В предаването "Матине" адреналинът, красивите гледки и неповторимите ухания са винаги повече от добре дошли. Именно за това сме големи фенове на кулинарното предаване на Гордън Рамзи, което ни отвежда в едни от най-екзотичните дестинации, за да ни запознае с автентични вкусове и местни традиции.

След като миналата седмица ви разходихме по дивите брегове на Южна Австралия, този път отиваме отново на юг - в Африка. Разбира се, пътешествието ни ще се осъществи пред малкия екран, благодарение на втория сезон на "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател", чийто втори сезон се излъчва премиерно по National Geographic.

Предаването, в което един от най-успешните кулинари по света тръгва на околосветско пътешествие в търсене на различни дестинации и вкусове, ни радва не само с гледки на деликатеси, от които стомасите ни проговарят, но и ни поднася задължителна доза адреналин.

В първия епизод от поредицата станахме свидетели на приключенията на Рамзи в дивата Тасмания и изолираните брегове на Южна Австралия. Срещнахме се с девствената красота и чистота на острова, а кулинарният изследовател ни впечатли с гмуркане сред акули, лов на гигантски лангусти и срещи с отровни змии.

Тази седмица ще е по-различна, но само, когато говорим за дестинация. Предстои ни да се запознаем с кулинарните традиции на Квазулу-Натал, Южна Африка. Шеф Рамзи ни е приготвил близки срещи с носорози, зебри и жирафи, а един хипопотам ще прояви нездраво любопитство към гозбите на гостуващия кулинар. В новия епизод от поредицата ще научим и куп любопитни факти за традиционната кухня на Зулу воините.

И тъй като вече знаем, че тайната на вкусното ястие се крие в премеждията, през които преминаваш, за да го приготвиш - този път Гордън Рамзи ще скочи от хеликоптер право в бурните води на Индийския океан, за да се покатери на опасни скали в търсене на миди.

Традиционно, в края на всеки епизод, Рамзи застава редом до местен кулинар, за да постигне съвършенство в автентичната кухня за региона, който посещава. Този път ще го видим в компанията на популярната в Африка кулинарна звезда - Зола Нене. Ястието пък ще дегустира не кой да е, а почитан Зулу вожд. Да му мисли Рамзи, ние можем само да му пожелаем успех и да не пресолява манджата.

Гледайте приключенията на "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател" всяка неделя от 22:00 часа по National Geographic, а следващата седмица в "Матине" ще ви разкажем и какво ще се изправи на пътя на Рамзи в Луизиана.