#Ако мога да обобщя образа на Теа Минкова в три думи, то това биха били мода, семейство и пътешествия. Днес, в специално интервю, през призмата на Galaxy AI, ще разгледаме тези три аспекта на живота ѝ. Освен това ще получим ценни съвети за почивка с кемпер и ще разберем разграничава ли личното от времето за работа и кога не използва мобилно устройство.

 

Силата на Теа е да влияе или инфлуенсва (бел. ред.: influence - влияние, въздействие). Прави го обаче по най-елегантния, ненатрапчив начин, винаги подкрепен с личен опит и убеденост в това, което казва или показва. Теа е 100-процентов инфлуенсър и бе поставена под номер 1. в класацията Forbes Top 20 на България.

В работен план обаче, Теа определя себе си преди всичко като влогър.

"Обичам да снимам всичко, което ми се случва, и се радвам, че не малко хора го намират за полезно. Влогърът не просто създава съдържание във видео формат, а разказва историята на своя живот", споделя нежната половинка на Наум Шопов, с когото са двойка над 10 години.

От 5 години пък, отново заедно, развиват YouTube канала Теа & Наум, който смело мога да нарека "документална поредица за живота им". Видеата, които можете да видите там, са от разказ за раждането на дъщеричката им Амая, през къде са преминали детските им години, до покупката на собствено жилище и преобразяването му в техен дом. И още: безброй travel и daily влогове, Q&A видеа и такива, в които споделят опита си като млади родители.

Теа е дългогодишен посланик на Samsung България и към днешна дата използва най-новия смартфон от серията Galaxy, а именно Samsung Galaxy S24 Ultra. Изкуственият интелект Galaxy AI е дълбоко интегриран в серията Galaxy S24 (включващ още моделите Galaxy S24 и Galaxy S24+) и подобрява всичко - от комуникацията с помощта на интелигентни текстови съобщения и превод на разговорите до креативността с ProVisual Engine на Galaxy.

Като създател на дигитално съдържание, Теа не крие, че до някаква степен все още се притеснява от намесата на изкуствения интелект и по-точно от това, че не винаги можем да различим кое съдържание е генерирано с AI и кое е реалност. "Въпреки това, в много сфери от нашия живот вече берем сладките плодове от тази новост - в комуникацията и в работата ни", допълва тя. Ето защо може би трите асоциативни думи на Теа за Galaxy AI са полезно, удобно и бързо, и самата тя често използва Galaxy AI функции: "Много говорим за Circle to Search with Google, но това действително е функцията, която използвам най-често. Даже имам пресен пример със съседските мами снощи, на които им показах тази функция (не си бяха актуализирали последния софтуер на Samsung устройствата им) и повече от час търсихме какво ли не - от роклички и блузки, до красиви места из цял свят. Под една или друга форма разчитам на тях всеки ден. Преди час ми се наложи да изрежа малка част от снимка, която направих - така да се кажe - да я crop-на. Galaxy AI веднага оптимизира качеството дори и на изрязаната част така, че да ми свърши чудесна работа".

Профилът на Теа в Instagram е истинска наслада за окото. Наум, по образование лекар, но по призвание фотограф, оператор, монтажист и още много неща, се е специализирал в заснемането на красивата и сякаш винаги усмихната Теа. Но дори, когато тя го прави сама с Galaxy-то, резултатите са зашеметяващи. И няма как да е другояче, при положение, че в ръцете си има телефон с основна четворна камера, а главният сензор е с цели 200MP. Селфи камерата пък е с 12МР и снима 4К клипове. И както самата Теа казва - чудесна работа!

Когато пък позира пред обектива на Наум, често в ръката ѝ забелязваме мобилното ѝ устройство в готовност за работа или допълващо визията ѝ. Като представител на нежния пол, съвсем нормално е освен с функционалността, смартфонът да привлича Теа и с дизайна, а като социалноотговорен човек, с отношение по темата рециклиране (може да видите влог в канала им), за нея е важно и от какви материали е направен телефонът ѝ. В серията Galaxy S24 са вложени прецизно подбрани рециклирани материали.

"Сега съм с Galaxy S24 Ultra - Жълт титан, който винаги се откроява от всички устройства около мен".

С Galaxy AI под ръка, но и с едно на ум: "Не съм от хората, които се ориентират лесно щом се касае до устройства. Може би съм свикнала винаги Наум да ме "открехва" на удобни функции, настройки и т.н. Той е от хората, които имат жив интерес в почти всички сфери на технологиите".

Макар и толкова увлечени в технологичния свят, младите родители умеят да натискат и спирачката. Ограничават дъщеричката си Амая в използването на така привлекателните телефони и други смарт устройства. "Цял живот ще държи в ръката си смарт устройство, нека я оставим още някоя годинка без. Разрешаваме ѝ да гледа YouTube видеа на телевизора за определено време на ден. С Наум пък имаме "хигиена" на използването на телефоните вечер - преди вечеря се оставят".

Една от новите страсти на Теа и Наум е къмпингуването. Различен начин за почивка, даващ свободата и в същото време комфорта, от които младото семейство има нужда. Разбира се, това обаче изисква планиране, в противен случай можеш да изпаднеш в ситуация, в която "има както много чар, така и много напрежение". С вече 2-годишен опит с кемпер на път, Теа споделя, че най-важното нещо е да имаш яснота какво искаш да посетиш и откъде искаш да минеш, "та дори къде ще хапнеш. Особено когато пътуваш с малко дете, това е задължително! В Google Maps слагам pin-чета на всички локации, които са ми се сторили интересни. Задължително зареждам и Google Wallet-a за разплащане с телефона ми и сме готови!" и добавя: "Аз съм Теа Списъкът и правя списъци на всичко - миналата година направих списък какви списъци ми трябват за голямата ни почивка с кемпер-а. Та да, организирана съм и 60% от информацията ми е в телефона - работният календар и списък със задачите за деня. Останалите 40% пиша на ръка".

Заобиколена от динамиката на ежедневието, по всичко личи, че Теа е човек на баланса. Между дигитално и реално, крайно и премерено, лично и работно. Макар че влогърката споделя: "При нас толкова се е смесило понятието "лично" време с "работно", предвид снимането на почти всичко в ежедневието ни, че трудно правя разлика. Казвам го с добро чувство, защото определено мога да кажа, че ОБИЧАМ работата си и я върша с удоволствие и хъс вече повече от 5 години".

Връщайки се на темата за изкуствения интелект, в близко бъдеще Теа очаква на първо място да има регламент, в който задължително се обозначава създаденото съдържание от AI. Това към днешната дата се случва при устройствата на Samsung. Всеки път, когато Galaxy S24 Ultra използва генеративен AI, за да подобри изображението, в него и в метаданните му се появява воден знак.

"Най-силно вярвам, че изкуственият интелект и медицината, ръка за ръка, биха направили най-значителна промяна ЗА ДОБРО в следващите години. Силно се надявам!"

А как Теа се представя в близко бъдеще: "Снимаща влог с Наум на тема: "Как УСПЕШНО да отглеждаш тийнейджър в днешно време". Хайде, дано! ;)".

Хайде, дано!

С подкрепата на: Samsung