*Материалът е подготвен за Huawei

#Друго измерение - така мога да опиша пътуването си до Барселона по повод представянето на най-новата серия часовници и аксесоари на Huawei, които станаха и причина за едно неочаквано пътуване. След трите дни в Града на драконите (създания, олицетворяващи суперсилата и мъдростта), както наричат мегаполиса, вече съм наясно защо това е похвален избор на екипа на Huawei за подобно представяне...

Позволете да разясня - Барселона е възхитителен град, в който времето тече толкова бързо, че когато часовниците показват 3 посред нощ, все още смяташ, че е твърде рано и има време за поне още един бар. Сякаш животът започва по тъмно - интензивен и пъстър, а градът се превръща в пристанище отворено към миналото и бъдещето. Също като Huawei Watch GT4 - портал между миналото, настоящето и бъдещето. Пускането на пазара на Watch GT4 отбелязва 10 години от участието на Huawei в областта на мобилните устройства за носене - насочвайки погледа напред към бъдещето на модата, която използва за своя основна муза - "класиката" от миналото. Иновативните технологии на часовника са съчетани с модния, естетичен дизайн.

Снимка: Криси Димитрова

Още от излизането на пазара на Huawei Watch GT през 2015 г., компанията е водеща с начина на сливане на авангардната технология с традиционния дизайн в Watch GT2, GT3 и Huawei Watch Ultimate през 2023 г. Част от този подход в дизайна на първо място е фокусът върху материалите с използването на висококачествена неръждаема стомана и нанокристална керамика.

Говорейки за класика и дизайн няма как да не обърна внимание на великолепното стълбище и фасадите, които ме приветстват в Llotja de Barcelona - една от най-забележителните сгради в Барселона, в която се провежда събитието. Архитектурата ѝ е типична за Арагонската монархия, а самата тя е най-важното произведение на барселонската епоха от неокласицизма. Пред творбите на Николау Траве, Антони Сола, Жозел Бовер, Мануел Оливе и Салвадор Гури се подготвяме за високотехнологичното изживяване - първият поглед към новия Huawei Watch GT4.

Llotja de Barcelona - една от най-забележителните сгради в Барселона

Снимка: Криси Димитрова

Вторият поглед вече е прикован и от друга забележителна човешка фигура наред с творбите на артистите - съчетание на финес, грация и красота - това е Памела Рейф, глобален водещ фитнес- и лайфстайл инфлуенсър, която има своята лична връзка с Huawei - в десетте години марката изиграва изключително важна роля в подпомагането на хората да живеят по-здравословно.

По време на представянето на Huawei Wearables в Барселона

Снимка: Huawei

И няма как да направим прехода от минало към бъдеще, без да останем в настоящето с нея поне за малко. В наши дни фитнес преживяването в своята масова достъпност е неизменно допълнено от смартчасовник, но последните изследванията сочат, че:

Жените ги използват два пъти повече от мъжете

"Горда съм, че съм част от тази статистика", казва Памела, докато показва своя Lady Watch GT4.

С подобрени параметри и иновации, той е най-добрият помощник за спортно "проследяване".

Памела Рейф е сред посланиците на новата серия Huawei Watch GT4

Снимка: Huawei

Huawei Watch GT 4 е оборудван с усъвършенствани сензори, които постоянно събират данни и стойности за състоянието на тялото ти. В допълнение към крачкомера и измерването на пулса, Huawei измерва стреса и нивата на кислород в кръвта (SpO 2), както и температурата на кожата. 

Интегрираният брояч на калории е чисто нова функция! Така например можеш да запишеш хранителните си навици, за да може изкуственият интелект да разпознае модела на хранене въз основа на данните, които часовникът улавя посредством допира с тялото. Така може да се генерира не само план на хранене, но и тренировъчна програма!

Бягането е една от дейностите, за която Huawei Watch GT 4 събира най-много данни - силата, с която краката докосват земята, през изминатото разстояние, изгорените калории, скоростта, ритъма и продължителността на маратона.

Плувците също могат да анализират скоростта си и плувната техника наред с пулса и изгорените калории. Часовникът поддържа и анализи за още много спортове.

Мо Фара е сред посланиците на новата серия Huawei Watch GT4

Снимка: Huawei

"Докато преминавам от професионалното бягане към по-спокойния начин на живот, интересно ми е да изследвам, какво може да предложи животът извън пистата, носейки часовниците в ежедневието като част от стайлинга ми. Изглеждат толкова добре, както и работят", споделя и легендата в спорта Мо Фара, който е посланик на Huawei Watch GT 4.

Снимка: Криси Димитрова

И така - какво още може да ни предложи животът?

Добър въпрос, особено когато си в Барселона. Решавам да тествам моят Huawei Watch GT4 след презентацията.

Връзката със смартфона се осъществява чрез Bluetooth и изисква приложението Huawei Health, което може да бъде изтеглено директно от AppGallery или App Store. Ако използвате телефон с Google Android, може да изтеглите приложението, като сканирате QR кода на опаковката.

Huawei Lady Watch GT4

Снимка: Huawei

Синхронизирането става лесно и бързо - сканираш QR кода, който се появява при включването на часовника, след което отваряш приложението на телефона си, без значение от марката. С "pair" свързваш и получаваш детайлен анализ на функциите за здраве. Със задържане на тъчскрийна персонализираш циферблата и вече имаш пълна представа за времето... Тринадесет от тях вече са предварително инсталирани, а още няколко са достъпни безплатно чрез интегрирания магазин.

Huawei Watch GT 4 се управлява главно от сензорен екран и два бутона от дясната страна на устройството. Уиджетите показват информация като фитнес цели, лунен цикъл, планирани срещи, здравни данни и друга информация.

Часовникът има както микрофон, така и високоговорител и може да използва свързания смартфон за разговори. Не само се приемат обаждания, но и се набират номера през часовника. GT 4 обаче не поддържа Wi-Fi, следователно свързаният телефон се явява нещо като модем. Така не се налага да балансирам с високите си, розови обувки по калдъръмените улици на Барселона, докато ровя за телефона си. Нещо повече - успявам да обърна внимание на архитектурата - времето в Барселона никак не е спряло, но хората са сякаш във ваканция. Следобедната сиеста слива обяда и закуската в brunch, а погледът се рее в необятната подреденост на готическите покриви и подскачат до върха на Катедралата в търсене на някоя фасада на Гауди.

Животът тече стремглаво, но и някак бавно

Снимка: Криси Димитрова

Снимка: Криси Димитрова

Времето не е това, което е в Барселона. Известия от телефона пристигат на часовника своевременно и последователно, а всички комуникационни канали - от социалните мрежи до пощата и Skype сигнализират мигновено, и не се налага да ровиш в чантата си, за да провериш кой те търси и спешно ли е обаждането. Просто можеш да продължиш към квартал "Gracia", за да усетиш още малко от Града на драконите в трите крайно недостатъчни дни.

Снимка: Криси Димитрова

През цялото време детелината на дисплея неуморно анализира няколко области от живота ти: сън, крачки и настроение - позната опция за любителите на Huawei.

Дори когато си в леглото...

Определено една от най-интересните функции е TrueSleep и няма как да бъде друго, след като през 2023 година качественият сън е обявен за тренд. Наред с хотелите, които приемат само гости, с цел да се наспят и хилядите добавки в тази линия, Huawei Watch GT4 също обръща внимание на най-важния елемент от съществуването ни наред с храненето, движението и стреса.

Часовникът ти те анализира, дори, когато спиш!

Всъщност функцията за следене на часовете прекарани в дълбок и лек сън дават повече информация за теб, отколкото предполагаш. Така че, ако си имал някакви съмнения дали водиш пълноценен начин на живот - отговорът е на ръката ти.

Проследяването на съня с Watch GT 4 включва интегрирано наблюдение на дишането. Умният часовник вече може да разпознава етапите на събуждане и да прави разлика между лек, дълбок и REM сън. Функцията за разпознаване на дишането е ново допълнение, което има за цел да идентифицира смущения по време на сън. Възможно е също така да запишете хъркане или говорене насън, но смартфонът трябва да е наблизо (около 50 см от главата ви).

Функцията за проследяване на съня предоставя подробна разбивка на резултатите, предлага съвети за подобряване на качеството на съня, както и звукови пейзажи, които да ви помогнат да заспите, като романтичното потропване на капки летен дъжд по стъклото.

Снимка: Криси Димитрова

Истината е, че в Барселона, да използваш Huawei Watch GT4, за да записваш съня си, вместо да си мериш крачките от заведението до следващото е грехота. Така се оказвам отново в крак с новата серия Wearbles, след като посещавам бар Polaroid - деветдесетарско заведение, където може да срещнеш Алф и Мафалда, дори двойник на Джим Морисън, докато пиеш коктейли. Може дори да се върнеш още по-назад в миналото - да те обвинят във "вещерство" (witchgraft), когато поискаш допълнително лед. После копието на Джим Морисън зад бара ти обяснява, че всъщност има предвид да не правя "шмекерии", което значи да вкарвам нелегално алкохол отвън и да добавям само лед.

Снимка: Криси Димитрова

Снимка: Криси Димитрова

Снимка: Криси Димитрова

След тези разговори се чувствам на малко повече от 18 и решавам, че часовникът на ръката ми ми е вдъхнал суперсили, с които 1 часа след полунощ се усеща като 20:00 ч. Решавам да се прехвърля към следващия препоръчан бар, след което попадам на "bouncer" - човекът, който не ме пуска в дискотеката, защото има много народ, следват кокетен дамски бар с телевизори от миналото и накрая - латино фиеста в London Bar!

Анализ на съня

Снимка: Huawei

Данните от въпросната нощ могат да бъдат прочетени незабавно на часовника - 1,14 ч. дълбок сън, 5,15 ч. лек сън и 51 минути REM сън. Освен отчетните данни, часовникът предупреждава и за решение на проблема с твърде малкото време дълбок сън. Констатациите изглеждат реалистични, както трябва да бъде и с мерките, които ще взема.

Huawei Watch GT4 всъщност е доста интелигентен и добронамерен воайор в леглото. Той проследява женските периоди според различни показатели, като може да помогне тази страна от живота на дамите да не попречи на плановете им за почивка. Също така позволява следене на моментите, в които жената може да се възползва от възможността да създаде нов живот.

Всъщност цялата тази биологична осъзнатост, следена и записвана от това ново поколение смартчасовници се оказва важна и за емоционалната осъзнатост.

Сензорният дисплей на Huawei Watch GT4 следи всеки един твой поглед. По време на тестването ми GT 4 издържа общо девет дни и нощи, дори с активирано пълно проследяване на здравето и гастрола в барселонските барове. Мъдрост и суперсили - казах ви BIG TIME Watch за BIG TIME прекарване в Барселона!

 

*Материалът в подготвен за Huawei България и съдържа продуктово позициониране!