За него можем да кажем, че е актьор, но ще го подценим. Защото освен това, той е и водещ, има черен колан по карате, експерт е в танците и междувременно е строителен предприемач. И да не забравим, той е сред първите посланици на инициативата "Нощ на театрите". Тази седмица специален гост в "Матине" с Рени и Вяра е Дарин Ангелов, а с него човек може да си говори за всичко.

Разбира се, разговорът ни започва с темата за коронавирус, тъй като още влизайки в студиото, Дарин ни споделя как току що е направил последния си профилактичен тест за Covid-19. Ден след срещата ни резултатът от теста е отрицателен, а ние сме спокойни да ви разкажем за поредното приключение, което предстои на Дарин - тазгодишното издание на "Нощ на театрите". Логично, събитието ще се съобрази с пандемичната обстановка, но въпреки нея ще донесе така нужната доза изкуство на зажаднелите ни сетива на 21-ви ноември. 

"Стига да не се налагат по-сериозни ограничения, ще се постараем да бъде така, както е било всяка година. Естествено предполагам, че ще се запазят ограниченията в театралните и кино салоните и представленията ще се играят на много по-малък капацитет, което е отвратително. Ще си имаме отново Live Cam, който правим вече от две години и е супер интересно. Разбрахме, че това наистина е интересно за хората и ще продължим да го правим, но този път ще бъде на друго място. Ще се опитаме да направим и преки включвания от събитията, защото то не е само нощ, то е денонощие."

Макара да се броят на една човешка длан, когато се ражда инициативата, днес към Дарин и посланиците на театралната нощ се включват още много любими актьори - Владо Пенев, Юли Вергов, Теодора Духовникова, Луиза Григорова-Макариев, Силвия Петкова и още куп емблематични имена. Всички те се включиха и в традиционна фотосесия, чийто дом тази година е Сатиричния театър "Алеко Константинов".

Но да се върнем на Дарин, който препуска из дните си, разкъсан между сцената, сутрешното предаване "На кафе", бизнеса си и най-голямата си любов - своето семейство. Преди време редакторът на #URBN - Криси Димитрова, разказа историята на любовта между Дарин и съпругата му Антония, но днес в "Матине" обръщаме поглед и към 4-годишната дама в семейството - Дария. Дъщерята на Дарин предизвиква най-топлата усмивка, която сме виждали на лицето на актьора и добре разбираме защо той дава всичко от себе си, за да присъства максимално активно в живота на дъщеря си.

"Много ми коства, но се старая изключително много, защото искам всичкото свободно време, което имам, да го посветя на нея. Едва успявам, но се справям. Искам тя да върви по своя път, аз само леко побутвам. Понякога се случва да отида в последния момент в театъра, само и само да прекарам време с нея или да я закарам някъде. Тя ходи на гимнастика, пее, на балет ходи - супер й е любопитно." 

Става ни любопитно какво дете е бил самият Дарин, а истината се оказва такава, че екипът ни му пожелава малката Дария никога да не види това интервю на баща си.

"Нашата първа учителка - Вяра Петричева, когато идваше да се кара вкъщи, а тя постоянно си беше вкъщи жената, защото ние не бяхме най-примерни. И на едно от идванията каза "А бе, какво се занимавам аз - единият е нагъл, другият е чаровен - тия двамата ще се оправят в живота!" и с това визираше мен като чаровния, а брат ми като наглия."

Наглият и чаровният започват да се изявяват като пакостници далеч преди г-жа Петричева да се хване за главата. Оказва се, че още в детската градина братя Ангелови създават може би най-младата престъпна група в историята на криминалните ни хроники, като организират 5-годишните деца в градината в акция за кражба на черници.

"В детската градина имаше едно дърво отстрани и ние си мислихме, че това е жестока акция и мислихме, че ще бъде вдъхновяващо за много хора. Нали се сещаш - 10 запетайки, излезли извън двора на детската градина - били сме си страшна атракция. Отидохме, наядохме се с дуди и учителките дойдоха и си ни прибраха. Като оставахме последни с брат ми ставаше страшно в детската градина. Играехме футбол и чупихме всичко, което може да се счупи."

Вижте цялото интервю на Дарин Ангелов в "Матине", за да разберете още как се прави театър по време на пандемия, защо актьорът пази семейството си от медиите и къде се крие тайната на издържания оверлог.