#Първият сняг доведе коледното ни настроение точно навреме - в началото на декември. Броени дни остават до любимите семейни празници, а тази година у нас ще можем да се насладим и на първия, семеен коледен филм - "Чичо Коледа", на режисьора Ивайло Пенчев, който вече тръгна по кината. В него ще видим любимите си български артисти, както вече ни разказа и актьорът Филип Аврамов в #Maтине. Именно той влиза в ролята на Чичо Коледа, а днес в студиото са и две изгряващи звезди от лентата - синовете на народния актьор Деян Ангелова - Диман и Ален.

В дома на артистичното семейство Ангелови елхата вече е украсена, а Ален и Диман с нетърпение очакват подаръците си. Както всяка година, и тази те са си ги заслужили - с дисциплината си по време на снимките на филма "Чичо Коледа", който имаше своята премиера в края на ноември. Пътят им към киното е очакван, като това не е първи филм за Ален, който играе сирачето Гошко във филма на Ивайло Пенчев. Двамата синове на Деян Ангелов и Петя, която е PR, са израснали сред театралния прах на Народния театър "Иван Вазов", като дори са участвали в някои от големите представления от невръстна възраст. Определено пример за тях е както татко им, така и чичо им - близнакът на Додо - Дарин Ангелов.

Снимка: Личен архив

"Най-вълнуващото е самият процес на снимане, Ален може да каже повече", започва разговора Диман. За Ален, който влиза в гланата роля на Гошко, снимките били изключително забавни.

"Беше много весело, имаше трудности, но не беше трудно", казват талантливите малчугани, от които са възхитени и по-опитните им колеги в "Чичо Коледа".

"От тази премиера в зала 1 на НДК ще им остане хубав спомен на тази възраст", помага и актьорът Деян Ангелов, който е със синовете си в студиото на #Матине.

Въпреки, че филма "Чичо Коледа" напълни залата на Националния дворец на културата и жъне успехи в кината, Диман и Ален не се чувстват като големи звезди, но и не се срамуват да са пред такава голяма публика.

"Не ни хваща срам. Супер беше! Голямо чувство!", ентусиазира се Ален, като артистично прави жест с ръка. Рядко можеш да попаднеш на деца в първата си декада от живота, които да говорят по този вдъхновяващ начин за голямото изкуство. Със сигурност годините близо до театъра и камерите оказват влияние върху възприятията им, смята баща им, когото в гилдията наричат галено Додо.

Снимка: Личен архив

"Възползваме се от момента и го оползотворяваме", уточнява Диман за чувството, което двамата братя изпитват пред публика.

Изключителен шанс за талантливите малчугани е да застанат рамо до рамо с големи артисти като Филип Аврамов, Малин Кръстев, Васил Банов, Свежен Младенов, Симона Халачева, Милена Аврамова, Стефан Денолюбов, София Бобчева, Китодар Тодоров, Аня Пенчева.

"Доста похвали получихме от съучениците ни заради ролите, почти целият клас дойде да го гледа", споделят младите актьори. "Откакто гледаха филма, не спират да говорят за него", отбелязва Ален.

И споделя най-забавната си сцена от филма:

Вижда червена количка върху един шкаф, катери се по него и шкафът пада върху му.

"Бях на училище и не бях на снимачната площадка в този момент, но като видях снимките си казах: "Той добре ли е?!", споделя брат му Диман.

Снимка: Личен архив

Оттогава нататък на Ален шеговито му казвали каскадьор, но той уточнява, че е нямало опасност, защото от екипа на режисьора Ивайло Пенчев са подготвили всичко предварително.

"За първи път осмислих репликите на майка ми и баща ми към мен и брат ми Дарин: Дано един ден да изпитаме гордост от децата си, както те от нас двамата. Наистина, възгордях се, не успях дори да се съсредоточа върху филма, когато го гледах първия път", споделя татко Додо.

Ален и Диман са четвърто поколение актьори - прадядо, дядо, татко и чичо също са артисти.

"Не им давам особено много съвети, по-скоро отговарям на въпросите им, спрямо техните нужди. Какви съвети да им дам? Те са толкова чисти и неподправени. Ние, актьорите, се стремим именно към тази чистота, ние можем да се учим от тях", казва гордият баща.

Диман споделя, че всъщност е имало случаи, когато е получавал съвети.

"Още по време на кастинга, тате ми е предлагал някои решения, които да направя, за да стане по-добре", казва той.

Правили са и пакости из Народния театър, кото понякога да говорят твърде високо по време на репетиции.

Снимка: Личен архив

"Но бяхме много малки тогава. По-скоро Ален измисля идеите, а аз съм казвал да не го правим", отбелязва Диман.

"Случих на много добри деца и затова заслуга има моята съпруга, която е всеотдайна към нас. В наше време стана дефицитна стока целокупното семейство. Диман и Ален са послушни, съпричастни са към това, което им казвам. Срещам разбиране, а не празен поглед. Когато им казвам да пазят тишина, те разбират, че не е защото трябва, а защото обратното не е добре за другите. Общо взето - научи ги да обичат, а тя любовта носи всичко", споделя бащата.

Половината от първи и втори клас Диман прекарва в Народния театър. А Ален казва, че са родени в Народния. Дори Юлиан Вергов казвал:

"Това семейство си живее в театъра!"

"В моя живот това е прекрасен отрязък. Вече пораснаха, нямат нужда някой да ги гледа, пък и вече ние живеем до Народния театър", споделя Додо.

Снимка: Личен архив

Децата отбелязват, че напоследък работата на артистите е спаднала заради пандемията, което се оказало и вид почивка за семейството. Преди това Деян играел представление 27 или 28 дати месечно, а през останалото време репетирал.

"По някакъв начин това ни изгради с Ален, тате също ни изгради", казва Диман.

Споделят и че са мислили да станат нещо друго, освен актьори.

Снимка: BulFoto

"Например футболисти. Това всяко момче на 5 го иска", отбелязва философски Ален. Диман допълва историята с факт от първото си интервю, когато казал, че иска да стане футболист, а за резерва - актьор. Мечтали са и да са каратисти и боксьори, но кръвта вода не става, са казали хората.

Актьорското майсторство някак те влече! Хваща те за ръката и не можеш да го спреш!

А кой е любимият им актьор, за какво мечтаят и какво да направят всички деца, които искат да станат актьори - вижте във видеото!