#Този уикенд дивите брегове на Южна Австралия ще се превърнат в поле за кулинарни изследвания, благоуханни аромати и екстремни приключения. Иначе казано - дръж се, Тасмания, Гордън Рамзи пристига!

Броени дни остават да старта на втория сезон на "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател", а нашето любопитство расте като гъба след дъждовен ден. Предаването, в което един от най-популярните шеф готвачи в света ни запознава с различни традиции и вкусове, се завръща в ефира на National Geographic на 13 септември от 22:00 часа. 

Поредицата ще бъде излъчена в 172 държави на 43 езика, а във втория сезон Рамзи се отправя на пътешествия и пиршества в Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана. Ние пък сме решили да го последваме на всички тези места.

Под наставленията на местни експерти и кулинарни легенди, които среща по време на пътуванията си, Гордън Рамзи ще стане част от невероятни обичаи и ще ни покаже изкусителни деликатеси и свежи вкусове, уникални за различните региони, които посещава. Но това съвсем не е всичко в сюжетната линия на формата. Обиколките на готвача ще бъдат съпроводени от куп екстремни ситуации и преживявания. 

В премиерния, първи епизод на предаването, който ще се излъчи тази неделя, се оправяме към Дивата Тасмания и изолираните брегове на Южна Австралия. Епизодът ще ни разкрие девствената красота и чистота на острова, а Рамзи ще ни впечатли пред малкия екран като се гмурка във води, пълни с акули, за да лови гигантски лангусти. Освен това ще се опита да избяга от отровни змии, докато търси местни подправки и ще се се извиси над Австралия с хидроплан, за да лови пъстърва.

И тъй като винаги има място за десерт, след всички тези премеждия експертът в кухнята ще събира единствен по рода си мед. В края на епизода ще видим и как Рамзи се изправя редом до кулинарния номад Аналийс Грегъри, с която ще приготвят невероятно кулинарно пиршество. 

Гледайте "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател" премиерно в ефира на National Geographic всяка неделя от 22:00 часа. А след това ви чакаме на Матине всяка сряда, за да обсъдим какво се случва с кулинарния гуру и какво ще му се случва в следващия епизод.