#Киносалоните отвориха своите врати и съвсем очаквано затвореното по домовете население побърза да се отдаде на любимите си хобита, едно от които определно е киното. В последната седмица три филма оглавиха боксофис класацията у нас и най-голямата изненада е, че най-гледаният от тях разказва история за Апокалипсис.

Изглежда или трудно се отърсваме от параноята за край на света, или просто са ни липсвали онези нискобюджетни хоръри от преди пандемията, в които обикновено героите бягат от извънземни, гигантски паякаподобни машини и какви ли не други полуживи същества с дълги пипала!

"Нито звук II"

"Нито звук" 2 е най-гледаният както у нас, така и в чужбина

Снимка: IMDB

"Нито звук" II е американски научнофантастичен филм на ужасите, режисиран от Джон Кразински. Продължение е на "Нито звук" от 2018 г. Премиерата на филма трябваше да се състои на 20 март 2020 г., но бе отложена за 28 май 2021 г. За първите три дни от премиерата продължението изкара по-добри приходи от предшестващата лента, като печалбите  на американския пазар стигнаха почти 60 милиона долара. Може би е заради харизматичните главни актьори Емили Блънт и Килиан Мърфи, а може би защото имахме нужда да си представим, че по-лошото от коронавируса всъщност е нападение от компютъризирани хищници? Филмът жъне успехи и е на първите места както в нашите, така и в световните класации за миналия уикенд. 

"Круела"

Ема Стоун като Естела де Вил - моден гуру и жена с много обсесии

Снимка: IMDB

"Круела" определено е хитът на сезона. Не само заради невероятните визии на Ема Стоун - бъдете сигурни, че костюмите с пънк привкус и много фешън ще ви впечатлят. Но не очаквайте "Круела" да е продължение на любимите "101 далматинци", които гледахме и на по зряла възраст в анимационен вариант. Виждаме Круела де Вил като странно, дори плашещо малко момиченце, което се превръща в поп икона на злото. Тя не просто иска своето палто от далматинци! Иска да получи всичко, което си пожелае на минутата. Само за няколко седмици социалните мрежи се напълниха с привърженици на Круела, които дори боядисаха косите си в черно и бяло, досущ като героинята на Ема Стоун. Още една Ема се появява във филма - Ема Томпсън, която влиза в ролята на Баронесата - шефката на Круела и глава на модна къща. И докато в "Дяволът носи Прада" лошотията се оказва просто прикритие на една успешна жена, стремяща се да всява респект, но всъщност с добро сърце, в "Круела" злото сякаш е изяло де що сърце има! Една комедия, която може да ви изненада, а може и просто да ви разведри...Препоръчваме горещо! 

 "Голата истина за група "Жигули" 

Източник: Concept Studio

Дали заради ностагията по доброто старо кино, "Голата истина на група "Жигули" е в топ 3 на родните кина! Вече близо два месеца лентата поставя рекорди, а най-новият е, че филмът успя да мине боксофис от един милион лева за 47 дни на екран. Комедията е гледана от 113 059 зрители, което е генерирало приходи от 1 058 327 лева. Оказва се, че филмът е успешен и сред международните продукции.

Виждаме на екрана плеяда от любимите актьори: Михаил Билалов (Фори), Филип Аврамов (Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев - Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо), Ирини Жамбонас (Соня), Август Попов (Боби Чаев), Параскева Джукелова (Марина), Илияна Лазарова (Анна) и Климентина Фърцова (Лиза). Гледаме история за банда музиканти, чиято група се е разпаднала навремето, а сега трябва спешно да се събере на сцената отново. Звучи обещаващо и препоръчително за гледане, нали? 

Коментирайте на страницата на URBN във Facebook и Instagram, ако вече сте имали възможност да видите някои от изброените три филма!

Вашето мнение е важно за нас, за да не си хабим патроните за кино!