#Едно малко момиченце от Монтана сбъдва мечтите си, превръщайки се в публична личност, след като успява да стигне до финала на музикално риалити, на което първоначално се проваля. Само 4 години по-късно тя чува песните си по радиото в колата, в случаен фризьорски салон, в ресторанта, докато обядва с родителите си... Имиджът ѝ на популярен изпълнител и инфлуенсър от България има своето влияние и зад граница. Точно това се оказва причината Йоана Димитрова да е вдъхновение за есенната кампания на магазини CCC с любимия бранд на инфлуенсърите -  Джени Феъри (Jenny Fairy), които ни провокират да разкажем историята ѝ... Защото, както знаем, в Розовата градина има нежни, романтични цветове, но трябва да внимаваме с бодлите...

Избирайки за свой посланик на бранда Йоана Димитрова, брандът Jenny Fairy я нарежда сред плеяда от популярни личности, заставали пред обектива на световноизвестния фотограф Дарио Кастелани. Всички те проповядват да бъдем смели в комбинациите на безкрайната палитра от цветове, материи, текстури и форми. 

Точно това виждаме в колекцията "Розова градина" есен/зима 2021 на Jenny Fairy, която вече е налична в магазините на CCC. Както в капанията на Кастелани, така и у нас Йоана Димитрова се придържа към концепцията на бранда пред обектива на фотографа Радина Ганчева. Певицата влиза в ролята на красавица от края на 60-те и началото на 70-те години с асистенцията на стилиста на #URBN Александрина Дерменджийска, фризьорът Натали Иванова и гримьорът Росина Георгиева. 

Ключ за постигане на визията са аксесоарите от колекцията "Розова градина".

***

С какво може да ни изненада едно 25-годишно момиче от Монтана? Не изглежда сякаш успехът да идва след много белези и рани... А може би не всичко е така, както изглежда...

Още снимки от фотосесията вижте ТУК>>>

„За пресните рани се пее най-трудно“, казва Йоана, докато премества табуретката, за да се настани удобно и да разговаря с охота за онова, което има предвид с това изречение. Успехът съвсем очаквано идва „белязан“ – от страст, дисциплина и нуждата да си толкова еластичен, че да се побереш в собствената си кожа, когато вече отдавна си напуснал пределите ѝ...

Тази еластичност може да те превърне в звезда, обаче...

Страст, дисциплина и еластичност е успешна формула за успеха и се опитваме да намерим по-широката ѝ дефиниция и изображение в есенното настроение на CCC.

Йоана Димитрова комбинира с черна кожена компактна чанта с регулируема дължина на презрамката съчетани с текстилни черни боти на ток на Jenny Fairy. // Гардероб: Личен архив Аксесоари: Александрина Дерменджийска (Zero-Tags)

Снимка: Радина Ганчева за #URBN

Йоана не се възприема като звезда, когато в колата, фризьорския салон, на улицата или в ресторанта пуснат новата ѝ песен, а феновете ѝ поискат снимка или автограф.

„Мога да говоря повече за музика, отколкото за дрехи... Но ако си истински артист, несъзнателно избираш брандове и аутфити, които пасват на настроението ти не само за деня, но и на музиката ти. Така че и при мен външният вид е изражение на това, което е вътре“, споделя Йоана, докато дръпва кокетно нагоре еластичните черни боти на ...

Йоана Димитрова комбинира с черна кожена компактна чанта с регулируема дължина на презрамката съчетани с текстилни черни боти на ток на Jenny Fairy. // Гардероб: Личен архив Аксесоари: Александрина Дерменджийска (Zero-Tags)

Снимка: Радина Ганчева за #URBN

“Човек се нуждае от рутина, от график, за да може да се бори с всякакви състояния“, казва Йоана Димитрова.

Ако обърнем поглед в тази посока, повечето от нас са преживели най-сериозните си сътресения точно преди 25 години. Всъщност 25 могат да се окажат новите "18", ако говорим за житейски опит. В средата на 20, с преживян четвърт век зад гърба може би вече си имал сериозна връзка, трудов стаж, самостоятелен живот, брак...

„Каквото и да правиш, трябва да осъзнаеш, че дисциплината е най-важното!“, казва Йоана.

Нейната получава със спортните танци, с които се занимава близо 9 години.

„Имах доста строг треньор, който не ни позволяваше да отсъстваме от нито една тренировка. Трябваше всеки ден да сме на линия, включително събота и неделя. Имали сме лагери през лятото, в най-големите жеги, които са били с руснак треньор. Руска дисциплина. Направо ни разказваха играта от трениране“, смее се Йоана.

Спортните танци са инстинктивният ѝ избор, наред с музиката, още от детската градина. Там оформя тялото си, там открива и любовта си към сцената, към въплъщаването в различни настроения в името на движението и ритъма.

„Не помня точно как съм поискала да отида на танци. Помня само че много исках. На концертите в детската градина бях главната, обичах да съм на сцена. Даваха ми основните хореографии. Имахме танц с воали и обръчи. Момичетата са около мен, обикалят ме, а аз – по средата. Беше много красиво. Следващото ми вдъхновение са майка ми и баща ми, които пеят страхотно, но по-скоро любителски“, споделя тя.

От малка Йоана е подкрепена от семейството да се явява на конкурси. Смята, че това е полезно за всички, които искат да се занимават с музика.

„Трябва да минеш през много. Там виждаш на какво ниво си ти. Сблъскваш се със страшно много конкуренция от различни държави. Оценява те жури, което е на сцена от 10-15 години. На конкурсите се научих да имам реална представа за себе си и за таланта си като цяло. Защото ти не си достатъчно подготвен, ако не се научиш на сценично поведение и актьорско майсторство. Нямаш ли своето присъствие на сцената, няма как да стигнеш до първото място“, казва Йоана.

Румба, салса, латино, виенски валс, английски валс – движения на страстта.

Всеки един жест трябва да говори, че обожаваш това, което правиш, дори партньора си, казва Йоана ...

„Оттам съм се научила, че когато пея, също трябва да изразявам емоция. Тръгнах на актьорско майсторство, защото с порастването станах по-притеснителна. Не е достатъчно просто да пееш верни тонове. Ако не те спечелят с чувство - нищо не става. Имах учителка по актьорско майсторство, която толкова ми се караше, че съм плакала. Смятам и че жената трябва да бъде емоционална, макар да е в конфликт с все по-налагащата се градска култура – да сме резервирани и предпазливи“, казва Йоана.

Може би това е и тайната на успеха ѝ в социалните мрежи, признава откровено. Не крие емоциите си често и вярва, че когато си инфлуенсър, трябва наистина да показваш интересен живот, а не просто да продаваш продукти.

„В живота си съм пътувала доста по конкурси и съм отворена за срещи с нови хора. Там се научих, че възпитанието е основен белег за мислещия, модерен човек. Срещах хора навсякъде и от цял свят - Гърция, Румъния, Македония, Корея, САЩ, Италия... Трябва да се научиш да чуваш не само своя глас, но и гласа на другите. Това го казвам и пряко, и метафорично и си спомням как учителката ми по пеене в Монтана ми се караше, когато исках да съм сама на микрофона - няма да пееш сама на микрофон, докато не се научиш да чуваш гласа си в група. Така започнах с вокална група, в която бяхме 14 момиче и пеехме на гласове. Допреди това чувах само моя глас, а не гласовете на останалите“, споделя Йоана.

Цялата тази нейна еластичност и адаптивност се оказва недостатъчна, за да обхване двете артистични половини, между които се разкъсва – спортните танци и пеенето.

„И двете неща ми бяха много силни. Беше много трудно за мен да спра с танците. До ден днешен, когато видя спортни танци на живо – плача. Спрях в 9-и клас“, споделя тя.

Тогава напълнява с повече от 20 килограма от теглото ѝ в момента.

„До този момент цял живот бях на режими. Никога не съм си позволявала да ям хляб, сладко, такива неща. Спряха да ме харесват. Дръпнах се от всички, изолирах се. Исках просто да не спирам да ям. Много обичам хляб! И така две години... Не се чувствах никак добре. Промени се живота ми, а аз усещах, че съм извън строя!“

Йоана Димитрова позира с чанта на бранда Jenny Fairy.

Снимка: Радина Ганчева за #URBN

Поглежда към черните боти на CCC и подръпва ластичната им материя, казвайки...

„Тогава беше моят период на еластичност и психически да се настроя, че трябва да вляза в собствената си кожа. Много лош пубертет имах. Разбиха ми сърцето... Да, имаше счупена любов, шегува се Йоана със заглавието на новото си дуетно парче.

"Винаги съм била сериозна в отношенията си и първата ми връзка беше точно, когато танцувах и бях с перфектна фигура. Последва разочарование. Разбрах, че не съм била единствената за него. Може би тук бе момента, в който се върнах отново кожата си“.

Не можеш да съдиш за човека само по това дали се вписва в твоите представи, смята още Йоана. Песента ѝ от този период период е на Риана – „Live your Life”.

“Да не ти пука какво някой мисли за теб. Не позволявайте да ви се налагат, за да не сте “за никъде“.

В кожата си

Йоана Димитрова комбинира кожени боти в цвят бордо, съчетани с бежова малка чанта с подвижна дръжка на Jenny Fairy. Гардероб: Личен архив/ Аксесоари: Александрина Дерменджийска (Zero-Tags)

Снимка: Радина Ганчева за #URBN

Връща се в собствената си кожа с добра храна и високоинтензивни тренировки. Всеки ден.

С аутфит от личния ѝ гардероб в комбинация със сета от обувки чанта на CCC от кожа, Йоана наистина се чувства ... в собствената си кожа.

Снимка: Радина Ганчева за #URBN

Опитът ѝ показва, че всякакъв вид несигурност може да те отведе по-близо до провала или разочарованието. Да присъстваш чрез емоциите си, особено на сцената, е по-важно от всичко останало.

„Бях вече почти на 20, когато се явих на кастинга за X Faktor и ме отрязаха. С толкова много награди от конкурси... Много плаках, можеш ли да си представиш? И си казах: „Това е защото не правя шоу“. Не бях готова. Бях отчаяна, защото това е моментът, в който вече искаш неистово да имаш своя песен. Писнало ти е да пееш песни на Марая Кери, Арета Франклин, Уитни Хюстън. Изпял си всичко, което искаш да изпееш и искаш свое парче“...

Йоана Димитрова комбинира кожени боти в цвят бордо, съчетани с бежова малка чанта с подвижна дръжка на Jenny Fairy. Гардероб: Личен архив/ Аксесоари: Александрина Дерменджийска (Zero-Tags)

Снимка: Радина Ганчева за #URBN

Тогава Йоана си обещава повече да не се явява на конкурсите за X Faktor. До един есенен ден, когато с приятелките ѝ се забавляват пред НДК и решават да я запишат на майтап...

„Казаха ми, че сега, ако отида с това настроение, ще ми се случи. Така и стана. Изпях 7-те песни пред журито и вече знаех, че съм одобрена. Бях подготвила песни от Queen до Jessie J, през Лили Иванова, за да покажа, че мога да пея. Завърших на второ място, но ето... дойде времето за моята първа песен...“

Песента на този период определено е дебютното ѝ парче: „Да не спим“

Йоана Димитрова комбинира кожени боти в цвят бордо, съчетани с бежова малка чанта с подвижна дръжка на Jenny Fairy. Гардероб: Личен архив/ Аксесоари: Александрина Дерменджийска (Zero-Tags)

Снимка: Радина Ганчева за #URBN

Има и друга любима – „Черна овца“ на Ахат, която получава като задача във формата и до ден днешен изпълнява на участия.

За нея всичко различно е предизвикателство!

Живот като розов велур

Бежова кожена чанта за носене на кръста или през рамо съчетана с бежови велурени боти на Jenny Fairy.

Снимка: Радина Ганчева за #URBN

Известността пристига с гръм и трясък след успеха, оставяща грапаво-приятно усещане.

“В началото беше плашещо, понеже съм от малък град. Когато стигнеш до второ място в такъв телевизионен формат, сякаш си много известен вече. А аз не се чувствах така. Защото съм свикнала да съм на сцена от конкурсите. Първият път, когато видях, че имам фенове, бе на един от живите концерти. Крещяха името ми, искаха снимка и автограф, а аз се питах „Какъв автограф, аз коя съм?“. Когато се прибрах в Монтана всички ме гледаха сякаш съм паднала от небето. Имаше много срещи с лицемерието измежду погледите...“

Възпитанието е отличителния белег на интелигентността, вече споменахме. Затова и Йоана винаги поздравява първа, дори да е човек, който е виждала само веднъж. Но признава, че преди X Faktor е имало хора, които са я подминавали, дори след „здрасти“.

Йоана Димитрова позира с бежова кожена чанта за носене на кръста или през рамо, съчетана с велурени боти на бранда Jenny Fairy. Гардероб: Личен архив/Аксесоари: Александрина Дерменджийска (Zero-Tags)

Снимка: Радина Ганчева за #URBN

„Мъжът до мен се казва Леонид. Той е състезател по бойни спортове и е супер скромен. Свикнал е да има публика, но не харесва славата. Уважава ме, което е най-важното. Държи се като мъж. Казва ми всеки ден, че съм красива, сладка, колко ме обича. А сме заедно от три години и от лятото сме сгодени. Благословена съм с него. Предните ми връзки са били пълен кошмар – лъгали са ме, изневерявали са ми постоянно. Ето това за мен е моят живот от розов велур - в момента“, споделя Йоана.

Песента за този период е „Love Nwantiti” на C-Kay… Означава „малка любов“ в буквален превод, но тази на Йоана и Леонид е голяма, смеем да твърдим, щом дори си танцуват двамата на нея у дома! 

Йоана Димитрова позира с бежова кожена чанта за носене на кръста или през рамо, съчетана с велурени боти на бранда Jenny Fairy. Гардероб: Личен архив/Аксесоари: Александрина Дерменджийска (Zero-Tags)

Снимка: Радина Ганчева за #URBN

„Сватбата не ни е приоритет сега, първо имаме други цели. Каквото и да стане – ти ще си щастлив с човека, независимо дали имате брак или не. За момента се разбираме и каквото трябва- ще стане“.

Леонид е причината Йоана да стане в 5:40 сутринта и да пътува 3 часа до София, за да застане пред обектива на #URBN. Искала да прекара поне една вечер с него, вместо да дойде направо в столицата от Боровец предишната вечер.

Такива пътища вещае любовта... 

В Боровец Йоана Димитрова бе част от музикалния кемп, където е топлайнер, заедно с доста чужди музиканти. Там създават по песен на ден в различни екипи. Йоана е по кантото. Признава, че текстовете не са силната ѝ страна, но основната мелодия на песента е нейна работа...

Близо 4 година е на един от троновете в музиката покрай X Faktor.

Клипове, концерти, изживявания...

„Наред с любовта всичко само се подреди... Чувствам се свободен човек, защото никой не ме спира с абсолютно нищо. А с цялата тази свобода не искам нищо друго да бъда - да съм цялата музика и с Леонид“, признава певицата.

За нея няма крачки назад и всичко се случва с причина, като урок.

Йоана Димитрова позира с бежова кожена чанта за носене на кръста или през рамо, съчетана с велурени боти на бранда Jenny Fairy. Гардероб: Личен архив/Аксесоари: Александрина Дерменджийска (Zero-Tags)

Снимка: Радина Ганчева за #URBN

„Виж на колко неща са ме научили моите спънки: научили са ме на сериозни отношения към хората, да знам кой е лицемерен с мен, кой не е, кой е истински, който ме харесва заради характера и кой заради външния вид, кой иска да ми вземе от славата, защото съм имала приятели, които са с мен само заради нея. Как ги разпознавам ли? Карат ме да се появяваме заедно в социалните мрежи, а после закъсняват с половин час за срещите ни... Обидно е да го знаеш. Когато го знам – мълча до последно. Мълча, до момента, в който искам да приключва всичко точно на секундата. А след това? Забравям. Такава съм. Не се имам за известна... Имам страшно много път да извървя, да мога сама да се нарека звезда. Всеки може да се нарече известен заради нещо вайръл, заради шоу, заради една песен...

Хванал си вълната, но ако не я задържиш – приключваш!“

 

URBN Team:

PM: Марина Ханджиева

Интервю и концепция: Кристина Димитрова

Стайлинг: Александрина Дерменджийска

Гардероб:

Oбувки и чанти: Jenny Fairy/Магазини CCC

Гардероб: Личен архив

Аксесоари: Александрина Дерменджийска (Zero-Tags)

Грим: Росина Георгиева

Коса: Натали Иванова

Снимки: Радина Ганчева за #URBN

Локация: The Rooms at The Site

 

*Материалът е Специален проект на #URBN &  и магазини CCC и съдържа продуктово позициониране!