#Каква е разликата между българските и австралийските календари? Къде да потърсите най-атрактивните есенно-зимни находки? И защо сме разочаровани от всички наради в кино индустрията?

Отговорите на тези въпроси ще научим от новия епизод на "Матине" с Рени и Вяра. Традиционно за Dir.bg, сряда сутрин е запазено време за новото online шоу, а днес в предаването ще си говорим за това колко всъщност са естествени звездите отвъд Океана, защо Австралия ни би по календари и какво се върти в главата на актьора, панелист и горд татко - Дарин Ангелов.

По принцип сме естествени, но днес - с малко повече филтър

(Можете да гледате темата от 1-ва до 5-а минута)

Натурални, естествени, без филтър - все модерни думички, особено в социалните мрежи. На тези тема днес обръщаме поглед към иначе безупречната Алиша Кийс, която преди 4 години публилчно обяви, че се отказва от грима, екстеншъните и всичко, което тунингова външния вид. Още тогва модерната соул кралица призова феновете си да последват нейния пример и да се върнат към своето най-естествено Аз. Дотук - добре. Екипът ни, обаче, бе привлечен от последните публикации на певицата в Instagram, на които тя е колкото очарователна, толкова и далеч от "естествена". В студиото освен, че ще ви покажем какво точно имаме предвид, ще поговорим и за това кога и как ни се струва удачно популярните личности да градят образи и да призовават за припознаване в тях. Иначе много харесваме Алиша Кийс - и с грим, и без - стига да продължава да ни оставя безмълвни всеки път, когато запее.

#VIRAL: Календарите ми са много по-добри от календарите ти

(Можете да гледате темата от 5-а до 9-а минута)

Чували сте за тях, знаем. И на снимки сте ги виждали със сигурност. Говорим за календари, но не е каквото си мислите. Става дума за това, че наскоро австралийските пожарникари показаха новия си годишен календар, в който традиционно изпъкват със здрави мускули, поне шест реда безупречни плочки и искрени усмивки, на които можеш да се довериш, че ще спасят живот. И те, пожарникарите в Австралия, не само спасяват човешки животи, но с календарите си застават зад благотворителна инициатива, в рамките на която събират средства за животни, пострадали по време на опустошителните пожари в Автстралия. В края на 2019-а и в началото на 2020-а година, заради пожарите на континента пострадаха над 1 милион животинки. От друга страна, в България хората, настанени в домове за възрастни, са над 5000. Факт, не е като 1 милион, но и те, хората в домовете, получават календари. С много, много красиви пейзажи. Вярно, календарите са стари и пак вярно - въпреки невижданата красота на пейзажните снимки, те остават напълно безполезни за човек, който живее в старчески дом, особено в България. Географското уточнение не е случайно. Разликите в културата, соцалната ангажираност и календарите на двете държави - също.

Какво да си купиш, когато ти се харчат пари

(Можете да гледате темата от 9-а до 19-а минута)

Дами, признайте си. За всяка от нас есенно-зимният сезон има поне едно предимство - пазаруване, нови колекции и големи намаления. И понеже ние си знаем що за стока сме по-добрата половина на човечеството, тази седмица ви водим на разходка до любим столичен мол - Serdika Center. В специлано видео, водещите на "Матине" тръгват на лов за нови находки, а обиколката има ясна цел и стратегия. Ще разгледаме какви са новите тенденции при обувките в първия магазин на TATA Italilа, който е ексклузивен за търговския център. Ще проверим и каква е хавата в есенните облекла, като навестим BSB - магазин с над 40-годишна история у нас, в който със сигурност ще намерите точно това, което ви трябва. Козметиката също ни е на дневен ред, затова ще минем и през любимата SEPHORA. Ще ви покажем първия физически магазин на eMAG, а обиколката ни ще приключи на най-подходящото място за пазаруване - PAZAR. Собственият концептуален магазин на търговския център предлага само и единствено български брандове, а в него всеки месец гостите ще бъдат различни. Какво си харесаха Вяра и Рени от PAZAR - вижте във видеото. 

Дарин в страната на недоразуменията

(Можете да гледате темата от 19-а до 56-а минута)

Тази седмица на гости ни е добре познат актьор, който от скоро ни е и колега. Със сигурност сте го виждали на големия екран и на театралната сцена, а вече всяка сутрин с него си пиете и кафето пред телвизора, след като Дарин Ангелов влезе в обувките на тв ко-водещ. Иначе му казват панелист. Вярно, в "Матине" нямаме нито панели, нито панелисти, но пък от качествени разговори не можем да се оплачем. В компанията на Дарин ще разберем каква "Нощ на театрите" ни очаква от 21-и ноември, след като световната пандемия промени формата на де що имаше събитие по света. Ще поговорим за прекомерната толерантност на кино наградите през последните няколко години и най-вече - кого и за какво награждаваме? Защото не изглежда, че е за качествени сценарии и завидни актьорски способности. Или поне така смята нашият гост. Дарин ще ни разкаже за най-младата организирана престъпна група, съставена от няколко 5-годишни хлапета, а освен това ще разберем и кой е "Наглия". Вижте новия епизод на "Матине" с Рени и Вяра, за да разберете още кога и как се случват първите думи на дъщеря му Дария, възможно ли е да се излъчват театрални постановки и какво е общото между Дарин Ангелов и класическия оверлог.

*В предаването има продуктово позициониране