#Ходите ли до кварталния магазин облечени като Бърни Сандърс на официална церемония в Белия дом? Можете ли да се похвалите, че имате Виенската филхармония в спалнята си? А едно време? Ех, какви тайни партита имаше едно време... Не като тези сега, в които баровски заведения отварят за клиенти в нарушение на всички мерки. Онези още по-тайни - от мама и тате.

За ролята на съседката в разговор с полицията и забележката "Много хъркаш", както и за темите, които предизвикаха хумора му през януари - в "Матине" си говорим със стенд-ъп комика Георги Кючуков, който всеки месец ще ни разсмива по иначе наболелите градски, междуградски и международни теми.

Кой диша там?

Едно е, когато жена ти ти направи забележка, че си като дъскорезница нощем, но съвсем друга история - когато същите претенции има съседката, която не си докосвал и с пръст. А даже не ти минава и през ума. Не е много смешно, но Кючуков е получавал забележки и за хъркане от съседката.

"Питали ли са Ви "Господине,  ама какво става у Вас? Имате нещо развалено, някакъв шум. Някакъв радиатор ли е?" Имам навика да похърквам, а спалнята ми е залепена за тази на съседка, която има проблеми със съня. Цялата Виенска филхармония звучи у нас."

А съседите, оказва се, са ключови фигури за комуникация с полицията, когато организирате тайно парти, особено актуално по време на затворени ресторанти и барове. 

Тайните партита не са това, което бяха

"Има магическа дума на тайните партита "Тихо, тихо", извикана от домакина. Ние мълчим. Те звънят. Ние пак мълчим. Те казват "Знаем, че сте вътре". Питаме ги какво да ги почерпим. Пич, какво можеш да ги почерпиш с 1,30 лв., които имаш до края на седмицата, защото си на 15?!"

Бърни Сандърс, ти ли си в магазина?

Разбира се, едно от най-благодатните събития за нови смешки този месец беше и инаугурацията на новия президент на САЩ - Джо Байдън. Оказва се обаче, че на този ден в Америка най-коментираният мъж не беше нито Байдън, нито предшественикът му Доналд Тръмп.

"Бърни Сандърс - защо го спукаха този човек от бъзици? Всеки един от вас е изглеждал по-зле от Бърни Сандърс, когато е ходил до кварталния магазин. Значи, няма човек, който да изглежда по-зле от този, който ходи в кварталния магазин. Виждал съм хора в потресаваща комбинация - официални обувки, потник и панталон от костюм. Просто не се смейте на човека - ще ви снимам всички в магазина и никой няма да излезе поне седмица от вкъщи." 

Защо Вяра се превърна в преподавател по математика и пак ли целият живот е конспирация? Вижте историите за смях през януари на комика Георги Кючуков в #Матине.