Звездата й изгря на сцената на "Гласът на България", а тя с лекота омагьоса зрителите с невероятния си глас и емоционалност. След като стигна до финала, Керана се превърна в едно от имената на музикалната сцена, което сме сигурни, че ще чуваме и споменаваме много дълго и само с добро.

Тази седмица чаровната певица бе специален гост в online шоуто на Dir.bg - "Матине" с Рени и Вяра, а за голяма изненада на целия екип се оказа, че Керана и Вяра имат дългогодишна история още от ранна детска възраст. Не само това - те са пяли заедно, а водещата на "Матине" дори откраднала микрофона на бъдещата звезда.

"Бяхме на един концерт с Хайгашод Агасян и пеехме там. И има една борба за един микрофон, всяка дърпа микрофона към нея и е много страшно. В един момент аз успявам и го дърпам, и пея, пея, обаче после ми става гузно и го пускам. Но в този момент Вяра го хваща, дърпа го и започва да пее."

Пътищата на двете дами се разделят след края на гимназиалното образование, а Керана заминава да учи в Германия, като определя годините, прекарани там, като най-нещастните в живота си. Оказва се, че стерилната дисциплина на немската държава не понася на емоционалната Керана и тя заминава за Тайланд, където преоткрива щастието.

"Беше ми много добре, напомняше ми на България. Особено след Германия се чувствах много повече вкъщи. Сигурно, защото беше мръсно. Всичко ставаше много лесно. В Германия това е голям проблем - всичко става много тромаво и трудно и това изключително много ти затруднява най-простите всекидневни неща. Кому е нужно това? Дори да си намериш апартамент в Германия е много труден процес. Трябва да си подадеш CV и да ги убедиш тези хора, че трябва да те вземат. Отидох в Тайланд, спах два дни при приятелка и на третия вече имах място, където да живея. Много харесвам нещата на север, защото повечето хора като чуят Тайланд и се сещат за южната част с безкрайни плажове и пясък. Но и на север е ужасно красиво. Там е доста влажно и има невероятна растителност и много живописни гледки. И има много по-малко туристи, което го прави още по-привлекателно."

Две години по-късно Керана се завръща в България и това дава началото на група, която сме сигурни, че ще слушаме много дълго - "Керана и космонавтите". Бандата се събира случайно, но магията се случва почти на мига.

"За нас не е просто някаква работа, която трябва да избутаме. Това е нашата мечта - нещото, което ни кара да се чувстваме живи. И все пак е изкуство. А когато говорим за изкуство, а не просто тази купчина въглища да бъде внесена там, трябва да си емоционално инвестиран в това нещо. И ако не си, то просто няма как да се случи. И затова всички хора, които сме събрани в тази банда, сме там, защото искаме да бъдем там. Не, защото някой ни е накарал или нещо други ни притиска. Ние сме там, защото ни е приятно да сме заедно и да сме един с друг и това е пълна случайност. Защото, когато ние се събрахме заедно, не се познавахме. Толкова не се познавахме, че първо чухме някакви хора как свирят и чак в последствие си разменихме имената. Какъв е шансът шест непознати човека да се съберат на едно място и всъщност да се разбират?"

Шансът изглежда малък, но "Керана и космонавтите" са доказателство, че любовта към ммузиката може да събере и сближи хора с най-различни интереси и от това да се получи нещо наистина добро. За групата предстои участие на 13.10 в популярния столичен бар "Петък", а Керана е развълнувана и от предстоящото предизвикателство да влезе в ролята на Евита на сцената на пловдивската опера. Първоначално талантливата дама се явява на кастинг за друга роля, но гласът и така омагьосва, че получава главната роля, при това без никакъв опит в оперното изкуство.

"Нямам търпение, защото това е първи път след карантината. Трябва да си призная, че наистина много ми е залипсвало, защото това е един много сложен и емоционално, и певчески образ - много трудно се гради. Самият спектакъл е доста сложен и бих казала, че това дори е един от най-впечатляващите спектакли, които съм гледала."

Можете да гледате Керана като Евита на 20.10 на сцената на пловдивската опера, а от интервюто й за "Матине" ще разберете още как се пее за боб, как се ловят попови лъжички и колко за ценни приятелствата от ранно детсвто.