#Как така хората, които казват, че Земята е плоска, никога не падат от ръба? Има ли парапет или нещо друго ги пази? И какво се случва в душата на едно куче? Къде се губи Китодар Тодоров? И какви познати има Тео Чепилов?

Добре дошли в "Матине"! Днес, ако не ни мине черна котка път, в online шоуто на Dir.bg ще говорим за теории на конспирации, които в последно време извират от всякъде - от интернет, от съседката, от подслушания разговор в магазина. Ще ви покажем коя е любимата конспирация на софиянци и ще попитаме експертите защо толкова се връзваме на всякакви чудати теории. 

Ето и темите в "Матине" с Рени и Вяра тази седмица, а вие си направете кафе или чай, сипете си едно вино или каквото решите и за каквото е време, и останете с нас, за да я "подкараме тази история".

#VIRAL: Очилата на Холивуд пристигнаха в студиото на #Матине

(Можете да гледате темата от 1-ва до 8-а минута)

Когато си пуснете новия епизод на "Матине", вероятно ще се изненадате, че водещите Рени и Вяра са със слънчеви очила в студиото. Очилата вероятно ще ви подсетят за култови филми като "Казино" и "Белязаният", в които Ал Пачино и Робърт де Ниро носят съвсем подобни модели. Марката Carrera е сочена за "най-филмовата марка" в социалната мрежа Pintrest и е единствената марка в света, без която не минава нито една Олимпиада до ден днешен. Хаштагът на Carrera #driveyourstory - "Подкарай собствената си история", повече от половин година набира снимки на фенове, а под мотото "В края на краищата не съжалявай за нищо" премина и кампанията на бранда за Гран При на Тоскана. Carrera от край време подкрепя дръзките, смелите и бързите. Онези, които живеят по собствени правила. А в студиото на "Матине" ще изпробваме някои от най-емблематичните модели на Carrera и ще разберем какво е обратното на кокоша слепота. 

Конспирирай това!

(Можете да гледате темата от 8-а до 30-а минута)

България е истински рай за конспирациите, показват редица проучвания по темата. През март 58% от българите смятаха, че коронавирусът се разпространява умишлено, сочат данните от допитване на Gallup Internаtional, а съвсем наскоро стана ясно, че по данни на СЗО 37% от българите не искат да си поставят бъдещата ваксина срещу COVID-19 и причината за това е вярата в конспирации. Заразяват ли опасните идеи умовете ни?

По темата ще говорим с психолога доц. Маргарита Бакарчева, а сценаристът Тео Чепилов ще направи дисекция на най-разпространяваните конспиративни теории. Плоска ли е наистина Земята? Има ли COVID-19 и каква е връзката с 5G? Кой и защо твърди, че Финландия и Австралия не съществуват? В любимата ни рубрика #МАТИНЕсесмей ще проверим вярваме ли им на конспирациите в София и защо, а репортерът на "Матине" - Криси Иванова, ще зарадва участниците в анкетата с подаръци от "Спорт тото".

Говорещата с кучета

(Можете да гледате темата от 30-а до 48-а минута)

Какво става в душата на нашия домашен любимец и какво му се върти в главата? Можем ли да научим езика на кучетата и какви са тайните, с които можем да комуникираме по най-добрия начин с домашния си любимец? Има ли куче за всеки стопанин или има стопанин за всяко куче? И защо смятаме някои породи за агресивни? Всички тези въпроси задаваме на поведенческия терапевт и кучешки психолог Нели Петрова. Тя ще ни разкаже как да се грижим за някои от най-разпространените породи кучета, а в студиото ни ще влезе една истинска японска принцеса - чистокръвната акита Кая. Предупреждаваме, че Кая е красива, умна и възпитана. И свободна.

Къде се губи Китодар?

(Можете да гледате темата от 48-а до 70-а минута)

Специален гост в студиото на "Матине" днес е актьорът пред камера, както сам се определя - Китодар Тодоров. За нас е цяло събитие да го видим на живо, особено в напрегнатата пандемична обстановка. И докато на конспирации може и да не вярваме, ние сме убедени, че смехът е здраве. А смях и Китодар вървят заедно, почти както коронавирус и 5G. Какво е усещането да влезеш в KitoGaming? От какво се страхува повече Китодар - COVID-19 или телевизора? Как преминаха снимките на новия филм "Като за последно" и къде ще можем да видим Китодар Тодоров съвсем скоро? Гледайте "Матине" с Рени и Вяра всяка сряда от 08:00 часа в dir.bg и urbn.dir.bg.

*В предаването има продуктово позициониране