#Закриваме петото поред събитие She`s The ONE 2023: Ultraviolet с поредица видеа, в които ще може да видите най-забележителните моменти, които преживяхме с дамите от тазгодишната селекция на 21 март. Вторият разговор с водещата Рени Веселинова е първата даа на националния телевизионен ефир у нас - Радина Червенова.

 Започаме разговора там, където го оставиха Рени Веселинова и проф. Мариана Мурджева - какво място има почтеността в съвременното общество. 

"Не е за всеки. Тя е привилегия на силните", казва Радина Червенова. 

 Мечатала за кариера с цигулка като малка, а след това за кино и театър, Радина Червенова съдбовно попада в историята на телевизията благодарение на първия конкурс за телевизионни говорители у нас, но и заради своята самокритичност и готовност винаги да надскочи себе си. Смята, че именно тази самокритичност я заземява, но ѝ напомня и че може още. 

Снимка: Йоан Колев за Dir.bg

"Всеки човек има път и по този път - има избор. Понякога в избора си се отклонява от пътя, но нещо го насочва да се върне обратно. Ако не го направи - не е добре. Това е комплекс от интуиция и вслушването в близките си. Когато не съм послушала интуицията си - сбъркала съм. Затова и мога да разкрия моята суперсила - женската интуиция", казва Радина Червенова. 

В онези времена, телевизията е най-популярната медия и е единствената подобна платформа. Онези, които са на екран са по-популярни дори от Лили Иванова, казва Радина Червенова. Когато попада в телевизията, започва в детска редакия и е много благодарна, защото сама е извървяла пътя до върха. 

"Върхът са новините, естествено!" 

Споделя, че е способна на активно търпение - свързано е с правене на други неща. Тези 7 години, в които се още не е телевизионен говорител, тя учи занаята на място. 

Поглеждайки към Новото време, телевизията не е това, което е била преди. 

Снимка: Йоан Колев за Dir.bg

"Не успях да се опияня от блясъка на телевизионните лица, но съм благодарна, че бях сред тях. Що се отнася до Новото време - никой вече не чака "По света и у нас", за да научи новините, те вече се знаят преди централната емисия. По времето, когато аз бях телевизионен говорител, ако не беше в новините, не се е случило". 

За своите ментори - Бригита Чолакова, Люси Няголова и Хачо Бояджиева, споделя, че никога не са имали ревност към успеха на другите, напротив - подкрепяли са ги. 

"Бригита показа, че въпросите, които си задаваме вкъщи, може да се задават и пред камера. Хачо Бояджиева направи от звездите на Източния блок една Западна шоу продукция, от която публиката имаше нужда и го правеше с удоволствие. Всичко, което ще кажа за Люси Няголова е малко, надявам се да има кой да продължи нейното дело. Тя ме научи, че от един посредствен текст, чрез дикция и интонация може да направиш нещо, което хората да слушат с удоволствие". 

Радина Червенова на сцената на She`s The ONE 2023 в разговор с Рени Веселинова

Снимка: Йоан Колев за Dir.bg

Радина Червенова споделя, че е щастлива от това, че работи това, което обича. Все още гледа репортажите си и открива грешки, които иска да поправи. Нейното щастливо място е сред семейството и приятелите ѝ. 

Каква трябва да бъд съвременната жена, според Радина Червенова, чуйте във видеото! 

Още от She`s The ONE 2023  ВИЖТЕ ТУК >>>