#Мъжете също могат да чистят и в някои случаи се оказва, че го правят по-добре от жените. Според последните проучвания на специализирания сайт Vacuum Guide, 46% от мъжeте проявяват толкова интерес към пускането на прахосмукачка у дома, както 54% от жените. Звучи невероятно, но е факт! 

Дайте му прахосмукачка и ще останете очаровани!

Всъщност излиза така, че мъжете гледат на чистенето у дома почти толкова сериозно, колкото дамите! Въпросното проучване за прахосмукачките, мъжете и жените има за цел да развенчае мита за неравенството между половете относно отговорността им към домашните задължения и най-вече ... към пускането на прахосмукачка. 

Заедно с безкабелната вертикална прахосмукачка Rowenta Air Force Flex 560 Aqua  поразсъждавахме защо точно този модел може да промени историята, разказана дотук! 

Снимка: Rowenta

Още преди години стана ясно, че мъж с прахосмукачка е не просто секси, а истински хит! Спомнете си популярния клип на Queen от 1984 година "I want to break free". Освен част от албума "Works", той излиза като сингъл с песента "Machines" (в превод "Машини") от страна "Б" на плочата. Песента е до голяма степен популярна заради оригиналния си видеоклип, в който участват всички музиканти от групата, облечени в женски дрехи, а Фреди Меркюри се появява с прахосмукачка в ръка, което до ден днешен се превръща и в един от любимите домакински уреди на мъжете и метафора за свободата. 

Може често да видите, че мъже, които се снимат докато чистят с прахосмукачка, събират доста лайкове в социалните мрежи!

Особено ако прахосмукачката е от ново поколение, като модела на Rowenta Air Force Flex 560 Aqua ! И тези лайкове ще бъдат предимно от жените, защото имат нужда да видят желанието у мъжа да ги отмени в домакинската работа. Това е то отношение и правилен стратегически подход - хем инфлуенсър, хем жената е доволна! 

Просто мъжете обожават джаджите, които им спестяват време и усилия, а вършат по-добра работа! Но им е и интересно да изпробват ново поколение машини!  

Според мъжкия сайт за домакинство "Мъжете също могат да чистят" безкабелните прахосмукачки, като този многофункционален модел на Rowenta, са предпочитани защото правят всичко бързо и лесно и почти едновременно: леки са, разполагат с LED oсветление за по-добра видимост и почистват ефективно там, където другите не успяват! 

Световноизвестният блогър Пол Хънт поставя безкабелните прахосмукачки с моп, като този Rowenta Air Force Flex 560 Aqua , сред най-желаните подаръци за дома и уточнява, че много по-вероятно е мъж да поиска от дядо Коледа  домакински уред, отколкото жената! 

Защо споменаваме Rowenta Air Force Flex 560 Aqua  тук?

Като прахосмукачка от ново поколение, тя се характеризира с това, че предоставя оптимален достъп до всяко кътче или ъгъл на дома от пода до тавана и върху всякакви настилки - теракота, паркет, килим, мокет, завеси, полилей, над високи мебели или рафтове, както и под най-ниските мебели, дори и в тъмното и почиства навсякъде само с едно движение!

Отличава се с два режима на работа - стандартен и Турбо (за почистване на силно замърсени подове) със впечатляваща автономност: до 35 мин (за ръчната прахосмукачка)/30 мин (за вертикаланата прахосмукачка) при стандартен режим и 6 мин максимална автономност за упорити/по-едри замърсявания при Турбо режим.

А с вградената ръчна прахосмукачка и аксесоарите към нея може да се почиства и интериора на колата!

Всъщност ако попитате съпруга си как ще ви помогне в чистенето - можем да се обзаложим, че ще отговори:

"Аз ще пусна прахосмукачката!" 

И бихме добавили: 

Ако е Rowenta Air Force Flex 560 Aqua - той ще го направи с удоволствие! 

Причините да сме толкова сигурни са няколко:

Справка в популярния блог "Мъжете могат да чистят също" показва, че сред най-обичаните домакински уреди за мъжете са безкабелните, вертикални прахосмукачки, които могат да почистват и с вода.

Причината: Силният пол не обича да се "окабелява" и мрази ...трохи! Точно така! Излезте от заблудата, че любимият ви обожава домашните пантофи, които му подарихте за Коледа. Мъжете обичат да се разхождат боси или по чорапи, затова и мразят по пода да има прах и дребни частици.

Според блогърът по домакинстване Пол Хънт, мъжете дори чистят по-добре от жените - по прецизни и съсредоточени са, когато вършат тази работа, за да не им се наложи да я повтарят! Самият Хънт казва, че новото поколение многофункционални прахосмукачки всъщност превръщат домакинската работа в "удоволствие, с което можеш да си заслужиш и още удоволствие след това!". 

Иначе казано: Тази работа, не е като онази работа! 

С иновативните технологии, с които разполагат новите безкабелни прахосмукачки, тези усилия могат да бъдат съкратени наполовина, казва още Хънт.

Rowenta Air Force Flex 560 Aqua  всъщност е един от трендовете в момента, именно заради своята уникална гъвкава конструкция на тръбата. Последната е конструирана така, че да се сгъва, за да може да достигате без усилие до 5 пъти по-далеч под ниски мебели, без да се навеждате и така да обирате ефективно скрития прах навсякъде. 

Освен това, тя мие и чисти едновременно - тоест съкращава "времето за домакинстване", би казал Хънт, който често сравнява къщната работа с тази във фитнес залата. 

Rowenta Air Force Flex 560 Aqua предлага 2-в-1 сухо и мокро почистване за двойно по-малко време, благодарение на специалната четка с аксесоар за мокро почистване - Aqua Head. Едновременно почиства с прахосмукачката и мие с мопа, само с едно движение, при това всички твърди подови настилки. Четката се плъзга с лекота и е маневрена, но е без колелца, за да не оставя следи по пода. Засмуква праха двустранно  - т.е. улавя ефективно замърсяванията при движение и в двете посоки - напред и назад, дори козината от домашни любимци.

Резервоарът за вода на четката Aqua Head се пълни удобно под чешмата, като може да се ползват и почистващи препарати, които не съдържат белина. Функцията "мокро почистване" се регулира/спира само с натискането на 1 педал с крак. В комплекта са включени и 2 кърпи (сива - за всички подови настилки и синя - за силно замърсени подове), които се перат и в перална машина на 40 градуса.

Казваме ви всичко това, защото независимо дали ги ползват или не, мъжете държат уредите в дома да се подържат правилно. Затова и провеждат всички онези досадни обучения с жените си, веднага щом се инвестира в нов домакински уред. 

"Знаеш ли откъде се сменя филтъра?", "А как се почиства контейнера на прахосмукачката?" и "Добре, че съм аз, за да не я задръстиш!", са само част от досадните забележки, които може да си спестите с прахосмукачка от ново поколение, като модела, за който ви разказваме! 

Ако имаме предвид, че вече сме 2021 година, може би от 1916 година думата "домакиня" получава своя вариант в мъжки род: "домакин". Логично оттогава жените не са единственото лице, отговорно за чистотата в дома! 

Не бива да забравяме, че и прахосмукачката е измислена от мъж - Хюбърт Бут, който едва ли е вложил толкова много страст и мисъл в това изобретение само заради жените. Всъщност идеята за прахосмукачка се родила, когато случайно видял как чистят мудно килими с издухвателен режим. Попитал служителите защо не опитат да ги почистят с уред, който да всмуква, но никой не му обърнал внимание по онова време. 

С годините прахосмукачките еволюират по отношение на смукателната мощност, която е важна за постигането на желания резултат в почистването. 

Така например моделът на Rowenta -  Air Force Flex 560 Aqua e с технология "циклон" и висока мощност на засмукване от 100 Air Watts с нов дигитален мотор. 

Снимка: Rowenta

Собствениците на домашни любимци със сигурност ще оценят мини турбо четката, която осигурява ефективно почистване на козината от меката мебел!

Мъжете мразят косми от домашни любимци! Не може да не сте обърнали внимание как деликатно и с лека погнуса преместват бял косъм от палтото ви с два пръста... 

Идеята за сравнение на мъжете и жените в чистенето никак не е нова.

На интимно ниво, някои двойки определено са изминали дълъг път. В някои връзки жените намират мъжете си за по-привлекателни, след като са свършили цялата домакинска работа. Наподобява нещо като "биологичен защитен механизъм", поне според статия, която е базира на проучване, проведено от Института за социални изследвания на Университета в Мичиган през 2015 г.

Изследвано е времето, което всеки от двойката прекарва в къщна работа. Макар с бавно наваксване, мъжете са поемали 13 часа от домакинските задължения, а жените -  17 часа. Лошата новина е, че проучване обобщава:

С чистенето си мъжете създават още 7 часа работа, с която да се справят след това половинките им. 

Нека отговорим на въпроса "Кой използва прахосмукачката повече, мъже или жени?"

В САЩ, през 2019 година разликата между жените и мъжете, относно пускането на прохосмукачката е по-малка от 10%. Което означава, че го правят почти по равно и това е едно от малкото домакински задължения, в които съществува подобно равенство.

Засега само в 4% от случаите домакинската работа е еднакво разделена между мъжете и жените. Но добрата новина е, че всички проучвания обобщават едно - мъжете предпочитат да пуснат прахосмукачката.

Популярният сайт Vacuum Guide доказва тезата си с няколко от коментарите, които участниците в проучването са оставили: 

 

"Ще почистя цялата къща с прахосмукачката, защото не съм сигурен, че жена ми ще успее" 

"Предпочитам да пускам прахосмукачката, защото жена ми не знае как да я включи правилно" 

"Ако ще мия чинии, по-добре да пускам прахосмукачката"

"Готвенето и прахосмукачката, с това мога да ти помогна, скъпа!"

"Ако направят прахосмукачката да изглежда повече като типичната мъжка кола - Мустанг или Камаро, и да звучи като нея, ще я заобичам още повече!". 

Тук следва да се обърнем и към мъжете:

Не е нужно да чувате рева на прахосмукачката!

Моделът на Rowenta e точно толкова тих, колкото е и мощен. Може да се слуша музика, да се гледа телевизор, да се говори по телефон спокойно, докато се почиства. 

Елиминирайки всички минуси на домашното почистване с прахосмукачка и установявайки, че мъжете могат ефективно да ни отменят поне в този момент от домакинството, сме склонни да се съгласим напълно с дългогодишния лайфстайл журналист Джесика Валенти, която обобщава:

"Не се омъжвайте за човек, който не иска да пуска прахосмукачката. Всеки може и трябва да го прави! 

Така че, дами, връчете му многофункционална прахосмукачка без въобще да се съмнявате в ефекта от работата ѝ и планирайте свободното си време докато Той чисти! 


 

*Материалът е подготвен за Rowenta и съдържа продуктово позициониране!