Вярата в себе си и в Бог, това да позволиш на другия да бъде твое огледало, да имаш страст и силен екип, да търсиш светлина и в непрогледния мрак - това са само част от посланията, които гостите на петото издание на He`s The MAN! чуха от сцената на Централен Военен Клуб от специалните участници в церемонията, които говориха за това как се стига до успеха. 

На сцената бяха "горящият човек" - актьорът Иван Бърнев, музикалната сензация Крис и Юли от група "Молец", брилянтният режисьор, който предизвика фурор с представлението си "Хага" - Галин Стоев, и генералният мениджър на "Филип Морис България" - Демиан Пинтос.

Събитието започна с "Михаил Йосифов Бенд"

Снимка: Иван Коловос

Димитър Карамфилов

Снимка: Иван Коловос

Снимки от събитието ВИЖТЕ ТУК >>>

Грандиозната вечер във Военния клуб беше открита от журналиста Георги Тошев. 

"Със сигурност сте се питали кое е онова, което придава смисъл на живота - добротата, децата ни, личният успех, кариерата, любовта, смелостта... Можем да изброяваме още и още, защото смисълът е човекът, а той е като лабиринт от въпроси, съмнения, но и кураж. И докато се пита, той има смисъл и кауза - да се създава, изгражда като все по-добър човек, и така да помага на останалите. Няма дефиниция за успеха, която да не включва каузата да си в услуга на другите, казва 41-ят президент на САЩ Джордж Буш. Така той обвързва завинаги успешните хора с техните каузи" - с тези встъпителни думи започна водещият. 

Георги Тошев

Снимка: Иван Коловос

И продължи: "В петото издание на емблематичната селекция He`s The MAN 2023 eкипът на Dir.bg представя каузата на няколко забележителни мъже, за да не пренебрегваме никога добрите примери. Срещаме ви с онези, които сякаш вече владеят бъдещето, научили уроците на миналото и взели най-ценните поуки по пътя си, за да ги предадат на всички онези, които искат да открият и разберат как животът ни се превръща в творчески заряд, добра воля, но и критично мислене - генераторите на висшия смисъл за всеки от нас, или поне надеждата да го открием в днешния свят. Движещата сила за мъжете с кауза е знанието и волята да не се откажеш, когато най-силно се съмняваш".   

Георги Тошев и Иван Бърнев

Снимка: Иван Коловоc

След това Георги Тошев приветства на сцената "мъжа, за когото е важно не просто да бъде добър актьор, а добър човек" - актьора Иван Бърнев. 

Водещият го попита първо за филма "Васил", който се превърна в огромен успех у нас и в Испания. 

Иван Бърнев

Снимка: Иван Коловос

"Изненадващо за мен беше как този филм, който - нека си признаем - е испански, но с главен актьор българин, как се приема в Испания, но нямах идея, че и тук ще бъде толкова топло посрещнат. След дълги месеци на размишления защо се получи толкова успешен и добре приет тук, стигнах до извода, че филмът никъде не изнасилва настроението, съзнанието, морала на човека. Занимава се и с драма, разбира се, и с пречки и неща, които героят трябва да преодолява, но е направен с вярата, че той ще успее. Видях, че българската публика е копнеела да бъде заведена на едно такова топло място", сподели актьорът. 

Иван Бърнев

Снимка: Иван Коловос

"Мен ме занимава малкият човек и в повечето случаи нещата, за които ме канят, е за този тип роли - обикновени на пръв поглед персонажи, които можеш да въздигнеш", добави той. 

На въпроса на водещия как се чувства като човек, който връща надеждата, Бърнев каза, че е благодарен да има призвание, в което короната на всичко е дори след като си работил месеци или години по нещо, накрая на сцената да дариш на хората с красиво произведение и да ги заредиш.

Георги Тошев и Иван Бърнев

Снимка: Иван Коловос

Георги Тошев и Иван Бърнев

Снимка: Иван Коловоc

"Не мога да си представя да се занимавам с друго", призна актьорът. 

След него думата имаха "момчетата, които завладяха българската сцена не със скандал, а с вяра и смиреност" - Кристиян Макаров и Юлиан Славчев от група "Молец"

Те споделиха, че постоянно си правят един на друг своеобразен вид проверки дали са на правилното място и са си като нещо като огледало. 

Георги Тошев с Криси и Юли от "Молец"

Снимка: Иван Коловос

Кристиян Макаров сподели, че си обяснява успеха на дуета най-вече с вярата освен в себе си, но на първо място в Бог.

"Наистина вярвам, че това, което се случва, не е само заради собствените ни усилия. Винаги сме се радвали на качественото изкуство. Мисля, че успехът е и защото вярвам не само в Бог, но и в семейство, приятели и във всичко, предхождащо този успех". 

Кристиян Макаров и Юлиан Славчев или "Молец"

Снимка: Евгени Димитров/BulFoto

Юлиан Славчев се пошегува и че времето, в което творят, е от значение, защото "ако бяхме родени преди 50-60 години, нямаше да сме нищо повече от кръчмарска група". 

"Ние сме хванали определена ниша, която за нас е приятна и присъща", каза Крис. А според Юли българската публика е била жадна за това "да хване един текст и да започне да го разнищва и постоянно да намира нещо ново".

Кристиян Макаров и Юлиан Славчев или "Молец"

Снимка: Иван Коловос

Юлиан Славчев сподели също, че познава майки, които пускат на децата си техните песни и се радва на това. 

Разказа и по пътя към успеха трябва да си дисциплиниран. "Вярвам, че има нещо готино в това да си дисциплиниран, това означава да има неща, които си забраняваш - както например, когато не трябва да ядеш сладко. Можеш да имаш и творческа диета - да си забраниш определен вид изкуство, което не е добро за теб. Другото важно е да си забраняваш егото, тоест да не агитираш на всяка цена за своята идея само защото е твоя и я мислиш за най-добра", добави Юли.

Георги Тошев с Криси и Юли от "Молец"

Снимка: Иван Коловос

Последва и интригуващ разговор с режисьора, "направил революция и обявил война, настоявайки митологичното зло да бъде изправено на съд" - Галин Стоев.

"Изкуството за него е непремълчаващо, антипропаганда и категорична гражданска позиция. Театърът отива отвъд буржоазната дефиниция - той е урок по човекознание", каза Георги Тошев. 

Георги Тошев и Галин Стоев

Снимка: Иван Коловос

"Как може да правиш нещо, ако нямаш позиция?! За мен е много важно това. Мисля, че е вътрешна необходимост, и така се случва - или го правиш или не", сподели Стоев.

Водещият го попита и дали му се е налагало някога да се автоцензурира. "Хубавото на това да минеш 50-те е, че автоцензурирането отива на втори план. Харддискът ни се преформатира, си дадох сметка, докато слушах гостите преди мен. Но това как се цензурираш ти самият също започна да се променя. Но не, не мисля, че аз се автоцензурирам". 

Галин Стоев

Снимка: Евгени Димитров/BulFoto

"Спомням си като дете, че т. нар. соц време беше насилнически режим спрямо свободата. Изглежда съм го чувствал, но не съм можел да намеря думи за него. Затова и в мен имаше толкова много гняв, несъгласие и презрение, които трябваше да направя на представление или да превърна в нещо добро, за да не ме унищожи. Да можеш да работиш с негативна емоция и да направиш нещо красиво от нея, е успешно само ако гледаш по-напред в голямата цел", разкри той за формулата на успеха си. 

Георги Тошев и Галин Стоев

Снимка: Евгени Димитров/BulFoto

"Желанието за свобода винаги е било много силно у мен, но не съм могъл да го артикулирам, за да стане разбираемо за другите хора", добави режисьорът. 

Галин Стоев

Снимка: Иван Коловос

"Мисля, че не е нужно човек да сменя държави, за да се опознае. Колкото повече физически се отдалечавах от България, толкова по-отговорен се чувствах към нея. Но аз явно трябваше да се отдалеча, за да я видя като поле от потенциал", сподели още той от сцената на He`s The MAN!. 

Георги Тошев и Галин Стоев

Снимка: Евгени Димитров/BulFoto

"Цената на свободата ми беше, че трябваше да се разделя с грешни представи за нещата. Имам крехката интуиция, че живеем в конкурентно време, което можем да наречем месомелачка. Живеем във време на огромен мрак, който се сгъстява. Но вярвам, че в лепкавия, дълбок и непрогледен мрак всъщност се крие светлина, само трябва да се спуснем в дълбините му, за да я намерим и освободим", каза още Галин Стоев.

След това дойде ред и на Демиан Пинтос - генерален мениджър на "Филип Морис България". 

Водещият го представи като "екипен играч, който обича силните отбори с цел и визия, който знае как да промени картинката". 

Кариерата на Демиан Пинтос във "Филип Морис Интернешънъл" стартира преди повече от 10 години и преминава през различни маркетинг и ръководни бизнес позиции, последната от тях - глобален ръководител за най-големия бранд в портфолиото на компанията. 

Генералният мениджър на "Филип Морис България" - Демиан Пинтос

Снимка: Иван Коловос

С превода на Рой Хил, Пинтос сподели от сцената на He`s The MAN!, че първо е повярвал в концепцията на компанията и едва тогава е започнал пътя към осъществяването ѝ, а именно да намалят отпадъците от цигари:

"Има милиарди отпадъци от цигари. Много хора вярват, че това поведение е ОК. Не разбират въздействието, което поведението им оказва върху околната среда. Всичко, което се правеше през компаниите и правителствата, не работеше. Решихме да потърсим начин да кажем на младите, че това поведение не е ОК". 

Георги Тошев, Демиан Пинтос и преводачът Рой Хил

Снимка: Иван Коловос

"Трябва да се създаде възприятие за проблема у хората. Трябва да е въздействащо пред самите пушачи. Да работим заедно с различни групи. Реалността е, че ако погледнете голямата картинка, тази свобода и прозрачност, която дадохме на артистите, помогнали ни за тази идея, е много по-въздействаща. Целта ни е много елементарна и понякога не ни вярват. Но ние всички имаме възможност да отделим хората далеч от цигарите и виждаме резултатите от това, което правим", сподели още Пинтос.

Демиан Пинтос (вдясно) и преводачът Рой Хил

Снимка: Иван Коловос

Той разкри и колко обича България - природата ѝ с всички реки, планини, море и т.н., но вижда и много динамични неща, които се случват на пазара тук. По негови наблюдения млади хора, които са били извън България, сега се връщат в родината. "Виждам много потенциал в хората, в българите. Чувствам се по някакъв начин у дома", добави той. 

"Трябва да имаш силна страст да следваш мечтите си. Пътят не е лесен. Креативността е ключова. Но и да откривате по-добри решения за неща, които са били решавани по един определен начин много дълги години. Трябва и екип". 

Георги Тошев, Демиан Пинтос и преводачът Рой Хил

Снимка: Иван Коловос

За настроението на гостите се погрижиха от "Михаил Йосифов Бенд" - Васил Спасов на пианото, Димитър Карамфилов - контрабас, Атанас Попов - барабани.

Михаил Йосифов сподели пред Георги Тошев, че тяхната кауза е "доброто настроение на цялата държава и на целия свят". 

Михаил Йосифов

Снимка: Евгени Димитров/BulFoto

Васил Спасов

Снимка: Евгени Димитров/BulFoto

Димитър Карамфилов

Снимка: Евгени Димитров/BulFoto

Атанас Попов

Снимка: Евгени Димитров/BulFoto

Георги Тошев, Рой Хил, Демиан Пинтос, Иван Бърнев и Галин Стоев (от ляво надясно)

Снимка: Иван Коловос

He`s The MAN 2023 е поредното събитие, с което българският интернет портал Dir.bg отбелязва своята 25-годишнина и продължава каузата си, защото всеки проект на медията - конкурсът за чиста журналистика Web Report, форумът Green Transition, или платформата WorkTalent, която среща хората с подходящия работодател, имат мисията да променят средата и да откриват и подкрепят онези, които знаят и могат.

Тази година изданието е под мотото "Мъже с кауза", с която отново издигнахме каузата на няколко забележителни мъже в съвременния свят в очите на аудиторията с мисията да обърнем внимание на добрите примери в обществото. 

В онлайн интервюта и видеоразговори двумилионната аудитория на Dir.bg се срещна и с драматурга, поет и писател Стефан Цаневрежисьора продуцент и сценарист Стефан Командаревсъоснователя и управител на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ в София Андрей Марковизвестния психиатър, богослов и политически анализатор д-р Николай Михайлов.

Както всяка година, и през 2023 година dir.bg насочва погледите на своите близо 2 милиона читатели към добрите примери в българското общество. Това е каузата на целия екип, посветил времето си в търсенето на най-подходящите лица от публичния живот.

He`s The MAN! се провежда за пета поредна година след старта си през 2019-а. В първото издание на поредицата от срещи под мотото "Ум, дух и тяло" се включиха д-р Станимир Сираков, Светослав Иванов, Юлиян Вергов, Ники Станоев, Филип Захариев, Станислав Трифонов-Насимо, Стойчо Младенов, Teoдосий Теодосиев, Денислав Коджабашев и Иво Христов.

През 2020 година, въпреки световната здравна криза, Dir.bg продължи традицията със серията "Време за мъже", в която влязоха проф. Иво Петров, Графа, Михаил Билалов, Лазар Ангелов и Велизар Величков.

През 2021 година He`s The MAN! събра на тайна галавечеря Лазар Радков, Пламен Русев, Христо Мутафчиев и Стефан Вълдобрев в селекцията "В обувките на успеха!".

През 2022 година He` The MAN представи правилата на успеха на проф. Мартин Вечев, проф. Атанас Щерев, Найден Тодоров, Георги Господинов, Малин Кръстев и Димитър Бербатов.

Ежегодното специално събитие He`s The MAN! може да следите и на платформата тук>>>

*He`s The Man! се осъществява с подкрепата на Филип Морис България, Дейзи Тех АД, HONOR, Chivas Regal, Katarzyna Estate, Devin, Subaru