Само преди дни популярната певица Селена Гомес пусна своя линия грим, а покрай нея сподели и за проблемите, които има с външния си вид като акне извън тийнейджърска възраст. Звездата, която е открита за личните си битки на тема психично здраве и депресия, съвсем не е сама в борбата за чиста и гладка кожа на лицето. Към звездната група на проблемни кожи се присъединяват още Кейти Пери, Джъстин Бийбър, Камерън Диас, Риана и куп други.

Макар, че досадните пъпки по лицето се асоциират най-често с пубертета, всъщност акнето засяга голяма част от хората в зряла възраст. 40% от жените между 20 и 40 години продължават да страдат от несъвършенства, а в "Матине" ще се опитаме да дадем решение на неприятния проблем.

За целта в студиото ни гостува д-р Ирина Шаркова - специалист по дерматология и венерология, с която тази седмица говорим за помощниците в преследването на гладко и красиво лице.

"При акне в зряла възраст се засяга V-образно лицето, тоест най-много лезии се проявяват на брадичката, които преминават изключително бавно и оставят след себе си едни хиперпигментации, които много трудно много трудно се повлияват.", споделя д-р Шаркова.

Акне при жени в зряла възраст се определя като акне, което засяга жените във възраст над 25 години и в този случай вариантите са два: или говорим за състояние, което не е преминало от юношеството, или едва сега се проявява. Независимо дали е продължаващо от детството или не, акнето в зряла възраст е сериозно състояние на кожата, което има дълбоко психосоциално въздействие върху качеството на живот на жените в тази възраст.

Добрата новина по темата пристига в студиото на "Матине" заедно с д-р Шаркова в лицето на новият Effaclar ултраконцентриран серум на La Roche-Posay - марка, препоръчвана от дерматолозите по цял свят, която представя своя първи серум за кожа, склонна към акне, специално разработен за хора в зряла възраст и с включени активни съставки с допълващо се действие.

"Хубавото на серума, освен почти мигновения ефект в рамките на 14-28 дни, е, че този ефект продължава. Тоест, има едно запазване на продължителността на ефекта до може би 280 дни след прекъсване на терапията. Затова пациентите трябва да бъдат спокойни и уверени, че когато започнат терапия с Laroche-Posay Effaclar серум, те ще имат един дълготраен ефект във времето." 

Серумът идва с големи заявки, доказани и от резултатите от клиничното проучване на продукта. 83% от участниците в проучването установяват, че кожата им изглежда по-гладка и с подобрена текстура още на първата сутрин. На лице са и много обещаващи резултати върху признаците на стареене на кожата, като 92% от жените, участвали в потребителския тест, съобщават за по-малко видими фини линии.

"Хубаво е, когато се ползва такъв продукт, който все пак има ексфолиращо действие, да се комбинира сутрин със слънцезащита. Слънцезащитният фактор, освен че предпазва от пигментации, също има anti aging ефект, тъй като предпазва базалните клетки на епидермиса и съответно така не се уврежда кожата.", казва д-р Шаркова.

Вижте цялото интервю с д-р Ирина Шаркова в "Матине", за да научите кога и как да се грижите за кожата на лицето си, как действат съставките в серума на Laroshe-Posay и това ли е краят на несъвършенствата по кожата на лицето.