#Как ще усети задаващата се икономическа криза обикновеният човек, малката фирма, корпорацията, държавата, светът? Къде да търсим баланса между мерки, които спасяват живот, но фалират бизнес? И как затворените клубове финтираха мерките и ще оцелеят ли след затварянето им?

Новият епизод на "Матине" пристига дни, след като нощните заведения обявиха купон от обяд, театралното изкуство посочи най-добрите на сцената за 2020 г., икономическата криза изглежда все по-неизбежна и тежка, а едно звездно дуо май предизвика гръм в Рая. Ние обаче със сигурност търсим светлината в тунела.

Ето и какви са темите в "Матине" с Рени и Вяра днес:

Как ще оцелеем през зимата?

(Можете да гледате темата от 1-ва до 20-а минута)

Затварянето на редица бизнеси и нарастването на безработицата не само у нас, но и в много държави по света, ни изправят пред сериозни финансови предизвикателства. Ще издържи ли икономиката ни ново затваряне и каква ще е цената на евентуална зимна изолация? През последните дни получавахме вашите въпроси по темата, а днес отговорите дава икономистът и бивш министър на икономиката Николай Василев, от когото ще разберем как да оцелеем по време на икономическа криза и научихме ли се българите да спестяваме пари за черни дни.

Парти в обедна почивка

(Можете да гледате темата от 20-а до 28-а минута)

Вероятно всеки от нас някога е искал партито да започва от сутринта и ето, че през 2020 г. това вече е възможно! Дискотеки в Студентски град решиха проблема със забраната на Министерство на здравеопазването и просто си смениха работното време - от обяд. Възможно ли е да се случи това ще научим от Мартин Михайлов, който стои зад някои от най-посещаваните заведения в столицата и ще ни разкаже какво можем да правим в бар по време на обедна почивка, при това безопасно. 

Съществува ли технология на късмета?

(Можете да гледате темата от 28-а до 33-а минута)

Хората търсят късмета си по различен начин. Някои залагат на усилен труд, други разчитат на щастливо стечение на обстоятелствата, но почти всеки от нас поне веднъж в живота си е помислил за своите късметлийски числа и дали те ще му донесат печалба. В специално видео за "Матине" ще разберем как се случва магията в Българския спортен тотализатор. За нея ще ни разкаже Веселин Кюрчкиев - директор информационни технологии, от когото ще научим колко специални са сферите на тотото и вярно ли е, че той знае какви са числата в следващия печеливш тираж.

"Аз или Нас" или Венци Венц без Павел

(Можете да гледате темата от 33-а до 48-а минута)

Интригата на последната седмица е има ли раздяла - тежка и драматична, в звездното дуо Pavell & Venci Venc. Съмнения по темата се появиха, след като и двамата пуснаха солови парчета за първи път в кариерата си. Мистерията ще разгадаем със специалния ни гост тази седмица - Венци Венц, от когото ще научим има ли гръм в Рая или двамата просто се разнообразяват солово. С Венци ще си поговорим още за това колко е важно човек да не се страхува да остане със себе си, и още повече - да се наслади на компанията. А самият той ще ни разкаже какво прави, за да не го ловят грипове и вируси вече 20 години. 

Гледайте "Матине" с Рени и Вяра всяка сряда от 08:00 часа в dir.bg и urbn.dir.bg и бъдете здрави!