"Когато кожата ми се чувства добре, аз се чувствам щастлива", Джия Толентино

#Начинът, по който се чувствате относно външния си вид, особено кожата си, може да окаже огромно влияние върху начина, по който се представяте пред света. Изследванията показват, че разработването на рутинна грижа за кожата може действително да подобри живота ви в личен и професионален аспект. Данните сочат, че над 70% от хората с изградена рутина в грижата за кожата рано сутрин и вечер, преди лягане, са по-успешни, по-организирани и по-добре приемани в обществото.

Революция в грижата за лице определено са серумите по няколко основни причини - бързо и лесно нанасяне върху чиста кожа и мигновено попиване, което ги прави предпочитани не само от инфлуенсърите в skin care нишата, но и от хората с динамично, натоварено ежедневие. Заедно с Garnier Skin Naturals Vitamin C* серум ще очертаем няколко важни стъпки, които да предприемем, за да си осигурим сияйна кожа с уеднаквен тен и по-малко тъмни петна. Това е и първият серум от GARNIER с концентрация 3,5% на витамин С * + ниацинамид + салицилова киселина, с доказана ефективност само след 3 дни.

Няма да бъде преувеличено, ако трансформираме познатата фраза: "По дрехите посрещат..." в "По кожата посрещат...". Поемането на контрол върху грижата за кожата ви може да повиши чувството на увереност, самочувствието ви и дори усещането ви за щастие, което може да доведе до по-добри резултати на работа, във фитнеса и в живота ви.

А вие чувствате ли се добре в собствената си кожа? Старото клише вече е подплатено с наука. Помислете за момент, кога сте се чувствали страхотно с кожата си, и сравнете усещането с това в момент, когато сте се сблъсквали с обостряне на акне или дори с лошо слънчево изгаряне.

Как се чувствахте, когато кожата ви изглеждаше страхотно? И как се чувствахте, когато се борехте с т.нар. bad skin day? Наскоро една приятелка отмени дългоочакваната среща с човека, в който е влюбена, заради огромна пъпка в средата на носа си, а друга - пропусна празненствата за Нова година заради зачервявани в областта на бузите и клепачите. Дори и най-уверените хора може да се поколебаят, когато рутинната им грижа за кожата не работи.

Източник на самоувереност

Всъщност проучване, направено през 2021 г., установи, че 60% от анкетираните хора смятат, че кожата им има огромно влияние върху тяхното самочувствие и психическо здраве. 61% от анкетираните хора дори са признали, че са пропуснали събития, защото са се притеснявали за кожата си.

Снимка: Garnier Skin Naturals

Проучване от 2016 г. установи, че акнето може да има изключително въздействие върху ежедневните дейности, социалните и междуличностните отношения и дори работата.

През 2014 г. проучване на Националното общество по розацея установи, че 90% от хората, които изпитват зачервяване, свързано с розацея, съобщават за понижено самочувствие. Почти половината съобщават за чувство на тревожност и депресия и избягват контакт лице в лице поради кожни проблеми.

Иронията е, че не само стресът може да причини кожни проблеми като акне, екзема и розацея, но и че всички тези кожни проблеми всъщност могат да причинят стрес. Това е порочен кръг, твърди експертът по психодерматология Рик Фрид пред Американската асоциация на психолозите.

"33 процента от хората биха се отказали от своя смартфон или абонамент за Netflix за цял живот в замяна на чиста кожа..."

Избягването на връзки лице в лице не оказва само емоционално влияние. Това може да има професионални последици, както и да предизвика хаос в социалния ви живот. Очевидно през последните две години много офиси преминаха към модел на дистанционна работа или дистанционно на непълно работно време и разработиха начини за поддържане на връзка по време на пандемията без контакт лице в лице, докато Zoom позволи на потребителите да "пипнат" външния си вид в Instagram и приложения като FaceTune, предлагащи изобилие от филтри, които "оправят" кожата.

Така например създателите на дигитално съдържание, които не ползват филтри и други "дегизиращи" апликации, имат хиляди фенове, а последователите им са истински отдадени.

Снимка: Garnier Skin Naturals

Сред тях е Антоанета Попова-Янг, която има над 84 хиляди последователи в социалните мрежи. Тя се доверява на революцията в грижата за кожата - серумът с Витамин C на Garnier, и споделя:

"Само допреди няколко месеца самата аз не бях особено запозната с витамин C и ползите му за кожата на лицето ми. Мислех си, че даже не е добре да се използва през лятото, защото "изнежва" кожата, но след като прочетох малко по в дълбочина, разбрах, че всъщност е мощен антиоксидант, който предпазва кожата ни от свободните радикали. Също така витамин C е изключително важен за производството на колаген в кожата ни, което го прави и толкова ефикасен при изглаждането и изравняването на тена ѝ."

Виже как Антоанета използва серията тук:

 

Друг популярен инфлуенсър - Стефи, с 208 хиляди последователи, разкрива своите три стъпки за рутинна грижа с Garnier. Вижте какви са те тук:

 

Но Face 2 Face контактите все още са жизненоважни!

Презентацията за бюджета на работа, извършена с увереност - зрителен контакт, отворен език на тялото, силна стойка и усмивка - е по-вероятно да бъде посрещната с одобрение, отколкото такава, която е направена с изключителна неувереност. И част от тази увереност идва от това да се чувстваш добре в собствената си кожа. Проучване от 2021 г. установи, че 33 процента от хората биха се отказали от своя смартфон или абонамент за Netflix за цял живот, ако това означаваше чиста кожа.

Снимка: Garnier Skin Naturals

Други 22 процента казаха, че дори биха се отказали от секса за една година!

Със гамата Garnier Skin Naturals Vitamin C ви предлагаме няколко стъпки, за да "тренирате" кожата си!

Ето и добрата новина - можете да тренирате кожата си и да правите промени и подобрения по нея, без да се отказвате от Netflix, смартфоните или (сериозно!) секса. Всъщност разработването на рутинна грижа за кожата, към която се придържате, ще промени живота ви, дори преди да промени кожата ви.

Снимка: Garnier Skin Naturals

Силата на навика

Чували ли сте за "Кайзен"? Наскоро приятел ми подари едноименната книга на Сара Харви, която погледнах изпод вежда, както към всяка друга книга за самоусъвършенстване. Знаем, че здравословният начин на живот като цяло - правилно хранене, правилна хидратация, редовни упражнения, достатъчно сън - могат да бъдат полезни за психичното здраве. Тайната е това да се случва без стрес и втурване презглава с цената на живота, а стъпка по стъпка, постепенно.

Изследванията показват, че грижата за кожата може да бъде добавена към този списък с навици за здравословен начин на живот. Проучване, направено през 2020 г., установява, че след четири седмици придържане към рутинна грижа за кожата налице е резултатът!

Разликата е в 3 минути на ден

Точно толкова ти трябват сборно сутрин и вечер, за да напълниш капкомера на Garnier Skin Naturals Vitamin C и да нанесеш серума, който попива веднага.

Има две причини рутинната грижа за кожата да е засилила чувството са увереност и самочувствието ти. Първото, разбира се, е фактът, че ежедневната рутинна грижа за кожата с качествени продукти обикновено води до подобрения в това как кожата изглежда и се чувства. Но подобренията в самочувствието и щастието също идват от това, че най-накрая си отделил време, за да се погрижиш за себе си по смислен начин всеки ден. Отделянето на три минути за почистване, тонизиране и овлажняване може да послужи като сигнал на подсъзнанието, че самият ти си важен и го заслужаваш!

Много успешни професионалисти разчитат на ежедневието, за да им помогнат да изпълнят задачите и да поддържат удовлетворяващ личен живот. Рутината в поддръжката на кожата е малката стъпка, с която започва подредбата на целия ти ден. Тази практика може да развие силни навици на работното място и да доведе до повече време за лични взаимоотношения и хобита. Ако искаш да създадеш здравословен баланс между професионалните и личните си цели, създай си дневна рутина за кожата и след това и за деня.

Снимка: Garnier Skin Naturals

Когато имате последователна рутинна грижа за кожата, резултатите ще се видят на лицето ви. Ще имате блестяща кожа и ще изглеждате по-спокойни, което ще ви направи да изглеждате по-привлекателни за другите. Това коства само 3 минути на ден! Представете си, ако ги направите 10 и пробвате някои от другите четири продукта от серията Garnier Skin Naturals Vitamin C - например маската за лице, мицеларната вода и почистващия гел. И накрая - за грандиозен финал: кремът за лице!

Подобрете здравето на кожата си

Тъй като е най-големият орган на вашето тяло, от съществено значение е да поддържате кожата си здрава! Нашата кожа ни предпазва от елементите, външните токсини и инфекциите. Почистването на кожата ви всеки ден е от съществено значение, за да се отървете от микробите, мъртвата кожа и всичко, което се среща през деня. Опитайте се да се къпете преди лягане, така че тези вещества да нямат шанса да унищожат тялото ви!

Забавете признаците на стареене

Ако сте на 20 или 30 години, може да не сте твърде загрижени за бръчките, но трябва да знаете, че започването на добра рутинна грижа за кожата в ранна възраст може да помогне да се избегнат тези признаци на стареене по-късно.

Снимка: Garnier Skin Naturals

Ако сте имали напрегнат ден (а кой не е имал!), отделянето на малко време, за да се отпуснете и да пренастроите ума си, е полезно за вашето психическо и физическо здраве. Прекарването на няколко минути сутрин и вечер, съсредоточени върху себе си, ще ви даде време да изчистите ума си и да се подготвите за деня или да го наречете ден.

Последвайте Garnier в Инстаграм тук, защото имаме сигурна информация, че предстои нещо ново!

 

*Материалът е подготвен за Garnier Skin Naturals Vitamin C* серум и съдържа продуктово позициониране!