#"Всякакъв вид плътно запълнени, оформени като блокчета вежди, плътно изписани вежди ще изчезнат през 2023 година. Експертите по красота са категорични - колкото по-естествени, толкова по-добре! През последните години тенденцията в грима е "Less is more" или преведено на български - колкото по-малко, толкова по-добре, казва гримьорът на #URBN Росина Георгиева, която получи и наградата за дигитално съдържание в категория "Красота" за 2022 година.

Заедно с любимата ни марка NYX Professional Makeup наданикваме в Училището за грим - School of Brows, за да ви покажем как да използвате новите 6 продукта на марката и да постигнете перфектните вежди у дома.

На помощ на гримьорът Росина Георгиева идват бестселърът - моливът Micro Brow Pencil, Fill & Fluff – моливът за вежди помада, Lift & Snatch - писалката за оформяне, Powder Pencil с четчица за разресване, спиралата за вежди Thick it. Stick it, която помага да подчертаем веждите и лепилото за вежди - The Brow Glue.

Кои са те и как да ги ползваме?

Доскоро виждахме на модните подиуми и в социалните мрежи (инстаграм)- рошави, плътни вежди или вежди сресани нагоре, но дали все още са модерни? Доколко дамите са отворени към силно подчертани вежди?

"Oт повечето си клиентки чувам "Веждите съвсем леко", казва Росина. "В началото на тази година стана ясно, че се заврьща модата на веждите от 90-те и ще става все по популярна. Така наречените "skinny brows". Тук е важно да не се прекали с премахването на косъмчета, защото рискувате да оставите траен отпечатък. Възможно е веждите ви да не растат така бурно, както преди при постоянното скубане, заради напредването на възрастта, а и заради някои хормонални промени, стрес и други фактори. Като професионален гримьор съветвам дамите да оформят леко веждите си, да работят с това, което имат или по-конкретно казано - да няма излишни чертежи или прекалено много премахнати косъмчета".

И така поставяме началото на урока, защото Росина е съгласна, че дори кожата да прозира леко между косъмчетата - това не е проблем, напротив, в тренда сме!

"Тенденцията се нарича Effortlessly Undone Brows, което в буквален превод е ефектът "небрежни вежди, създадени без усилие". Ако искате да запълните някоя дупка или липсващ косъм е ок, но не и изцяло запълнените вежди. Имено в тази част Micro Brow Pencil ще ви свърши чудесна работа. С изключително прецизен писец, с който можете да нарисувате отделни косъмчета или пък да стигнете до хубава крайност - да получите най-организираните и прецизни вежди. Абсолютен бестселър на марката е", казва Росина Георгиева.

Разбира се, ако сте традиционалисти, които трудно се разделят с навиците си, особено когато става въпрос за лицето, и държите на своите плътни вежди - няма проблем. Продуктът на NYX Professional Makeup Fill and Fluff е молив-помадa, който изгражда меки и изписани вежди.

"Bleached eyebrows или изрусените вежди са друга тенденция за 2023-та", споделя Росина Георгиева. "При тази техника е препоръчително да се боядисат от специалист при желание за траен ефект. Тук на фокус е по-скоро гримът на очите. Ламинирането на вежди също е сред тенденциите. Ако все още се чудите или не искате трайният ефект на ламиниране, то тук идва ред на лепилото за вежди от NYX Professional Makeup. Освен че ще помогне да придадете желаната посока на косъмчетата, ще ги фиксира за около 16 часа. Ако имате по-дълги косъмчета на веждите, този продукт също ще ви помогне да ги подредите така, че да не се къдрят и да ви дразнят", съветва тя.

Веждите са рамката на лицето 

Макар и често в ежедневието да ги пренебрегваме, те са важна част от лицетo. Правилно оформени и добре поддържани, те придават завършеност на цялостната

визия.

"Изборът на правилна форма на веждите може да подобри структурата на лицето и дори да направи така, че да изглеждате по-млади. При квадратна форма на лицето е добре веждите да не са твърде извити или дъговидни. Характерно за тази форма на лице е, че челюстта, скулите и челото са с една и съща широчина, т.е. вече има ъгловатост, затова е добре да я избегнем и във веждите".

При кръглата форма на лицето е точно обратното. Препоръчва се по-висока арка, защото лицето е най-широко в областта на бузите и няма никаква или почти никаква ъгловатост на лицето.

При сърцевидна форма на лицето е добре да се придържате към по-оформени вежди и да избягвате рунтавите.

При овална форма на лицето е добре веждите да бъдат балансирани - с лек свод и пропорционални.

"При форма на лицето "диамант"(налице е тясно чело и брадичка, които са приблизително с една и съща ширина, а скулите са най-широката част), е добре дамите да избират вежди с по-заоблен вид. При избора за цвят съветът е един - да е близък до този на косата", обобщава Росина Георгиева.

До каква степен трябва да се съобразяваме с марката, когато подбираме продуктите си за гримът в къщи? Най-важното е те да са подходящи за вас!

"Спрямо цвета на кожата и желания ефект. Съставът и мисията на марката също са важна част от избора. Мисията на компанията изразява философията и смисъла за нейното съществуване. Затова и обръщам внимание, че продуктите на NYX Professional Makeup са с веган формули, а School of Brows държи на прецизни и организирани вежди, плътни и меки, за да изглеждат възможно най-естествени. Всички 6 продукта са лесни за използване у дома, но с всеки един постигате различен ефект".

За оформянето има едно златно правило - сложете молив или четка вертикално по средата на ноздрата и отбележете началото, след което я преместете към външната част на ириса и маркирайте арката. После я преместете към крайния ъгъл на окото, за да определите края на веждата. Свържете точките с деликатна линия, което ще оформи перфектните вежди.

Не забравяйте да се съобразите с формата на лицето и с цялостната грим визия.

"Бих препоръчала всеки един от тези 6 продукта на NYX Professional Makeup. Зависи от желания ефект и нуждата т.е дали да се изрисува косъм по косъм, или само да се запълни, дали да се подредят, или да станат рошави. Любимият ми тренд в момента е кожа, целуната от слънцето с бронзиращи продукти и топли нюанси. Леко подчертани с естествената форма вежди - тенденцията Effortlessly Undone Brows. Тъмно кафява очна линия, спирала и неутрален гланц или друга грижа за устните", издава рецептата си за лято Росина Георгиева.

"Лято без вежди не е добра комбинация. Има един много лош сценарий, ако едната от двете се изтрие. Затова се убедете, че продуктите за вежди са добре фиксирани и потупани с лека пудра. За перфектното лято има точно 3 компонента за мен - слънцезащита, грижа за устните и оформени вежди! Все пак са рамката на лицето!"

*Материалът е подготвен за NYX PMU School of Brows и съдържа продуктово позициониране!