#В Дисниленд празничният сезон не е същият. Зимният прилив на пандемията напълни интензивните отделения почти до максимума на капацитета им в по-голямата част от Калифорния, което накара губернатора Гавин Нюзъм да издаде заповед за карантина в по-голямата част от щата, включително Ориндж Каунти, където е домът на най-популярния увеселителен парк в света. За първи път от 60 години насам Дисниленд затвори врати. 

Забраната за излизане от дома ограничи и без това опосканата до краен предел онлайн версия на традиционната Вълшебна Коледна програма в Дисниленд. 

Дисниленд е потънал в тъмнина сега, само понякога, преме на профилактика се виждат светлините му

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Обикновено по това време на годината паркът се пука по шевовете от посетители. Понякога още сутрин се налага да бъдат спрени продажбите на билети за целия ден! Тази година Дисниленд и дъщерният му парк "Дисниленд: Калифорнийско приключение" са затворени.Не се произвежда експлоатация на базата, освен тестова и рутинна поддръжка в някои от късните часове на нощта - само тогава може да видите някои от веселите светлини. 

Гост не е стъпвал във "Фентъзиленд" от март, когато бяха затворени курортът и трите му хотела. 

Малко преди Деня на благодарността, Дисниленд отвори улица "Буена Виста", която се намира в началото на "Дисниленд: Калифорнийско приключение". Разходките и атракциите все още не бяха позволени. Нямаше я и емблематичната холивудска двойка Мики и Мини Маус, които поздравяваха гостите. Работеха само магазините и ресторантите, като продължение на търговската зона и зоната за хранене в центъра на Дисни. 

За мнозина това бе нещо като стъпка към нормалността през изминалата година, когато нищо не се случва нормално. Но надеждите бяха попарени.

Пред Fobres, Джули Тримейн, автор на изданието, споделя, че е прекарала Деня на Благодарността на улица "Буена Виста", обядвайки в "Картей Съркъл" - ресторантът на Стария Холивуд, едно от най-добрите заведения за хранене в Дисниленд.

"Имаше ограничения за това колко време мога да прекарам на масата и менюто беше намалено спрямо предишната му версия, но освен това (и, разбира се, носенето на маска по всяко време) посещението ме накара да се почувствам поне малко щастлива", споделя Тримейн. 

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Не всеки обаче остана с това приятно усещане като Джули. Журналистът Тод Мартенс от Лос Анджелис Таймс посещава Дисниленд същия ден, а настроението му е точно обратното.

 „Озовах се отново в тематичния парк на Дисни. Място, което често посещавах преди пандемията. Така, както се надавях да го направя отново някой ден след карантината. Усетих, че сме още по-далеч от "този някой ден" в последните 9 месеца. Не съжалявам, че отидох, но изпитах противоречиви чувства. Усетих сякаш съм направил само половин стъпка в усилието си да се успокоя", казва той. 

Странното усещане на полу-празниците в Дисниленд се засилва именно от оскъдните редици с посетители. Преди няколко месеца се чакаше с часове на опашката за билети. Тази година преминаваш направо през охраната за проверката на температура и чантите, а на улица "Буена Виста" няма жива душа. Няма струпвания на хора пред магазините, които обикновено изискват поне час чакане на виртуалната опашка, след което още час докато бъдете обслужени. 

Дисниленд в Калифорния не работи от март

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Заповедта за карантина в Южна Калифорния влезе в сила на 6 декември. Оттогава Дисниленд не разрешава хранене и консумиране на напитки в помещенията, дори ако става въпрос за глътка вода.

Всички ресторанти - за сядане и бързо обслужване, са затворени.

„В продължение на шест десетилетия Коледа винаги е била специален момент за  Дисниленд, където служителите посрещат няколко поколения гости, за да им създадат вълнуващи спомени“, заяви президентът на Дисниленд Кен Потрок.

Улица "Буена Виста" е главната в Дисниленд

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

„Но тази година със сигурност е различна. Предвид продължаващото затваряне на нашите тематични паркове и хотели, както и други търговски обекти и центрове, взехме решение да затворим центъра на Дисни, включително улица "Буена Виста", навръх Коледа!"

По план за отваряне на Дисниленд може да се говори, едва когато Южна Калифорния обяви код "жълто" - тоест рискът от разпространение на COVID-19 e "минимален". 

Вече плъзнаха и слухове, че Дисниленд може да не отвори врати и дори през лятото. 

Въпреки това управата на парка зарадва почитателите си с шеметна онлайн програма на 25 декември. 

Embed from Getty Images

Домакин на тазгодишните празненства бе американският актьор и певец Титус Бърджис, прочул се с участията си в множество мюзикъли на Бродуей, с високия си тенор и ролята на Тит Андромедон в комедийния сериал на Netflix - Unbreakable Kimmy Schmidt, получил 5 номинации за наградата "Ейми" - Праймтайм.  

Embed from Getty Images

Ко-водещ на събитието бе Джулиана Александра Хау - американска танцьорка, актриса, певица и автор на песни. През 2007 г. участва в продуцията на ABC "Танцуващи звезди" и спечели два сезона в партньорство със знаменитости. 

Embed from Getty Images

В програмата на световноизвестния курорт за забавления се включиха редица горещи изпълнители, които бяха обявени предварително в социалните мрежи. Те зарадваха феновете на Дисни с изпълнения на най-вълнуващите локации около парковете.

Embed from Getty Images

Смях до сълзи донесе носителят на престижната награда "Ейми" и прочут комедиант Кийгън-Майкъл Кий.

Embed from Getty Images

Специален гост бе и мастърът на нашумялата в последната година социална мрежа за видеоклипове TikTok -  Алекс Ожеда, който сподели своите впечатления от най-интересните моменти в социален и личен апсект. 

Embed from Getty Images

Американската певица Беки Джи изненада зрителите с костюм, вдъхновен от русалката Ариел и Мини Маус.

Embed from Getty Images

В празничните изпълнения се включи и певицата Тори Кели, Кийдрън Брайън, Кънтри дуетът Мади и Тей и Тревър Джаксън.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images