Няма фен на К-поп културата, който да не знае фестивалът Waterbomb.

Той е емблематичен с мащабността си, това, че наистина всички се забавляват и също  - че освен музикално събитие за среща с най-горещите К-поп банди, така и с епичните си водни битки и почти жестоки струи вода, от сцената към публиката, но и от публиката към сцената.

Източник: Стопкадър/ Youtube

Вероятно нещо, на което изпълнителите се съгласяват, макар едва ли да е най-приятното нещо в живота им.  

Южна Корея е известна с много неща: храна, K-pop, телевизионни предавания, козметика, кимчи - списъкът може да продължи още много...

А когато става въпрос за организиране на епични партита, фестивалът Waterbomb безспорно взема връх. 

Преди дни фестивалът обяви, че идва в Хонконг!

Хонконг е новата локация на фестивала, а обявените дати са 1 и 2 юни.

Също така се появи нова страница в Instagram (@waterbomb_hongkong_official).

Източник: Стопкадър/ Youtube

Ако не сте запознати с фестивала Waterbomb, всичко, което трябва да знаете е, че това е един от най-горещите музикални фестивали в Южна Корея, където както артисти, така и обикновени купонджии се намокрят до мозъка на костите си във вода.

Навсякъде има струи със студена вода, която разхлажда, но действа подмокрящо за партито и градуса. 

Закупилите билети участват в отбори, с които воюват с водни оръжия, а също така е позволено с тях да пръскат с вода изпълнителите на сцената, което миналата година всъщност прекъсна някои изпълнения. 

Миналите фестивали Waterbomb са посрещали някои от най-големите звезди на Южна Корея, включително K-pop момичешките групи aespa и Oh My Girl, както и хип-хоп и R&B изпълнителите Lee Young Ji, Jessi, Jay Park, Zico, Crush, Simon Dominic.

Мнозина смятат, че фестивалът е прекалено "корейско" нещо и той не би могъл да се случва например в САЩ или на друго място по света, защото сам по себе си е особен, каквато е и корейската поп индустрия. 

Waterbomb е начин хората в Корея освен да се срещнат с любимите си К-поп звезди и да попищят на воля от удоволствие, също така и да се разхладят от горещото корейско лято, което обикновено е над 33 градуса. 

По време на фестивала има различни рекламни кампании, в които посетителите са включени, като например облекла за водни условия, които са атрактивни за мястото, както и кампании, куизове и игри с разхладителни напитки.

Източник: Waterbomb.com

Освен любими К-поп звезди, DJ сетове, сърцето на фестивала са отборните битки с експлодиращи водни оръдия, които носят особения чар на събитието.

Изглежда тези битки са много забавни за корейците, защото освен с адреналин, те се зареждат и с добро настроение и смях. 

Източник: Стопкадър/ Youtube

Фестивалът се провежда в цели девет града в Южна Корея през лятото като обхваща периода от началото на месец юли до края на август. 

Line-up-ът за фестивала тази година е обявен частично - само някои артисти и за някои локации в Южна Корея, за предполагаемото издание в Хонг Конг предстои да разберем. 

За момента за обявени тоталните корейски звезди Zico, Jay Park, Jessi, момичешката банда Kiss of Life, Crush, Sunmi, Loco, Bibi, Chung Ha и др. Очаква се той да бъде разширен още в следващите няколко седмици.