#Първата седмица на месец май ще заложим на двойна магия в студиото на Матине. При Рени Веселинова са Маги Джанаварова и Маги Томова. Две близки приятелки, които застанаха една друга по време на снимките на клипа „Виновен“, но които са рамо до рамо и в живота. Само за две седмици новото видео на Маги Джанаварова – „Виновен“ събра почти половин милион гледания, а в него, образно казано, (а може би и не), против изневерите се опълчиха 6 от най-популярните жени в България - Диляна Попова, Александра Сърчаджиева, Жени Джеферович, Магдалена Томова, Златка Димитрова и Деси Слава. И тъй като Матине няма как да помине такова струпване, разпитваме Маги и Маги кой за какво е виновен! 

Маги Джанаварова и Маги Томова се срещат преди по-малко от две години, но усещането между тях е като след дългогодишна дружба. Събира ги обща компания. Маги Томова е фен на музиката на Маги Джанаварова, но не стават близки изведнъж. Даже по-скоро за момент се разминават, но след това отново се срещат. 

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts.

"Много съм щастлива, че се намерихме, открихме много общи теми на разговор и че много си приличаме", споделя Маги Томова. 

Чисто по женски тя завижда на Маги за плочите на корема, а певицата на дългите крака и руса коса на приятелката си. Всъщност се радват на красотата на другата и се мотивират взаимно. Двете се разкриват една пред друга постепенно и имат скандално общи неща. 

"И двете сме доста разсеяни и не обичаме да бързаме. Обичаме си диваните вкъщи", споделят двете. "Някак си докато не бързаме, се осъзнаваме в последния момент, че трябва да се забързаме и това е обща черта, по която работим". 

Същвременно двете са много различни. Маги Томова е темпераментната от двете и бързо избухва, докато Маги Джанаварова я балансира и успокоява.

"Личните ни преживявания и взаимоотношенията с мъже, в работата и дори по време на организацията на клипа - това са моментите, в които Маги помага на Маги", казва Джанаварова. Видеото е едно най-важните събития в живота ѝ в последните 4 месеца, докато се подготвя. А прителката ѝ Маги Томова на моменти повече се вълнува от самата нея. 

"Сякаш аз съм главното лице, много преживявам всичко с нея. А мен Маги ме е спасявала много пъти от самата мен. Крайна съм, а тя ми показва, че в живота няма само черно и бяло, има и цветно. Затова съм щастлива, че я имам в живота си!", казва Томова. 

Когато не се чуят повече от ден-два, се търсят на пожар, за да се уверят, че всичко е наред с другата. От тях научавам, че не е лесно за една популярна жена да застане с лицето с и да споделя изговори за изневярата. Това за Маги Джанаварова е основна тема, която засяга в личната си песен "Виновен". 

"Когато споделим подобен тип емоции, споделяйки ги не знам дали в този момент не помагаме на някого - да се справи с емоции, с връзка, с човек", казва Маги Джанаварова, която от крй време пази личния си живот ревниво. "С тази песен давам възможност на хората да ме пипнат и да видят какво седи зад публичния образ - същото, което и хората преживяват. Изневери, разочаровния от приятели, семейни драми... За мен е важно да покажем и тази страна на хората", споделя певицата. 

Маги Томова споделя, че се преоткрива във всеки куплет на песента "Виновен", защото е преживяла изневярата точно по този начин. Било е тежко, но пък вече е в миналото. 

"Този период от време много ме накара да се обърна към себе си и да се опозная. Да разбера, всъщност, че в мен се крие едно много силно момиче. Тази песен е вдъхновение, всъщност. За всички, които са преминали или преминават през подобен епизод от живота си. Това се преодолява, то ти помага да се опознаеш и да разбереш какво искаш да ти се случи и какъв човек искаш да застане до теб", споделя тя. 

Клипът "Виновен" е наистина тиктакаща бомба. Всяка една от шестте дами - Диляна Попова, Алекс Сърчаджиева, Деси Слава, Жени Джеферович, Златка Димитрова и двете Магита са преминали през тежки периоди в личния си живот. 

 "От всяка една можеш да си вземеш по нещо. Всичките тези жени са като войници", казва Маги Томова. А Маги Джанаварова е организирала всичко в проекта за видеоклипа. 

"Това, което се случи е отделен път, който извървях. Никога не съм влагала толкова усилия за организация. Това са хора, на които съм се спряла преди повече от 4 месеца и те бяха до мен. Може би с този клип установих, че съм стигнала донякъде и мога да си позволя да се гордея от това". 

Видеото е снимано отново в Дома на Миньора в Перник, където и британската банда Years & Yеars заснега клип и в момента той е номиниран за т.нар. Европейски Грамита - Берлинските музикални награди за визуална среда. 

"В Дома на Миньора има магия и хората, които се грижат за него се стараят да го запазят точно така, както е бил създанен преди повече от половин век", споделя Маги Джанаварова.

Двете приятелки споделят, че са златната мина една за друга и са щастливи от съдбовната среща. Затова и плановете им за лятото са еднакви - да си носят новите бански, да отидат отново заедно в Гърция и да се препичат на слънце! 

Можете и да ни гледате - #Матине всяка събота и неделя от 10:00 часа в ефира на WNESS TV!