#Мъж без ръбове. Чувала съм да го наричат така. Заръчали са ми да открия поне един недостатък на Орлин Павлов, за да сме сигурни, че е истински и съществува. Срещаме се на мястото, където няма тайни - най-новото градско място - Regale Bar в Hotel Hilton, където се събира Братството. Иначе казано - мястото за сериозни разговори между близки приятели или бизнес партньори. Поне така го усещаме с Орлин Павлов, докато обсъждаме най-верните му другари.

"Определено тук е място, на което бих дошъл с най-близките си. Приятелите деля на няколко клъстъра - онези от ул. "Иван Асен II", с които съм израснал, приятелите от театъра и момчетата от група "КАФФЕ"", казва ми той.

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

Разговорите, които водят в т.нар. "Братство" са за плановете и целите, бъдещето и миналото и текат гладко в Regale Bar, който те предразполага с гледките към парка и нощния град, създавайки усещането за оазис, в който създаваш собствената си история.  От следобедния чай до първата глътка авторски коктейл, всяка секунда е наслада, особено когато си с момчетата, казва Орлин. 

"Често говорим и за онези неща, които още ни се изплъзват, които още не сме довършили. Обстановката в Regale Bar предразполага за точно такива сериозни разговори, а ако пуснат и джаз музика, това винаги помага да задълбаем в темата. Близките ми приятели са тези, които познавам от над 15 години. Това са не повече от 7 души. С времето не намаляват, но не се виждаме с всички нон-стоп. Това не значи, че не сме приятели. Просто животът се втурва в една посока, знаеш какво е темпото... Дори понякога да вършим безсмислени неща за кратък период от време, пак се оказва, че сме много заети".

Орлин Павлов има приятели, с които може да си каже всичко. Няма теми табу.

"С момчетата можеш да се вдетиниш. Тази способност, ние, момчетата не бива да губим никога. Ясно е, че ще станеш мъж един ден, ще поемаш отговорности, ще се грижиш за семейството си - да, това е житейска мисия, но момчето не бива да си отива напълно. Момчето трябва винаги да може да изкара емоциите си пред останалите момчета. Това е начинът за сглобяване на тази банда. Единият е Забавният, другият е Емоционалният, третият - Шантавият, седмият е Лудият, осмият, е този, който винаги забравя... Та тази момчешка банда е като пъзел с различни части, чийто вайб не можеш просто да го вземеш и да го пренесеш вкъщи. Този пъзел не можеш да го сглобиш в женска компания. Играли сме на войници, били сме се и сме се карали. Това са Александър Христофоров, Боян Ковачев, братовчед ми Боян Генов и Йордан Начев - всички тия момчета, с които снимахме свой филм, когато бяхме 10-годишни и после загубихме. Казваше се "Пратката". Сега всички сме в четиридесетте си и бихме дошли в Regale Bar, за да си изкараме прекрасно. Защото още сме тия момчета, които бяхме и това е вечният баланс. Не сме дошли да спорим. Изчезва егото, когато сме си ние".

Вторият клъстър в Братството на Орлин Павлов са хората от театъра - Стефан Щерев, Тодор Доцев, Влади Павлов, Ники Илиев и Любо Ковачев.

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

"Имаме много истории и едни такива лични разговори, в които животът е поставен в центъра. Анализ на изборите, които сме направили. Дали ни е яд за нещо, което сме изпуснали или е лента, която не можем да върнем. Това е моето братство, в което обсъждаме открито грешките си и постиженията си. С тези хора не можем да лицемерстваме", споделя Орлин.

Не се смята за идеалния мъж. Даже леко се изнервя, когато му направят комплимент. Шегуваме се, че "мъж без ръбове" означава да е Кен на Барби, толкова лъскав... Но Орлин Павлов не може да бъде кукла просто защото е адски емоционален. Всеки поглед и жест е пропит от емоции, които буквално извират в бързата му реч, която тече гладко и напира да сложи точката на изречението същевременно.

"Не живея с мисълта, че съм красив и това е единственото, което имам. На първо място смятам, че съм просто човек. Всичко останало в мен провокира човека отсреща. Има много случаи, в които хората не виждат това, което умея като певец и актьор, а бързо ме слагат в графа: "Хубавците". Това в един момент ми е пречило. Благодарен съм за комплиментите, но когато имаш професионален опит, е много странно да чуеш просто: "Много си хубав, то затова..." Хората виждат само обвивката, защото и аз не винаги ги допускам до себе си. Когато създаваш музика, филм, сериал и после чуеш само колко си симпатичен, това те кара да се чувстваш неудовлетворен като артист".

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

Какво е най-важното за един мъж "без ръбове"? Най-вече да остане мъж. Да бъде честен и да държи на думата си. Това е и рецептата за успеха в приятелствата, казва Орлин Павлов.

"Особено пред най-близките е хубаво да казваш всичко. В желанията и плановете си, които споделям, държа да няма нищо покрито, защото би попречило. В една бизнес среща с непознати човек не трябва да казва всичко, но трябва да остави хората с ясна представа каква е целта му. Максимално открити карти с минимално лицемерие или чисто бизнес - това са моите начини за общуване. Не съм някакъв велик бизнесмен, но в разговори успявам да се държа нормално. Но ето ти ръб - трудно крия емоциите си".

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

Затова пък лесно успява да балансира в свят, в който да пази собствения си мир и едновременно да бъде звезда - на показ. Как го прави?

"Много е лесно. Просто се прибираш вкъщи след работа.. Знаеш, че там ти е най-голямото спокойствие и сигурност. Там можеш да бъдеш разбран и също да поспориш с човека, който те разбира, давайки ти друга гледна точка. Вкъщи не всичко, което казвам е така. Това е един вид допълнителен баланс, който получавам"

Това, което момчетата могат да си кажат, със сигурност е различно от това, което казват на приятелките и жените си. Да си го кажем по мъжки, без тайни в Regale e и уговорката ни с Орлин Палов.

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

"Ако не ми вярваш, питай Ники! (бел.ред. - режисьорът Николай Илиев). Хванахме се с него, Ники Илиев, Димо Алексиев и Любо Ковачев от курорта "Русалка", където снимахме до мола във Варна. Там обаче прекарахме много малко време, защото ни замъкнаха в някакъв бар и познай. Останахме във Варна до сутринта и за малко да закъснеем за снимките. Това са любимите моменти. Връщането беше трудно, но успяхме да се справим", споделя ми Орлин, когато го питам на какво се е смял последно с приятелите си по телефона. Радко си говорят за жени. Повече за кино, казва ми той.

"Последно обсъждахме новия филм на Ники - "Без криле", който трябва да излезе есента. Нямам търпение, защото очакваме да е нещо много различно от това, което е снимал до момента".

Макар да лавира между музикалната сцена и екрана, казва че все още музиката и актьорското майсторство за него са една планета с Южно и Северно полукълбо.

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

"Най-добре се чувствам, когато съм снимал във филм и след това участвам и в саундтрака към него. Това е пълнокръвният вариант на всичко в едно".

Винаги се е чувствал в свои води. Може би единствено театралната сцена му убягва, защото, признава, че не е стъпвал на нея над 20 години и би било смела, сериозна стъпка.

"Но пък се е случвало това, което играя, после да мога да го превърна в музика. Аз съм човек, който се впуска, иска да си свърши добре работата. Спирам да правя всичко друго, за да вложа всички сили. Концентрирам се. Независимо за какво става въпрос, като всеки професионалист, искам да се вкопая в това, което правя сега и да не мисля за нищо друго".

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

Чували сме, че мъжете не могат да мислят за две неща едновременно и може би се оказва вярно до някаква степен. И все пак ми е чудно този перфектен имидж на Орлин Павлов не го ли поставя в рамка, която понякога е неудобна...

"Сега.. Питаш ме дали, ако на светофара някой ме бутне или ми наплюе колата, ще изляза с думите: "Моля ви, недейте с лошо, нека бъдем част от Европа" или ще се сбия?! Винаги се опитвам да се оправя с думи, но когато не можеш и си застрашен - всеки човек се защитава", казва ми.

Това, което го кара да мисли светкавично във всякакви ситуации е ... че вече има семейство.

"Най-голямата отговорност на мъжа е тази да се грижи за семейството. Да съблюдава баланса - не само финансовия, но и емоционалния и любовния. Отговорността не е само негова, когато говорим за възпитание на едно, две или повече деца. Мъжът със сигурност не може да бъде всичко. Затова са Ин и Ян, затова сме двама. На това ме учи моята дъщеря Елизабет, която има нужда от мама и от тати. Винаги има двете гледни точки".

Може би в световния бизнес е много по-сложно да имаш семейство. Има много пътувания, снимки за година, много пари и имоти, много отсъствия - тогава е трудно да задържиш семейство, казва той...

"...Но в нашия скромен бизнес - не важи. Никога не съм мислил, че няма да имам семейство или дете. Винаги съм бил с усещането, че ще имам. Дори след край на връзка, не съм си казвал: "Ето, и тази връзка се провали. Ще остана сам", Всичко е урок и път. Всичко е опит. Не знам дали да съм семеен тип ми е генетично заложено. Но от моите родители знам, че въпреки трудностите, работата, операта и многото пътувания, са възпитали подобаващо две деца и са запазили семейното огнище и отношенията си - така ми доказаха и че семейството е най-важното".

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

Не се е страхувал да върви по пътя си. Според него, когато няма страх и има действия в дадена посока, всичко се случва по естествен път.

"Смятам, че след като създадохме семейство с жена ми Диана, всичко тръгна да се случва още по-добре. Нещо сякаш се отпушва, когато се появи дете. Може би всеки си е мислил, че това ще бъде много голяма грижа, която ще ти спре живота. Ако ти си голям егоист, тогава си стой сам. Много егоисти пък се научиха да не бъдат такива, защото имат деца. Да не искаш дете е най-големият страх".

За живота на Орлин Павлов важна се оказва мелодията. Дали ще е тъжна или позитивна, тя е определяща за ритъма, в прекия и преносния смисъл.

"За съжаление, много от музиката, която вече се прави, е тънка сметка - кой ще те слуша, кой ще участва в клипа, какво е модерно. Тънка сметка на лист хартия, в която ти казват кой какво ще позиционира, за да го пуснат еди къде си. Това много започва да пречи на артиста. Той губи своя стил, вкус и органика за музика и мелодия. Затова има един период от време при мен, в който не правя нищо, но когато се захвана - искам да ми харесва накрая. Не го правя за някого, а за себе си. Защото, ако ще правя музика, за да съм в тренда - направо да пускаме ChatGPT и готово".

Но ние не искаме ChatGPT, искаме си Орлин Павлов. И скоро ще го имаме, защото вече се е родила идеята му за нов албум.

"Още търся продуцент. Някой, който да създаде Новия Орлин Павлов като звук. Манифестираме нов албум", казва през смях той.

Гордее се, че никога не е изневерявал на музиката и актьорското майсторство.

"Да го направиш, означава да оставиш нещо, което не харесваш, поради някакви си там обстоятелства. Но, разбира се, затова има режисьори и продуценти, които да съблюдават процеса. Това, което напоследък ми прави впечатление е, че вече трябва да внимаваш и с критиката, дори да е градивна. Всеки много лесно се засяга. Светът вече не е "мъжки" или "женски", а все по-нежен и префинен. Хората стават изкуствено докачливи, все по-рядко си казват истината. Административно завоалирани са. Не можеш да разбереш какво точно искат и могат, от коя страна са по даден върпос. Стават все по-хлъзгави. Приятелството е това, което ни заземява. Щастлив съм, че имам приятелства от детските ми години, театъра, работата ми през годините. Така връщам тази енергия, моят фундамент да бъда истински човек"

Снимка: Радина Гaнчева за #URBN/Dir.bg

В края на разговора продължаваме да търсим ръбовете на Орлин Павлов, защото няма тайни в Regale Bar.

"Много припрян съм и бързам. Смятам, че е сериозен недостатък. Затова съм си задал второ темпо. Като бързам, си казвам: "Спри се малко, за да не пропуснеш нещо важно". Отвътре е буря, отвън изглеждам спокойно. Може би тази увереност и сигурност идва от това, че каквото и да правя, вярвам".

Не може да не го вярваш, а да го правиш, обобщава Орлин Павлов. Признава, че винаги е манифестирал, без да се усеща.

"Това, което искам, го казвам в разговорите с приятели. Искам го, мисля го. Това е начинът. Всичко останало е вид магьосничество".

*Специален проект със съдействието на Regale Bar Hilton

Новото градско място Regale Bar Hilton работи от 08:00 сутринта до 01:00 сутринта. Предстоят събития като cocktail brunch, winamp party с хитове от 2000 година, както и латино и dance music DJ парти! В менюто на Regale Bar ще откриете коктейлите An Apple A Day, Skikinos, GINger Rosmary & Cosmic Nebula, които ние вече опитахме и горещо ви препоръчваме, така че попитайте бармана!