#Той категорично не вярва в НЛО! Даже е убеден, че не съществува. И това не е поредната доза смях с Китодар Тодоров. Актьорът почти винаги е сериозен, дори когато ни разсмива. Нарича себе си актьор пред камера, защото все още се бори със стреса да играе пред публика. Тази седмица той е специалният гост в студиото на "Матине"!

Какво е усещането да влезеш в KitoGaming? От какво се страхува повече Китодар - COVID-19 или телевизора? Как преминаха снимките на новия филм "Като за последно" и къде ще можем да го гледаме съвсем скоро?

Питаме Китодар! 

"Не обичах да се изявявам на живо до скоро, дори не съм участвал в живи предавания допреди 3-4 години. Имам някакъв стрес, но това се преодоля във времето. Все още не излизам пред публика, но пред камера много обичам. Много съм играл компютърни игри и в KitoGaming включвам две мои хобита - едното е играта, другото е да разговарям с хора в чата и с гостите ми. В началото да бъда стриймър ми беше странно!", споделя любимият актьор. 

Именно в чата на KitoGaming Китодар получил и първия въпрос за коронавируса от свой фен - какво мисли за това заболяване. Отчита, че е научил малко късно за първата вълна и до септември нямал дори познат, който да е попаднал в лапите на заразада.

"Но напоследък имам вече, и то доста. Вкючително Дими Стоянович, който го преболедува. Имах близък, който беше на ръба в много тежко състояние. Сега коронавирусът е много по-близко до мен, но е важно да не се стига до истерия. Това вреди на всички и най-вече на този, който изпада в истерия", казва Китодар.

Иначе продължава да не гледа новини, но вече има телевизор у дома. Със семейството го купуват, за да гледат филми, но лека-полека започват да се прокрадват и други предавания. 

"Когато "спряхме" телевизора вкъщи, синът ми се върна към четенето на книги, което беше велико. Сега постепенно пак предпочита да си гледа екранче... Това е голям проблем и ме дразни жестоко! Трябва да махнем пак телевизора, но сега има и лаптот заради това онлайн образование.", отчита Китодар. 

Една от причините, поради която Китодар недолюбва телевизора, е контролът на медиите върху хората. Затова и тази тема заляга в един експеримент, който Лъчо Аврамов и Китодар Тодоров правят в любимото предаване "Петък точно в Пет". Повече за него ще научите във видеото! 

"Светът е около мен, а не в телевизора. Моето семейство, приятели, близки...", смята Китодар. Смисъла на живота самият той непрекъснато намира в децата си. Преди участието в "Матине" си ляга в 6 сутринта, но в 9 го буди дъщеря му Матея, която има имен ден. Иска двамата да отидат на църква по случай празника. 

"Понеже майка ми почина преди месец, успяхме да уговорим да направим и панахида. Така се замислих, че едно нейно просто желание - да отиде на църква, направи деня ползотворен. Така че всеки ден, отвсякъде, може да има повод за разговор, но покрай дъщеря ми специално - много поводи съм имал. Както и покрай сина ми, когато беше по-мъничък. Когато са чисти хората е велико!"

Когато се гледам отстрани - понякога се смея на себе си!

"Глупостта е най-забавното нещо. Когато правиш нещо много глупаво, си е смешно. По-добре да си се смееш, отколкото да се натъжиш от това. Всеки човек има на какво да си се посмее", казва още актьорът.

Въпреки пандемията, Китодар не е спирал да снима филми. Една от последните му изяви е в новата лента на режисьора Ивайло Пенчев ("Летовници") - "Като за последно", в който участва и най-известната българка в цял свят в момента - Мария Бакалова, прочула се заради ролята си в "Борат".

"Беше много забавно. Партнирам си с Малин Кръстев, Филип Аврамов и Стефан Денолюбов и ще го гледам обезателно, когато излезе в кината", споделя Китодар. 

А през септември засне първия си филм, в който е в главната роля! 

"С Лъчезар Аврамов заснехме една черна комедия, която може да се изтълкува и по-сериозно, защото ролята е много симпатична. Има и още един български филм, в който ролята ми е сериозна и всеки момент ще излезе. Въпреки че четох вече, че бил много смешен в първата част. Надявам се, че не е така, защото определено не съм целял това - филмът е доста потискащ! И такъв трябва да е! Човек като го вкарат в някакво амплоа и то е комедиен актьор, трудно хората го възприемат в друг персонаж. Това винаги ме е дразнило и искам да се отърся от това. Искам да вляза в по-дълга серия на некомедийни роли. Изобщо аз не харесвам комедията като жанр. Моите любими филми със сигурност не са комедии."

Би трябвало най-скоро да го видим ... във филма "Късата клечка"! Очакваме премиерата по кината и най-вече да гледаме Китодар Тодоров! Но преди това... вижте участието му в "Матине"