#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Всички снимки разгледайте тук >>>

Тази седмица всички говорят за Рекорди: Рекордни жеги в Тексас, рекордни цени на горивата, рекорден брой студенти се явиха на най-изтощителния изпит в света в Китай.

На този фон, войната в Украйна продължава, а деца плажуват под звуците на сирени в Киев.

Полеви медик се крие в гората, където лекува ранени.

В Тайланд легализираха марихуаната, а правителството раздава разсади и провежда обучения за отглеждането им.

Шарен свят в началото на юни! 

Да укротиш принц Луи

Принц Луи

Снимка: Chris Jackson - WPA Pool/Getty

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 05 ЮНИ: Да укротиш принц Луи  - най-малкото дете на Кейт и Уилям на шествие за Платинения юбилей на Кралицата, се оказва сериозна задача! Кадри на превъзбудения и развеселен малък принц обиколиха социалните мрежи в последната седмица, доказвайки за поеден път, че и кралските особи са обикновени хора - с палавитее дечица и ядосаните майки. Снимката е на Крис Джаксън. 

Неподражаемата Джоан Колинс 

Легендарната Джоан Колинс участва в шествието по повод Платинения юбилей пред Бъкингамския дворец, на четвъртия ден от тържествата.

Снимка: Jonathan Brady - WPA Pool/Getty

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 05 ЮНИ: Легендарната Джоан Колинс участва в шествието по повод Платинения юбилей пред Бъкингамския дворец, на четвъртия ден от тържествата. Платиненият юбилей на Елизабет II се чества от 2 юни до 5 юни 2022 г. в Обединеното кралство и Британската общност по случай 70-годишнината от възкачването на кралица Елизабет II на престола 6 февруари 1952 г. Снимката е на Джонатан Брейди. 

Южнокорейците отбелязват Деня на паметта

Ден на възпоменание в Южна Корея

Снимка: Chung Sung-Jun/Getty Images

СЕУЛ, ЮЖНА КОРЕЯ - 06 ЮНИ: Президентът на Южна Корея Юн Сук Йел и съпругата му Ким Кеон Хи по време на церемония по повод Деня на възпоменанието в Националното гробище в Сеул на 6 юни 2022 г. Южна Корея отбелязва 67 години в памет на загиналите по време на военна служба в Корейската война от 1950-53 г. Снимката е на Чунг Сун Джун. 

Украинска торта с косата на Борис Джонсън

Сервитьорката Даниела позира с тортите, ръстени на Борис Джонсън в Киев

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 06 ЮНИ: Сервитьорката Даниела позира с торти, кръстени на британския премиер Борис Джонсън в кафене Zavertailo -  една от най-добрите занаятчийски пекарни в Киев. Тортата от бутер тесто, която носи името на Борис Джонсън, е съобразен жест в отговор на подкрепата, която Обединеното кралство е оказало на Украйна. Тя е гарнирана с меренг, наподобяващ косата на Борис Джонсън, и има пълнеж от ябълка и канела, гарнирани със сладолед. Струва приблизително £2,60 GBP. Снимката е на Кристофър Фърлонг.

Добре дошли в Стокхолмския дворец

Престолонаследничката Виктория, принц Оскар, принцеса Естел и принц Даниел от Швеция

Снимка: Michael Campanella/Getty Images

СТОКХОЛМ, ШВЕЦИЯ - 06 ЮНИ: Престолонаследничката Виктория, принц Оскар, принцеса Естел и принц Даниел от Швеция участват в церемония по отваряне на портите на Стокхолмскя дворец за обществеността по случай Националния ден на Швеция. Снимката е на  Майкъл Кампанела. 

На плаж под звука на сирените

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 06 ЮНИ: Деца играят на плажа. Въпреки ежедневните въздушни аларми и сирени хората се опитват да живеят възможно най-нормално и да се отпуснат на пясъчните брегове на река Днепър в Киев, Украйна. Усещането за нормалност все повече се връща в Киев, тъй като нападението на Русия се фокусира върху източния регион на Донбас. Снимката е на Кристофър Фърлонг.

"За" или "против" абортите в САЩ

Aктивисти срещу абортите в САЩ

Снимка: Drew Angerer/Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 06 ЮНИ: Активисти срещу абортите се събират пред Върховния съд на САЩ във Вашингтон, окръг Колумбия. Според съобщения в медиите служителите на Върховния съд издирват източника на изтеклото проектостановище, което може да доведе до драстично ограничаване на правото на аборт в САЩ. Съдиите имат 33 дела, които трябва да бъдат решени до края на юни или първата седмица на юли. Проблемите включват решния за абортите, оръжията, религията и климатичните промени. Снимката е на Дрю Ангерер. 

Марката на Нанси Рейгън

Mарка с лика на Нанси Рейгън

Снимка: Kevin Dietsch/Getty Image

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 06 ЮНИ: Отляво надясно: Първата дама Джил Байдън, Ан Питърсън - племенницата на Нанси Рейгън, Фред Райън - председателят на съвета на настоятелите на президентската фондация и институт на Роналд Рейгън,  и Луис ДеДжой - генералнят директор на пощите на САЩ,  показват за първи път марката с лика на Нанси Ригън. Представянето се състоя в Източната стая в Белия дом. Пощенската служба на САЩ направи марката в чест на наследството, оставено от първата дама Нанси Рейгън и нейната роля в подпомагането и формирането на администрацията на президента Роналд Ригън. Снимката е на Кевин Дич. 

Фестивалът на идеите в Сидни

операта в Сифни на Фестивала на идеите

Снимка: Brendon Thorne/Getty Images

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 07 ЮНИ:  Операта в Сидни, осветена на 07 юни 2022 г. в Сидни, Австралия. Vivid Sydney е ежегоден фестивал на светлината, музиката и идеите, който празнува своята 12-та година през 2022 г. Vivid Sydney се провежда от 27 май до 18 юни 2022 г. Снимката е на Брендън Торн.

Цветя vs Оръжия 

Поле от цветя, символизиращи смъртните случаи след употреба на оръжие

Снимка: Nathan Howard/Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 07 ЮНИ: Джордан Коста, ръководител на проект против насилието и оръжиято в общността в Гифордс минава през поле от цветя, представляващи смъртните случаи в следствие на нападения. Мемориалът е пред паметника на Вашингтон. Активисти и лидери на Конгреса заговориха за подновен натиск върху законодателните органи, които поставят основите на реформи по отношение на контрола на оръжията. Мемориалът е създаден след поредицата масови стрелби в САЩ. Снимката е на Нейтън Хауърд. 

Среща на върха в Лос Анджелис 

Демонстрация преди Среща на върха в САЩ

Снимка: Mario Tama/Getty Images

ЛОС АНДЖЕЛЕС, КАЛИФОРНИЯ - 07 ЮНИ: Демонстранти, призоваващи за имиграционна реформа, се събират пред конгресния център на Лос Анджелис, където ще се проведе деветата среща на върха. Лидери от Северна, Централна и Южна Америка ще пътуват до Лос Анджелис, за да обсъдят въпроси като търговията и миграцията. Съединените щати са домакини за първи път от 1994 г., когато тя се проведе в Маями. Снимката е на Марио Тама.

Най-трудният изпит в света

Родителите очакват децата си след най-изтощителния в света изпит в Ухан

Снимка: Getty Images

УХАН, КИТАЙ - 7 ЮНИ: (ИЗВЪН КИТАЙ) Родителите посрещат децата си студенти далеч от залата за изпит за национален колеж. Годишният приемен изпит за колежа в Китай, по-известен като Гаокао, започна в понеделник сутринта с рекордните 11,93 милиона кандидати, които се записали за може би най-изтощителния тест в света. Снимката е на Getty Images.

Полевият медик

Полеви медик в Украйна

Снимка: Scott Olson/Getty Images

СЛОВЯНСК, УКРАЙНА - 08 ЮНИ: Полевият медик на украинската армия Алексий в базовия си лагер в гориста местност на около 25 километра от фронта. Той се придвижва навътре и навън в лагера, лекувайки и евакуирайки ранени на бойното поле. През последните седмици Русия съсредоточи огневата си мощ върху украинския регион Донбас, където от край време подкрепя два сепаратистките групи в региона, воюващи с украинското правителство от 2014 г. Снимката е на Скот Олсън. 

Идея на взривения прозорец

Украинката Идея не напуска дома си след като ракета покосява жилищната сграда

Снимка: Scott Olson/Getty Images

СЛОВЯНСК, УКРАЙНА - 09 ЮНИ: Идея Николаевна гледа през взривения прозорец на апартамента си. Сградата, в която живее, беше сериозно повредена от ракета. Въпреки щетите и пожара, причинени от нападението преди около седмица, около 15 жители, предимно възрастни хора, остават в сградата. През последните седмици Русия съсредоточи огневата си мощ върху украинския регион Донбас, където дълго време подкрепя два сепаратистки региона, воюващи с украинското правителство от 2014 г. Снимката е на Скот Олсън. 

Цената на газа

Рекордни цени на газа в САЩ - като за селфи

Снимка: Brandon Bell/Getty Images

Хюстън, ТЕКСАС - 09 ЮНИ: Гай Бенхаму изпраща снимка на цените на газа на приятели, докато изпомпва газ в бензиностанция назарежда резервоара си в Exxon Mobil. Цените на газа достигат рекордни нива, тъй като търсенето се увеличава, а предлагането не успява да се справи. Сега има над 10 щата, в които средната цена на бензина е $5 за галон или по-висока. Снимката е на Брандън Бел.

Обучение по марихуана 

БУРИРАМ, ТАЙЛАНД - 10 ЮНИ: Мъж, облечен в тематичечн костюм до узрели растения от марихуана на изложението за легализация на марихуана на 10 юни 2022 г. в Бурирам, Тайланд. В същия ден тайландското правителство раздаде 1000 растения канабис на хората в Бурирам, провинция в източен Тайланд. Това е първото събитие след легализация на марихуаната, наречено "Освободи марихуаната". На 9 юни 2022 г. Тайланд официално декриминализира отглеждането и притежанието на марихуана и правителството планира да раздаде 1 милион растения канабис срещу заплащане на хората в цялата страна. Експото в Бурирам беше фокусирано върху обучението на обществеността за употребата на марихуаната като съставка на лекарства и храна, като имаше информационни кабини за процедурите и технологиите за отглеждане. Снимката е на Лорен ДеЧика.

Жега в Тексас

Рекордна жега в Тексас

Снимка: Brandon Bell/Getty Images

ХЮСЪН, ТЕКСАС - 10 ЮНИ: Семейство Джонсън прекарва време на сянка извън къщата си на 10 юни 2022 г. в Хюстън, Тексас. Тексас е под тревога заради горещи вълни, в очакване на рекордно високи температури през уикенда. Снимката е на Брандън Бел.

Коронавирусът си отива и в Ухан 

Танци през нощта в Ухан, усеща се новото нормално

Снимка: Getty Images

УХАН, КИТАЙ - 10 ЮНИ: (ИЗВЪН КИТАЙ) Жителите репетират в парка Jiangtan през тъмната нощ на 10 юни 2022 г. в Ухан. Според съобщения на местните медии, Ухан е въвел 72-часова ефективна система за събирания за жителите. Животът постепенно се връща към нормалното. Снимката е на Getty Images.