#Ако сте имали възможността да се разходите по улиците на София в последните дни, сигурно и вие сте били понесени от ентусиазма на стотици българи, които празнуваха победата на писателя Георги Господинов и “Времеубежище”, които заслужиха най-голямата награда за литература в света. Сякаш се превръща в тенденция поне един българин да се разписва годишно в световната културна история в последните години. Затова в #Maтине решихме да ви предоставим още малко подобни вълнения с една българска звезда, която през септември ще видим по Netflix във филма The Palace на легендарния Роман Полански!

Певицата и актриса Борислава Шишкова, позната като Bella C е обичана от Индия до Китай през Европа, чак до Америка. Не само е жури на Евровизия Швейцария от 2016 година насам, но и отличавана с наградата “Глас на годината”, а кавърите ѝ в Spotify и Тик Ток са вайръл! 

Bella C пристига в #Mатине само 45 минути преди да се отправи към летището и отново да се върне в Швейцария, но преди това ще разкаже как стигна до Netflix:

"Моят живот винаги е обвързан със случайности и съвпадения! През март бях в луксозен курорт в Швейцария, където идваха редовно Тина Търнър, Мадона, Джон Траволта. Срещнах на улицата възрастна жена, която ме спря и ми направи комплимент, което се случва рядко в Швейцария. Сподели ми, че е шеф на кастинг за филм, който ще се снима идните седмици. Аз въобще не обърнах внимание, но си дадох телефона. Звъняха ми 4 пъти, но аз единия път бях в Тайланд, после в България и накрая ми казаха: "Става въпрос за филм на Роман Полански, ще дойдете ли или не?!"

@bellachichkova Some face changes for Netflix #actres #hobby #try #fun #bellacmusic #film ♬ Have Love Will Travel V2 No Perc-JP

Щом чува това, Bella C се качва на колата и се изстрелва към хотела, където са снимките. В главната роля е Мики Рурк. 

"Роман Полански беше пълен с енергия, скачаше по столовете и гледаше все да ме сложи до Мики Рурк", споделя за невероятното преживяване българката.

Казва още, че работата на снимачната площадка е доста изтощителна - 18 часа, в които трябва да си в кондиция - без досада, без умора и да се "изстреляш", щом режисьора те повика. 

"Хубавото на този филм е, че е гротеска - осмиване на богаташите. Трябваше да се явим на фестивала в Кан, обаче станало някакво объркване и сега се очаква септември премиерата да бъде в Италия и след това The Palace ще може да се гледа по Netflix". 

Maкар основна част в живота на Bella C да е музиката, от малка е на сцената и като актриса. Играла е с Георги Калоянчев и Татяна Лолова в Ямболския театър. Именно тези емблематични имена я учат на професионализъм, съвършенство и изпълнителност. 

Снимка: Личен архив

Не случайно съпругът на Шаная Туейн - Фредерик Тибо, нарича Bella C музикален войник...

От Zero to Hero

"Сцената ме подхвърля като игрална топка - ту музикала, ту театрална. Започнах като актриса на 15 години, обикалях цяла България. Съдбата обаче имаше друг план и така вече 30 години - с микрофон и куфар в ръка". 

В Швейцария, където живее Bella C, я отвежда късметът. 

"Промените в живота ми са свързани с бременни жени", разказва в #Maтине певицата. Заминава по заместване на бременна за страната  и се вписва добре в атмосферата. Остава там, като ѝ отнема известно време да свикне да бъде точна до секунда в държавата, където автобуса не бива да закъснява с минута! 

Снимка: Личен архив

Когато през 2016 г. стига до финала на швейцарската Евровизия, Bella C е изненадана. Пуска песента си за участие в последните 24 часа. От 400 човека попада в първата 18-ка. Наричат я Bond Girl и никой не подозира, че от вълнение Bella C излиза на сцената с два валидола под езика. Публиката гласува за нея и достига до второто място, разминавайки се с няколко стотни с пиадестала. 

"Но пак съм щастлива, защото излязох суха от водата. Запазих добра репутация в Швейцария и така попаднах в журито на Евровизия", споделя.

Тази  година е получила предложения за Евровизия от Малта и Латвия, но от България още не е получавала покана. 

Bella C е пълна с изненади и с Рени Веселинова повдига темата за музикалния стил, който българката е патентовала - bell pop. 

"Неволята ме накара да го патентовам! С Мага и Калин Димитров решихме да направим от моя баладичен стил, нещо по-живо и различно и когато трябваше да регистрирам албума в Швейцария - питаха ме какъв стил е и не можеше да бъде определен. Така се наложи да го патентовам", разказва Bella C. 

Снимка: Личен архив

Репертоарът ѝ включва 1000 песни. Интернет я обича, особено кавърите ѝ. 

"Първият кавър, който предизвика Flashdance и "I Have a Dream" на АBBA,  която има над 1 200 000 гледания". 

Снимка: Личен архив

И още... Защо Bella C обича да отсъства понякога и още няколко интересни истории - чуйте във видеото!