#Настъпи най-уютното време на годината – с аромат на канела и ябълки. С наближаващите коледни празници, няма как да не визуализираме пищни трапези и да не се досетим за една атрактивна дама, която е истинска фурия в кухнята. При нас е победителят от третия сезон на „Мастършеф“ България – Божана Кацарова. С нея ще разберем какво се крие зад съблазнителното заглавие на кулинарната ѝ книга – „Стая 102“, какъв е трендът в кулинарията в момента и как се промени тя през последните две странни години!
"В момента трендът в кухнята е хем да правиш нещо, хем да изглежда, че нищо не си направил", казва Божана Кацарова. За нея модата в готвенето е като модата в облеклoто. Пристига с рокля от деним в комбинация с боти с аниммалистични краски и фигурален чорапогащни със съзвездия. Само преди няколко часа е пристигнала на Летище София от Маями, а след още няколко часа вече държи плодовете на труда си от последните 2 години в ръце:
Кулинарният дневник "Стая 102!"
"Няма да се правя на дълбоко емоционална звезда от Холивуд, но смея да споделя, че снегът в София тази сутрин, след банските в Маями, почти ме разплака", шегува се Божана.
В личния ѝ живот всичко ѝ е на 6!
"Ако имаше нещо гадно, всички щяха да го знаят. Щом съм извън тая страница - значи всичко е ок!", споделя откровено Мастър шеф Божана.
Казва, че предаването "Мастър шеф" е имало "Уау" ефект в живота ѝ, но готвенето пред камера отдавна е неин специалитет. Когато започва да го први на живо в Интаграм, научава колко много фенове на храната има в България. Определя се като ветеран в социалните мрежи, като често споделя своите кулинарни трикове в компанията на световноизвестни готвачи, които води в България. Мечтата ѝ е да си отвори собствен Pop Up ресторант в София. Вече има един в Созопол, където цяло лято готви за туристите рамо до рамо с Мишлен готвача от Австралия Рос Магнай.
Хитът на сезона е октопод, който води не до пълен стомах, а до... разсъбличане.
Защо и как ще разберете в "Стая 102"!
"Защото всички вкъщи, когато няма какво да гледат по телевизията, си пускат кулинарни предавания. Защото няма стрес и драма, напротив", казва тя.
Първата ѝ кулинарна книга "Стая 102" е написана в нейния стил, все едно Божана ти говори директно. Изляла си е душата в над 240 страници - от всяка страница чуваш запомнящия се тембър.
"Започва като своеобразен наръчник за това как можете да станете Мастър шеф, без дори да подозирате! Вътре има такива рецепти, разказани в дълбочина и подробности! Всяка една е изучавана, тествана, анализирана!", уточнява тя.
Кой ви очаква в "Стая 102", къде се намира тя и как можете да готвите рамо до рамо с шеф Божана - ще научите във видеото!
НАЙ
Петя Дикова и Илиян Любомиров: Да се влюбиш за 90 секунди
Кой превърна бургаския "Сан Стефано" в булевард-картина?