#В последния ден от този месец е време да се срещнем с Георги Кючуков. Майсторът на тънкия хумор влиза в студиото на #Матине, за да ни припомни какво важно се случи този месец и с какво светът предизвика комика за нова порция усмивки.

Тази година февруари не беше месецът на любовта. Нищо, че ние така или иначе се обичаме. И на виното не беше този месец, въпреки че ние уважаваме елексира на боговете през цялата година. Оказва се, че всъщност тази година февруари е месецът на ваксините и учениците. Ако не вярвате - питайте Кючуков - той ще ви каже.

Ваксини като гуми за трактор

Само преди няколко месеца на COVID-19 ваксините се гледаше като на напаст Божия, заговор на Бил Гейтс и още по-големи ужаси. Вероятно трябваше да ни кажат по-рано, че ще са безплатни. Оказва се, че щом не трябва да плаща, българинът е готов на всичко - дори да прибете у дома гуми за трактор, макар че е библиотекар, например. 

Ако към това прибавим и факта, че на море в Гърция ще се ходи само с ваксина или PCR-тест - опашките пред ваксинационните пунктове стават съвсем логични. Дори Кючуков знае, че морето в Гърция и тена от Халкидики са приоритет номер едно на всеки себеуважаващ се нашенец. И ако има един категоричен извод от ваксинациите, то той звучи така по смисъла на комедията:

Не си се ваксинирал, ако не си се снимал!

Разбира се, не можем да посветим февруари само на ваксините. Други вълнуващи неща също се случиха в живота ни през последните седмици, а именно - учениците си отидоха на мястото. За училището говорим, не за дискотеката. 

Оказва се, че познатата фраза "Да те върнат в първи клас" вече придоби толкова буквален смисъл, колкото не сме и очаквали. Всички се върнаха в първи клас - децата, родителите, които трябваше бързо да си спомнят що са то дроби, тангенси и котангенси - дори гимназистите се върнаха в пъряи клас след месеци на онлайн обучение. А най-интересно е как домашните любимци бързо смениха вкусовите си предпочитания и изведнъж започнха да си хапват не само хартия с написано домашно, а също лаптоп, клавиатура или най-малко мишка. Но не истинска.

Вижте новия епизод на #Матине, за да започнете тази облачна неделя с повече усмивки и не забравяйте, че преди да се срещнем с Георги Кючуков отново в края на март, можете да се развеелите винаги и с Кючуков Комеди Шоу.

*Бихме казали, че всички прилики с реални лица и събития са случайни, но те не са. Помнете, че смехът е здраве и, както Кючуков казва - не се взимайте на сериозно.