монети от наводнената пералня за пари в Паджаро. След снега, Северна Калифорния бе засегната от поредица проливни дъждове и наводнения в целия регион. Наводнения заляга града след като бе пробита дига по протежението на река Паджаро. Снимката е на Джъстин Съливан. 

Басейн на ръба 

Басейн в Ориндж Каунти на ръба на свлачище

Снимка: Getty Images

САН КЛЕМЕНТЕ, КАЛИФОРНИЯ - 16 МАРТ: Басейн на ръба на свлачище на хълм, предизвикано от проливни дъждове. Четири жилищни сгради с изглед към океана бяха евакуирани и затворени. Седмиците дъждове размекнаха почвата в Ориндж Каунти. Снимката е на Марио Тама. 

 

Рекорден сняг за всички времена 

От птичи поглед се вижда как работници премахват снега от покрива на комплекс от жилища в планините Сиера Невада.

Снимка: Getty Images

МАМЪТ ЛЕЙКС, КАЛИФОРНИЯ - 29 МАРТ: От птичи поглед се вижда как работници премахват снега от покрива на комплекс от жилища в планините Сиера Невада. След години на суша средната снежна покривка в щата за Калифорния достигна своя рекорд за всички времена. Снимката е на Марио Тама. 

Торнадо в Мисисипи

Жена сред развалините на дома си, унищожен от торнадото в Мисисипи

Снимка: Getty Images

РОЛИНГ Форк, МИСИСИПИ - 28 МАРТ: Жена седи сред развалините на дома си, докато почистването продължава. Щетите са след торнадо, което отне живота на над 26 души. Снимката е на Скот Олсън.

Свещеният месец

Мюсюлмани, които постят на Датаран Мердека (Площад на независимостта) по време на свещения месец Рамадан.

Снимка: Getty Images

КУАЛА ЛУМПУР, МАЛАЙЗИЯ - 02 АПРИЛ: Мюсюлмани, които постят на Датаран Мердека (Площад на независимостта) по време на свещения месец Рамадан. Това е най-свещеният месец в исляма, през който вярващите спазват режима от зори до здрач. Те празнуват края на Рамадана с фестивала Ид ал Фитр. Снимката е на Анис Лин. 

"Море от пясъци"

Мюсюлмани, които постят на Датаран Мердека (Площад на независимостта) по време на свещения месец Рамадан.

Снимка: Getty Images

ЙОГЯКАРТА, ИНДОНЕЗИЯ - 21 АПРИЛ: Индонезийските мюсюлмани изпълняват молитва Eid Al-Fitr върху "море от пясъци" на плажа Parangkusumo. Мюсюлманите по света празнуват Ейд ал Фитр със семействата си, за да отбележат края на Рамадан, свещеният месец на постите. Снимката е в Улет Ифансасти.

Денят Анзак 

Членовете на Haka For Life се подготвят да участват в службата на Coloured Digger ANZAC Day.

Снимка: Getty Images

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 25 АПРИЛ: Членовете на Haka For Life се подготвят да участват в службата на Coloured Digger ANZAC Day. Службата и маршът са в знак на почит към местните жители на островите от пролива Торес, които са служили в австралийските отбранителни сили. Снимката е на Лиза Мари Уилямс.

От тайните служби като татко

Президентът на САЩ Джо Байдън произнася реч, докато деца, облечени като агенти от Тайните служби, "пазят" сцената в деня, в който родителите водят децата си с тях на работа.

Снимка: Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 27 АПРИЛ: Президентът на САЩ Джо Байдън произнася реч, докато деца, облечени като агенти от Тайните служби, "пазят" сцената в деня, в който родителите водят децата си с тях на работа. През 2023 г. Националният ден "Вземете детето си на работа" се проведе за тридесети път. Снимката е на Уин Макнаме. 

Коронацията 

Крал Чарлз III и кралица Камила пътуват в карета Gold State, направена през 1760 г.

Снимка: Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 06 МАЙ: Крал Чарлз III и кралица Камила пътуват в карета Gold State, направена през 1760 г. и използвана при всяка коронация след тази на Уилям IV през 1831 г. Тя тръгва от Уестминстърското абатство по пътя към Бъкингамския дворец за  коронацията на крал Чарлз III и кралица Камила. Чарлз се възкачи на трона на 8 септември 2022 г., след смъртта на майка си Елизабет II. Снимката е на Джеф Джей Мичъл. 

От дъжд не се боим

Феновете на Евровизия не се страхуват от дъждовна буря.

Снимка: Getty Images

ЛИВЪРПУЛ, АНГЛИЯ - 11 МАЙ: Феновете на Евровизия не се страхуват от дъждовна буря. Те се събраха в селото край брега на реката в центъра на Ливърпул преди полуфинала на конкурса за песен. Обединеното кралство е домакин от името на Украйна, чието участие спечели през 2022 година. Поради военна обстановка Украйна нямаше как да бъде домакин на Евровизия през 2023 г. Снимката е на Кристофър Фърлонг.

Война в парка 

Възрастна жена минава през изкоп в парк. Части от него са укрепени от украинските войски, защитаващи столицата в началото на руската инвазия.

Снимка: Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 6 МАЙ: Възрастна жена минава през изкоп в парк.  Части от него са укрепени от украинските войски, защитаващи столицата в началото на руската инвазия. Година по-късно заплахата от въздушно нападение около Киев остана, но сухопътната война до голяма степен се концентрира на изток и юг. Снимката е на Роман Филипи. 

Мигрантите след пандемията 

Вълна от мигранти след като рестрикциите заради пандемията отпаднаха

Снимка: Getty Images

ЕЛ ПАСО, ТЕКСАС - 8 МАЙ: Имигрантски семейства преминават в Съединените щати от Мексико, за да търсят убежище Вълната от мигранти, която настъпи с края на политиката за границите от епохата на Covid Title 42  бе в пика си през лятото на 2023г. Снимката е на Джон Мур. 

Рожденият ден на Буда 

Мъгла от дим заради горски пожари в Канада обгръща сградата Крайслер в Ню Йорк.

Снимка: Getty Images

СЕУЛ, ЮЖНА КОРЕЯ - 20 МАЙ: Будисти пускат фенери на парад по време на Фестивала, с който отпразнуваха рождения ден на Буда през 2023 г.  Буда е роден преди приблизително 2567 години и въпреки че точната дата не е известна, официалният рожден ден се отбелязва на пълнолуние през май. Снимката е на Чунг Сунг-Джун.

Ню Йорк стана най-замърсеният мегаполис в света през юни

Мъгла от дим покрай пожарите превърна Ню Йорк в най-замърсения град за юни 2023 г.

Снимка: Getty Images

НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК - 7 ЮНИ: Мъгла от дим заради горски пожари в Канада обгръща сградата Крайслер в Ню Йорк. Мегапоилсът оглави списъка на най-замърсените големи градове в света заради огнената стихия по източното крайбрежие. Снимката е на Дейвид Ди Делгадо. 

Журналисти в Тибет 

Тибетска жена в традиционно облекло чака своя ред за сцената на гала церемонията по откриването на петото изложение за туризъм и култура в Китай.

Снимка: Getty Images

ЛХАСА, КИТАЙ - 16 ЮНИ: Тибетска жена в традиционно облекло чака своя ред за сцената на гала церемонията по откриването на петото изложение за туризъм и култура в Китай. Китайското правителство инвестира сериозно в инфраструктура, образование, заетост, здравеопазване и регионална туристическа индустрия, за да развие икономиката на Тибет. Въпреки това критиците смятат, че мащабът на развитие като акцентът без върху културните събитя. Според управляващите, техните политики за развитие са помогнали за облекчаване на бедността и повишаване на просперитета, без да намаляват религиозните и културни свободи или опазването на околната среда. На чуждестранни журналисти обикновено не се разрешава да пътуват до автономния регион без специално разрешение. През 2023 г. те бяха допуснати на посещение, организирано от служители на местно и държавно ниво по време на изложението, което бе първото от 2019 г. насам. Снимката е на Кевин Фрайър.

Убийствената жега в Аризона 

Рик Уайт пие вода, докато се охлажда в палатката си в "Зоната" - най-големият лагер за бездомни във Финикс.

Снимка: Getty Images

ФЕНИКС, АРИЗОНА - 25 ЮЛИ: Рик Уайт пие вода, докато се охлажда в палатката си в  "Зоната" -  най-големият лагер за бездомни във Финикс. През 2023 година градът посрещна най-лошата гореща вълна. Уайт сподели пред екипа: "Екстремната жега е едно, но прякото слънце те изтощава бързо... Това слънце ще те накара да изпаднеш в делириум." Хората без жилища са изложени на особено висок риск от заболяване или смърт, свързани с горещината. Снимката е на Марио Тама. 

Декриминализиране на "магическите гъби"

ОКРЪГ ФЕЪРФИЙЛД, КЪНЕКТИКЪТ - 27 ЮЛИ: Халюцогенни гъби от реколтата в овлажнена "камера за плододаване" в мазето на частен дом. Проучванията от 2023 година доказаха, че псилоцибиновите гъби, известни още като "магически гъби", са обещаващи в борбата с тревожността, анорексията, депресията, посттравматичното стресово разстройство, обсесивно-компулсивно разстройство и различни форми на злоупотреба с вещества. Учените потвърдиха, че псилоцибинът може да насърчи невропластичността, пренастройване на мозъка, което дава на пациентите свежи перспективи до дългогодишни психиатрични проблеми. Въпреки че псилоцибинът е класифициран в САЩ като незаконно вещество, много общини са предприели действия за декриминализирането му на местно ниво. Орегон легализира употребата на гъби от възрастни. Снимката е на Джон Мур. 

След горските пожари в Гърция 

Проучванията от 2023 година доказаха, че псилоцибиновите гъби, известни още като "магически гъби", са обещаващи в борбата с тревожността, анорексията, депресията, посттравматичното стресово разстройство, обсесивно-компулсивно разстройство и различни форми на злоупотреба с вещества.

Снимка: Getty Images

ГЕНАДИ, ГЪРЦИЯ - 27 ЮЛИ: Две изгорели коли след горски пожар. Пожарникарите се справиха с горските пожари на остров Родос. Пожарите на Родос наложиха евакуация на десетки хиляди туристи в разгара на летния сезон. Снимката е на Дан Китууд.

Празни плажове в Гърция 

Празни шезлонги се редят на плажа. След горските пожари, които обхванаха южната част на острова през последните няколко дни, много хотели изгубиха туристите, които потърсиха алтернатива за отдих.

Снимка: Getty Images

ЛАРДОС, ГЪРЦИЯ - 29 ЮЛИ: Празни шезлонги се редят на плажа. След горските пожари, които обхванаха южната част на острова през последните няколко дни, много хотели изгубиха туристите, които потърсиха алтернатива за отдих. Въпреки че противопожарните самолети и хеликоптери се справят със спорадичните огнища на острова, повечето евакуацията на десетки хиляди в летния сезон нанесе своите щети в сферата на туризма. 

Обучение в Южна Корея 

Южнокорейски войници участват в учение за борба с химикали и тероризъм като част от 2023 Ulchi Freedom Shield (UFS) на метростанция.

Снимка: Getty Images

СЕУЛ, ЮЖНА КОРЕЯ - 22 АВГУСТ: Южнокорейски войници участват в учение за борба с химикали и тероризъм като част от 2023 Ulchi Freedom Shield (UFS) на метростанция. 11-дневното учение включи тренировки, включително справяне с химически и биологични атаки.  То се провежда редовно и е съвместно между американски и южнокорейски войски. Учението служи като платформа за южнокорейското правителство да се подготви за потенциални извънредни ситуации на Корейския полуостров, като участват около 580 000 служители от около 4000 градски, окръжни и районни правителства, обществени институции. Снимката е на Чунг Сун-Джун. 

Синя Луна 

Втората синя луна в Ливърпул

Снимка: Getty Images

ЛИВЪРПУЛ, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО - 30 АВГУСТ: Пълна синя луна изгря зад Royal Liver Building и статуите на Liver Bird на 30 август 2023 г. в Ливърпул, Обединеното кралство. В допълнение към статута си на "суперлуна" , това конкретно пълнолуние  бе второто за месец август. Снимката е на Кристофър Фърлонг.

Земетресението в Мароко 

Снимка: Getty Images

ДУЗРУ, МАРОКО - 11 СЕПТЕМВРИ: Жена седи сред развалините на своето село, което бе почти напълно унищожено от земетресението в Мароко. Над 2600 души загинаха след трусовете, които засегнаха селата в планините Висок Атлас на около 70 километра южно от Маракеш. Снимката е на Карл Корт. 

Израел vs. Хамас

Артилерийска част на IDF стреля към Газа. Израел нанесе въздушни удари върху палестинска територия, след като атака на Хамас уби стотици и взе над 100 заложници.

Снимка: Getty Images

НЕТИВОТ, ИЗРАЕЛ - 11 ОКТОМВРИ: Артилерийска част на IDF стреля към Газа. Израел нанесе въздушни удари върху палестинска територия, след като атака на Хамас уби стотици и взе над 100 заложници. На 7 октомври палестинската въоръжена групировка Хамас предприе изненадваща атака срещу Израел от Газа по суша, море и въздух, като уби над 1200 души и рани повече от 2000. Израелски войници и цивилни също бяха взети за заложници от Хамас и преместени в Газа. Атаката предизвика обявяване на война от израелския премиер Бенямин Нетаняху. Снимката е на Алекси Дж.Розенфелд. 

Изстрели

Изстрели и петна от кръв по врата и стени на къща, където цивилни бяха убити дни по-рано при нападение от бойци на Хамас близо до границата с Газа.

Снимка: Getty Images

Кфар Аза, ИЗРАЕЛ - 10 ОКТОМВРИ: Изстрели и петна от кръв по врата и стени на къща, където цивилни бяха убити дни по-рано при нападение от бойци на Хамас близо до границата с Газа. Снимката е на Алекси Дж. Розенфелд.

Скръб

Жена плаче, след като децата ѝ са взети за заложници, а майка ѝ и племенницата ѝ са убити.

Снимка: Getty Images

НИР ОЗ, ИЗРАЕЛ - 30 ОКТОМВРИ: Жена плаче, след като децата ѝ са взети за заложници, а майка ѝ и племенницата ѝ са убити. Жената се срина пред дома на майка си Рина Суцкевер. Доброволци идентифицираха жертвите. Снимката е на Дан Китууд.