#Двадесет години музикалният свят скърби неутешимо за една от най-големите R&B звезди на нашето време и модна икона - Алия Дейна Хотън. Певицата си отива завинаги в самолетна катастрофа, на връщане от снимките за т.нар. "бял клип" "Rock the Boat". Oсвен незабравима музика, изпълнителката остави след себе си акценти в стрийт модата, които използваме и ѝ подражаваме до ден днешен. 

"Бейбигърл! След всички тези години твоето влияние все още се усеща и ни вдъхновява, навсякъде е!!! Все още сме пленени от звученето и стила ти. Красиво е да видиш цяло ново поколение, които се првръщат във фенове на твоето изкуство и на твоето сърце! Липсваш ни, няма да бъдеш забравена от целия свят! Обичаме те и нека духа ти вечно да живее!" 

Трогателното послание Миси Елиът остави в социалните мрежи, публикувайки една от личните снимки на Алия - Облечена в стилно черно, късо поло, със сребърно колие над него и кожен панталон. Липсват само емблематичните черни очила.

Да, Алия обожаваше да се носи в черно, харесваше широки панталони и къси блузи и наблягаше на белите метали за аксесоари. Но имаше няколко иконични визии, които са в топ 20 на световната стрийт мода. 

Снежно бяла 

Aлия се появява в чисто бяло, с ефектно кожено палто на 9 ноември 1997 година по време на представянето на албума на колежката си Анастейша. 

Embed from Getty Images

Алия с емблематичния си жълт аутфит! 

Embed from Getty Images

Определено запомняща се и ярка визия на Алия, по време на участие - The Forum at The Forum в Ингълууд, Калифорния, САЩ. 

Алия пред Клуба

Любимите ни аутфити на Алия определно са когато излиза с приятелки по клубовете. Абсолютен фен на нощния живот, затова и ви припомняме забележителния ѝ аутфит от 1995 година, когато излезе на женско парти в Ню Йорк! 

Embed from Getty Images

Алия с бандана 

Банданите отново са на мода, като част то стрийт аутфита, но Алия е имала усет за това още през 1996 година, когато се появява с такава, в комбинация с джърси, по време на баскетболното събитие на MTV Rock`n`Jock! 

Embed from Getty Images

Алия с каскет и ръкавици при Джей Лено

Певицата обожаваше да се носи в черно и с очила

Снимка: Getty Images

Забележителен аутфит за участието си при Джей Лено. Макар мрежестите ръкавици отново да са на мода през 2020-2021 година, Алия се появява с такива в комбинация с широк кожен панталон и каскет по време на гостуването си при Джей Лено! 

 Алия и анималистичните краски

Снимка: Getty Images

Алия обожаваше анималистичните краски, затова и по време на MTV наградите през 2000 година е забележителна в жълто черната си рокля! 

Aлия и черно за червения килим!

Черното е супер и много отива на Алия, затова и любимите ѝ тоалети са в този цвят. Тук е на червения килим, заедно с Джет Ли на премиера на филма "Ромео трябва да умре", в който участва! 

Embed from Getty Images

Алия неглиже на червения килим! 

Алия на една от последните си появи преди да си отиде завинаги - 23 юли 2001 година в Ню Йорк, по време на премиерата на "Планетата на маймуните"

Снимка: Getty Images

Една от последните появи на Алия през юли 2001 година в Ню Йорк - по време на премиерата на "Планетата на маймуните"!