# Няма дефиниция за успеха, която да не включва каузата да си в услуга на другите, казва американският президент Джордж Х. У. Буш. Така той обвързва завинаги успешните хора с техните каузи.

В петото издание на емблематичната селекция He`s The MAN 2023 eкипът на Dir.bg издигна каузата на няколко забележителни мъже в съвременния свят в очите на аудиторията с мисията да обърнем внимание на добрите примери в обществото. Знаете ли, че точно 12 са факторите на успеха, които са и каузи за всеки един от участниците в He`s The MAN 2023 ?

 Страст, мъдрост, влияние, развитие, амбиция, воля, вяра, постоянство, истина, всеотдайност, фокус и себепознание!

Говорейки за вяра и постоянство, няма как да не споменем и сензацията на българската музикална сцена - Група МОЛЕЦ!

Все по-често чуваме вдъхновяващите текстове и докосващите музикални ритми на Крис и Юли. След като напълниха няколко стадиона с десетки хиляди фенове през изминалата година, а песните им станаха любими на няколко поколения, посрещнахме ги с нетърпение и на сцената на He`s The MAN 2023: Мъже с кауза, за да ни разкажат за своите ключови фактори за успеха: Вяра и постоянство. Крис и Юли от група "Молец" застават пред водещия на събитието - журналистът Георги Тошев, за да споделят промени ли ги успехът.

"Всичко, което се случи, дойде в подходящия момент", казва Крис от "Молец". "И двамата бяхме попреживели някои неща, взимали сме и тъпи решения и съответно поука от тях. Вече бяхме установили връзка с Бога и бяхме достатъчно смирени, за да продължим с това, което ни се случва. Говоря за момента, в който вътрешно в себе си знаеш реалистично кой си. Той е когато хубавото и лошото не те разклаща". 

"Хубавото е, че сме двама, като единият е огледало на другия и когато кривваш - огледалният образ ти казва: "Опа, нещо се случва", допълва и Юли. "Подсъзнателно си правим проверка дали сме на правилното място ежедневно. Напомняме си защо го правим". 

Отвъд комерсиалния успех, какво е важно за поколенията, които ги слушат?

Вярата

В трудните времена тя е това, което насочва човека и го подкрепя в постиженията, мечтите и желанията му, за да се сбъднат. Не само вярата в конкретен бог, а вярата, че в объркани времена човек може да постигне каквото иска, ако го иска с цялото си сърце. 

"При нас наистина вярата е конкретна - освен в себе си, на първо място в Бога. Това, че получихме този успех, вярвам, че не се дължи само на нашите собствени усилия. Ние никога с Юли не сме правили план да направим песен с цел цяла България да се побърка. Винаги сме се радвали на качественото изкуство и се стараем да създаваме такова, осъзнавайки, че има още да се развиваме. Ако въпросът е дали успехът е дошъл, защото сме вярвали в себе си, не мисля, че отговорът е позитивен. По-скоро вярвам, че успехът дойде, защото имахме доверие в Бога, а след това - в близките ни", споделя Крис. 

"Никога не сме планирали успеха, даже си казвахме: "На стотната песен, някой ще чуе", допълва и Юли. "Вярвахме че, дай Боже, нещо от всичко, което правим, ще излезе напред. Ако бяхме родени преди 50-60 години, мисля, че нямаше да сме нещо повече от кръчмарски шутове, които се опитват да пробутват тяхна поезия. Живеем във време, което позволява да достигнеш до милиони и съм благодарен, че се случва сега. А това не е нещо, което избираме. Тук е Божията ръка".

Когато ти се предоставя такава възможност - сам решаваш какво да правиш с нея. Дали да я приемеш готова или ще вложиш труд, за да направиш повече от това, което ти се дава, казват МОЛЕЦ. Пука им, но им пука позитивно. Не са гневни. Основният им рефрен от първия ден е: 

"Има как!" 

"Просто трябва да вкараш инстинкта. Да го намериш в себе си. Има как за каквото и да е", казва Крис. 

"Насърчаващо за много творци в България бе, че показахме, че публиката е зажадняла за текст, който да разнищва. Това е прекрасно!", споделя и Юли. 

Има кой да чуе! 

С милиони гледания и реална многомилионна публика, получават трибуна, а мястото на нея им носи голяма отговорност. Осъзнават го. 

"Тогава трябва да си честен и пред себе си, с това какво правиш и с живота си. Радвам се, че можем да бъдем и да помогнем. Понякога се стъписваш. Отговорността е хубаво и тежко нещо. И тук е мястото на близките, които ти напомнят, че си обичан и каквото правиш, има смисъл", откровен е Крис. 

"Най-голямата отговорност носим към по-младите. Има огромна част майки, които пускат нашата музика на децата си. Вълнуваме се. Виждаме плодовете на едно поколение, което не научава глупости от абсурдни текстове", споделя и Юли. "Понякога се чувствам и ограничен, защото се опасявам да не нараня тези невинни уши". 

Вярват, че колкото повече придобиват ценности в живота си - най-вече любов, ще започнат и повече да се страхуват и грижат, за да не ги изгубят. 

"Израснахме доста с успеха на "МОЛЕЦ". Аз лично станах по-угрижен. Напомням си, че словото не е мое, а на Бога. Урок е. Учим се", казва Крис. 

"Аз пък имам чувството, че в началото, когато тръгвахме, не мислех толкова върху това, което пиша. Сега сам съм си съдия. Често си казвам: "И по-хубаво си писал". В последно време съм по-страхлив в начина, по който се изразявам пишейки. Благодаря за този въпрос", казва Юли на Георги Тошев. 

Свободата е в това да си позволиш. Да не си забраниш. 

"Но вярвам, че има хубаво в това да си дисциплиниран. Хубаво е и да имаш творческа диета", казва Крис. 

"Искам да кажа, че е важно да си забравяме егото. Да знаеш, че твоята идея не е най-добрата идея. Трябва да си го повтараме", казват в края на разговор Юли и Крис. 

Вижте цялото им вдъхновяващо интервю във видеото! 

 

***

Както всяка година, и през 2023 година dir.bg насочва погледите на своите близо 2 милиона читатели към добрите примери в българското общество. Това е каузата на целия екип, посветил времето си в търсенето на най-подходящите лица от публичния живот.

He`s The MAN! се провежда за пета поредна година след старта си през 2019-а. В първото издание на поредицата от срещи под мотото "Ум, дух и тяло" се включиха д-р Станимир Сираков, Светослав Иванов, Юлиян Вергов, Ники Станоев, Филип Захариев, Станислав Трифонов-Насимо, Стойчо Младенов, Teoдосий Теодосиев, Денислав Коджабашев и Иво Христов.

През 2020 година, въпреки световната здравна криза, Dir.bg продължи традицията със серията "Време за мъже", в която влязоха проф. Иво Петров, Графа, Михаил Билалов, Лазар Ангелов и Велизар Величков.

През 2021 година He`s The MAN! събра на тайна галавечеря Лазар Радков, Пламен Русев, Христо Мутафчиев и Стефан Вълдобрев в селекцията "В обувките на успеха!".

През 2022 година He` The MAN представи правилата на успеха на проф. Мартин Вечев, проф. Атанас Щерев, Найден Тодоров, Георги Господинов, Малин Кръстев и Димитър Бербатов.

Ежегодното специално събитие He`s The MAN! може да следите и на платформата тук>>>

*He`s The Man! се осъществява с подкрепата на Филип Морис България, Дейзи Тех АД, HONOR, Chivas Regal, Katarzyna Estate, Devin, Subaru