"Нямах вкус и обоняние и това ми беше най-голямата трагедия, но мога да кажа, че леко изкарах този вирус. Това, обаче, не трябва да ни успокоява. Мерки като маските и дистанцията трябва да се спазват. Това, че ваш познат го е изкарал на крак, не трябва да ви успокоява". 

Да нямаш вкус и обоняние една седмица е странно - изчезват изведнъж, споделя в онлайн предаването "Матине" популярната DJ Cass - Кристина Сярова, която е зад пулта по време на концертите на легендарните Ъпсурт и Ицо Хазарта!

Какво прави една младоженка, свикнала да е в разгара на нощния живот у дома?

"Вкъщи се шегувахме, че мога да дояждам застояла храна от хладилника - така и така сме без работа и доход".

В кръга на шегата, но съвсем наистина започва една истинска история за карантина, коронавирус и безработица в студиото на "Матине"! 

Кристина Сярова, позната като DJ Cass, всъщност е в странна и леко стресираща нормалните хора ситуация. Още повече - сключи брак с колега DJ- Даниел, малко след края на крутите мерки от март до юни. Така че двамата сега имат предостатъчно време, което да прекарват у дома - искат или не!

Изненадата идва, когато точно след лятото се успокоихме, че коронавирусът може и да ни подмине, но уви - той се завърна със страшна сила и в момента заведения, детски градини, училища, театри и дори задължителното БЧК за бъдещи шофьори затварят врати. 

Как ще оцелеем като общество без общество, комуникация, култура? Въпрос, който насочваме към потенциалното "патило" по двата фланга в главната роля днес - Dj Cass. 

"Целият бранш е под карантина, не само аз. Пари за изтребители има явно, но за култура и изкуство... не знам. Явно е, че има мерки, които трябва да бъдат наложени, но нашите врати така се затръшнаха за работа, че бяхме оставени без избор. Без предупреждение и известие, а е имало уговорка да се знае две седмици по-рано. На час по лъжичка - човек не може да направи нито краткосрочни, нито дългосрочни планове...", казва Кристина. 

 Тя сравни масовото пренебрежително отношение към хората в нейния бранш с това към лекарите на първа линия! 

"Някак хората си мислят, че лекарите, само защото са положили Хипократовата клетва, са длъжни да работят без да протестират за по-високи заплати, за по-добри условия на труд. Какво се учудваме, че такова е отношението към нас? Хората си мислят, че артистите, диджеите, музикантите работят само за хоби и си имат т.нар. "нормална" работа за през деня. От 11 години работя като DJ  и си вадя само по този начин хляба. Сега се чудя какво точно да правя...", признава тя. 

Въпреки собствената си ситуация, DJ Cass смята, че в момента е неудобно дори да се говори за връщане назад към нормалното, особено на тема денонощни клубове, дискотеки и увеселителни заведения. Но остава вариантът за търсене на компромисен вариант. 

"Някои хора негодуват срещу съкратеното работно време от 19:00 до 23:00 часа, например. Да, но това ограничава потокът от хора. Този цикъл от хора, които пристигат от 23:00 до 7:00 часа  сутринта няма да мине и ще се ограничи една сериозна бройка", казва DJ Cass. 

Какъв е стилът на карантината и как звучи тя след 14-дневен престой за двама младоженци у дома - вижте във видеото, в което водещата Рени Веселинова посети виртуално DJ Cass на покрива!