Да посетиш красиви и екзотични дестинации е възможност, която вярваме, че никой не би отказал. Когато към предложението се добавят голямо количество адреналин, интересно културно наследство и храна, приготвена от най-вещите ръце в световната кухня - не се замисляме за секунда и смело се впускаме в приключението на "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател".

Вторият сезон от предаването, в което един от най-успешните кулинари обикаля света в търсене на екзотични вкусове и дестинации, тази есен се завърна премиерно в ефира на National Geographic, а ние просто не можем да не го гледаме. Във време на дистанция и изолация, приключенията на господин Рамзи идват като глътка свеж въздух, за да ни запознаят с кулинарните традиции на Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана. 

В първите два епизода от поредицата шеф-готвачът се сблъска с предизвикателствата на Южна Австралия и Африка, а пътят към благоуханните ястия бе осеян с немалко премеждия и условности. В Тасмания Рамзи трябваше да се гмурка сред акули и да бяга от отровни змии, а Квазулу-Натал го посрещна с любопитни хипопотами, носорози и жирафи. 

Тази седмица пътешествията на кулинарния изследовател ни отвеждат в Луизиана, САЩ. Новият епизод ще ни запознае с каджуанската кухня, а Гордън Рамзи ще трябва да се справи с опасностите, които се крият в блатата край сърцето на Мексиканския залив. Ще станем свидетели на среднощен лов на гигантски жаби, ще се запознаем с Ерик Кук - бивш морски пехотинец, който се е превърнал в местна кулинарна знаменитост.

Междувременно, в студиото на "Матине", водещите Рени и Вяра ще споделят през какво биха минали ако бяха в обувките на Рамзи. От епизода тази седмица научите кой е смелчагата от екипа на предаването, който категорично би опитал супа от плъхове, която се приготвя в този регион, както и къде по-точно искат да отидат водещите на "Матине" заедно с Гордън Рамзи.

Досега кулинарният гуру без особени проблеми ни доказва, че може да се справи с всичко, което се изправи на пътя му към добре приготвената храна. Този път, обаче, си задаваме въпроса: Ще съумее ли да се справи с предизвикателствата на Луизиана, или уменията му ще се изчерпат "на края на света"? 

Отговорите на всички въпроси ще получим от третия епизод на "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател" тази неделя, от 22:00 часа по National Geographic.