#"Матине" с Рени и Вяра е новото online шоу на Dir.bg, в което темите ще бъдат винаги интересни, гостите - свестни, а разговорите честни.

Всяка сряда ще ви разказваме какво се случва по света, когато се случва всичко останало и ще се забавляваме истински със специалните гости в предаването. "Матине" е out of the box мястото на водещите Рени и Вяра, където единственото задължително условие е свежият поглед към живота, а темите-табу са само тези, които са си скучни по принцип.

Eто какво ще ви покажем в епизод 3 на "Матине" с Рени и Вяра:

И звездите вършат глупости. Особено, когато говорим за... татуировки

(Можете да гледате темата между 1-a и 13-a минута)

В рубриката #VIRAL тази седмица се гмуркаме в дълбоките дебри на социалните мрежи, за да разгледаме звездните холивудски тела и разнообразните татуировки върху тях. Темата за пореден път завладя интернет след като ексцентричната певица Cardi B публикува снимка на преработен татус на бедрото си. Това предизвика редица сайтове да съставят класации с татуировките на селебритита, а ние селектирахме най-любопитните, необмислени и меко казано странни такива. Освен това един от най-добрите млади български спортисти - плувецът Антъни Иванов ще обясни в специално видео за "Матине" какво му има и защо не успя да стигне до студиото на Рени и Вяра, за да се похвали с новата колекция рисунки по собственото си тяло.

След пандемията от COVID-19 мъжете изпревариха дамите.... по домакински задължения

(Можете да гледате темата между 13-a и 19-a минута)

През 2009 година една германка се развела с мъжа си след 15-годишен брак. Причината - дошло й до гуша от постоянното му чистене. Дамата мислила, че вече е свикнала с тази негова "особеност", но когато възлюбеният й съборил цяла стена в къщата, защото била мръсна, бракът отишъл по дяволите. А сега, през 2020-та година, COVID-19 е напът да промени едно наложено мнение, че домакинската работа е за жените. Затворени вкъщи покрай изолацията, все повече мъже са започнали да се грижат за децата и да влизат в "чехлите" на домакините, за да усетят сами колко е изморително да се грижиш за дома. Междувременно експерти вече започнаха да прогнозират, че това може да доведе до трайна промяна на стереотипите. В студиото Рени и Вяра ще дадат своето мнение за това как са разпределени домакинските задължения в техните семейства и кой всъщност е по-по-най.

Сапун на дражета класира студенти от НБУ сред победителите в "Академия за иновации" 2020

(Можете да гледате темата между 19-a и 27-a минута)

Петима студенти от Нов български университет разработиха иновативен сапун под формата на дражета, който може да бъде с нас навсякъде. Идеята за проекта "Wash It" се породила от обща задача в университета, а групата студенти стигнали до извода, че сапун на обществени места просто липсва. За щастие на всички ни, статистиката сочи, че 72% от българите мият ръцете си със сапун след като ползват тоалетна. Браво! Въпреки това, обаче, в глобален мащаб почти 300 000 деца загиват годишно поради лоши хигиенни навици и невъзможността да позлват сапун. Като добавим и "извънредно" засиленото миене на ръце заради пандемичната обстановка, иновативните сапуни в блистер идват тъкмо навреме, за да ни спасят или поне измият кожата.

 

Гери Турийска почти припадна в студиото заради един пост във Facebook

(Можете да гледате темата между 27-а и 45-а минута)

Ако това беше телевизионно предаване, вероятно щяхме да я представим така: Тя е артист, водещ, редактор, текстописец, художник, дизайнер, писател, издател... И последният да затвори вратата. В студиото на "Матине" влиза очарователната Гери Турийска, която ще ни разкаже колко български университети не я пожелаха, за да я пожелаят след това. Ще разберем защо дъщеря й се казва Аника, а не Пипилота Виктуалия Транспаранта, ще поговорим за приказките в пощенски кутии и необходимостта да се смеем в днешно време, а накрая ще я докараме почти до припадък заради един пост във Facebook на Ваня Щерева.

Гледайте "Матине" с Рени и Вяра всяка сряда от 08:00 часа в dir.bg и urbn.dir.bg.