#През 2022 г. She`s The ONE продължава традицията на Dir.bg да отличи за четвърти пореден път онези уникални Жени, оставили своя отпечатък по нашето Съвремие, но получили в замяна своите лични белези. Те са далеч от суетата, мълчат по-шумно, отколкото говорят, погледите им са категорични и честни, а осанката им - впечатляваща. Каузите им са близо до идеалите ни. Самите те са сякаш на крачка от Съвършенството. Стигнали са толкова далеч именно заради собствените си несъвършенства...

Шестата ни среща е с една жена, която рядко ще видите с рокля и маникюр, но пък вече е записала името си в спортната история. Ивет Горанова е име, което няма как да не сме запомнили през отминалата година, след като я видяхме да плаче със златния медал на върха на стълбичката на Олимпиадата в Токио. През 2021 година Ивет бе обявена и за спортист на годината, а зад гърба си има три златни и два бронзови медала. 

***

"Имаме само час, защото съм на тренировка. Само се чудя как ще издържа до края на деня днес, идвам от Плевен и станах много рано. Трябваше да свършва и някои други неща в София", казва ми Ивет Горанова. На мястото на срещата е 40 минути по-рано. Март е един от най-интензивните ѝ месеци - има две важни състезания, а подготовката ѝ е в разгара си.

"Не знам какво искам, но знам какво не искам. Рокля!", смее се заразяващо Ивет, а трапчинките ѝ правят усмивката ѝ още по-забележителна. Стълбите, които качваме, включително и стръмната, не я плашат, напротив, предизвикват я, можем да кажем със сигурност. Имаме по-малко от част, но напълно достатъчен, за да сме наясно, че Ивет Горанова е дъщерята, за която може би всеки от нас мечтае. Тя няма много време за чат в социалните мрежи или приложенията. Отговаря понякога с ден закъснение, но когато е дала дума няма начин да се скърши на две! 

"Казах ти без рокля, защото щеше да ми дойде в повече днес", обяснява ми след малко. Докато я приготвяме, разбирам, че покрай Олимпиадата в Токио останала без Инстаграм. 

"Нямам много време за чат, но ми стана неприятно, когато ми откраднаха профила с 20 000 последователи. Изтриха ми всички снимки. Казах си: "Какво да се ядосвам, сега, по време на състезанието, не ми трябва и без това. Няма да се занимавам". 

Така в момента тя има малко под 3000 последователи! Предлагам ви всички дружно да променим това, като я последваме след това интервю, защото Ивет го дава специално за вас - читателите нa Dir.bg точно преди състезанието си! 

Блиц интервюто с Ивет Горанова може да видите тук:

 

"Бих искала да имам тайна сила да влияя на хората да са мотивирани. Да дават най-доброто от себе си и да постигат целите си", казва Ивет. Това ще се опита да направи, отговаряйки на всичките ни безброй въпроси за това как можем да бъдем поне малко дисциплинирани и точни в ударите си по житейския път. 

Ивет Горанова в She`s The ONE: Бижута FREYWILLE Риза и обувки: Tommy Hilfiger Костюм: Jake*S Магазин:Peek & Cloppenburg// Sofia Ring Mall Локация: Арт Пространство Лоф.Тъ

Снимка: Радина Гaнчева за URBN/Dir.bg

"Човек никога не знае на какво е способен! И в много от ситуациите се учудва на себе си, на това какво може да направи извън пределите си. Мога да дам няколко примера и те са свързани отново с моята кариера, с тренировките ми. Имах една тренировка, физическа подготовка, която беше изключително натоварваща. Преди да започна, си казвах:

"Аз това не мога да го направя".

Но когато дойде момента и знаеш, че не трябва да се отказваш, тогава виждаш тялото ти на какво е способно. Другият пример, който мога да дам е квалификацията, която имах за Олимпиадата. Изиграх 9 срещи за 1 ден. Това не се е случвало никога до сега в историята на каратето. За мен това бе голяма битка със самата мен - да издържа и физически, и психически тези срещи и да остана концентрирана", споделя откровено Ивет. 

Ивет Горанова в She`s The ONE: Бижута FREYWILLE Риза и обувки: Tommy Hilfiger Костюм: Jake*S Магазин:Peek & Cloppenburg// Sofia Ring Mall Локация: Арт Пространство Лоф.Тъ

Снимка: Радина Гaнчева за URBN/Dir.bg

Година по-късно фурорът около нея нито е утихнал, нито е отминала еуфорията от златния медал. 

"Все още когато се сетя за това преживяване, веднага ми се оправя настроението, каквото и да ми се е случило. Ако имам някакъв тежък момент, използвам тази емоция да се зареждам и да намирам мотивация да продължавам напред", разкрива шампионката. 

Най-важното състезание, което ѝ предстои тази година е Европейското първенство в края на май и Световните игри в САЩ, в Бирмингам от 7 до 10 юли.

"Като преди това имам няколко контролни състезания. Едното мина сега - на 5-и март, другото ми е края на март в Словакия. Следва една световна лига в Португалия април месец и след това още едно контролно състезание, които са ми част от подготовката за двете големи състезания. Отиваме за златото, разбира се!", с усмивка обявява тя. 

Снимка: Радина Гaнчева за URBN/Dir.bg

Казва, че качеството, на което се радва, че притежава е целеустремеността. 

"Това мисля че е водещото, което ми помогна да успея и ме е карало винаги да не се отказвам. Мисля, че всеки човек трябва да има една цел! Защото не можеш да живееш без някаква цел и няма значение дали е малка или голяма. Важното е нещо да те води напред, да го следваш и сутрин, когато станеш, да знаеш защо си се събудил, какво искаш да постигнеш в този ден или в следващата година. Целта е най-важното!", казва шампионката.

Признава, че най-голямото изпитание за нея е да не се влияе от хорското мнение. 

"Напоследък мога да кажа, че съм разочарована от моментите, в които хората те чакат само да стъпиш крачка надолу, да покажеш някакъв спад, да залитнеш и веднага да започнат да говорят:

"Ей, тя се отпусна".

Веднага започват да упрекват за това. Мисля, че е много важно да не се влияем от мнението на хората, но със сигурност не е приятно. Самата аз се боря трудно с това. Това доста често ми повлиява, но се опитвам да не се случва", признава медалистката. 

Ивет Горанова в She`s The ONE: Бижута FREYWILLE

Снимка: Радина Гaнчева за URBN/Dir.bg

Признава и че напоследък няма време за т.нар. любими женски моменти...

"Нямам много време и затова ми е трудно да отговоря на този въпрос... Може би най-силните ми такива са, когато успея да отида на маникюр. Това го правя преди да започна активно тренировките. Също така обичам да се обличам официално - понякога рокли, което не ми се случва много често", смее се Ивет.

Загубите и леките спадове, които има всеки един човек, я вадят от равновесие.

Разклащат я и доста ѝ влияят на психиката.

"Но се опитвам от всяка една загуба да се уча и да взимам поука", споделя тя замислено. "Когато имам такъв труден момент, си казвам "Няма да е все така". Все някога нещата ще се променят".

Съвършената жена за Ивет Горанова трябва да знае какво иска и би направила всичко да го постигне.

"Моят идеал в спорта и в живота  за мен самата е да се стремя да бъда себе си. А като човек, на който се възхищавам и ми играе важна роля в живота мога да спомена сестра си - Габриела Горанова. Тя също е каратистка. В детството ни сме били непрекъснато заедно, имаме общи интереси и дори и сега ме подкрепя в това, което правя и ми дава много съвети". 

Каратето за Ивет не е само спорт, а изкуство, заради традициите, които го отличават от другите спортове.

"Тези традиции дисциплинират, изграждат те като личност и каквото и да се случва - ти спазваш тези правила и успяваш. Моят спорт ме научи да не се отказвам. Общо взето ме научиха главно треньорите. Те винаги и това са ни говорили - за да искаш да направиш едно нещо, трябва да го повториш милиони пъти, за да стане съвършено, феноменално, да получиш това, което искаш", издава тайната рецепта за успеха спортистката. 

Ивет Горанова в She`s The ONE: Бижута FREYWILLE Риза и обувки: Tommy Hilfiger Костюм: Jake*S Магазин:Peek & Cloppenburg// Sofia Ring Mall Локация: Арт Пространство Лоф.Тъ

Снимка: Радина Гaнчева за URBN/Dir.bg

Не си представя и ден да не се занимава със спорт. Той е част от живота ѝ.

"Тренирам по два пъти на ден, зависи от интензитета на тренировките и от това колко близо е състезанието. Един ден почивам в седмицата. Почивам си като излизам с приятели, това ме разнообразява и зарежда. Когато почивам, гледам да не мисля за карате и за това, което правя по цял ден, постоянно".

За последно е плакала на стълбичката на Олимпиадата, казва ми Ивет. Изпращаме я с пожелания за успехи и още медали и виждаме нещо необяснимо: Това е най-бързото махане на грим и връзване на коса, което сме виждали. След което я виждаме как тича надолу по стълбите - бърза за тренировка! Обръща се и добавя на тръгване:

"А иначе това, което ме натъжава ме, когато близък ме разочарова. Но съм благодарна за всичко, свързано с Олимпиадата.

Всеки един спомен или моментите, когато някой ме връща в Токио това ме впечатлява и изненадва!

 

She`s the ONE 2022 се реализира с подкрепата на Smart Lady от Fibank, FREYWILLE, Dove Self-Esteem project, Baileys, 7arts.bg, LeventVivacom Art Hall Oborishte 5, LeventCoca Cola HBC Bulgaria и на Лоф.ть !

Колаж: Петя Александрова

#URBN Team:

PM: Йорданка Вълчева

Интервю и концепция: Кристина Димитрова

Dir.bg Video Production Crew: Ангел Юруков//Тедд Георгиев//Рени Веселинова

Снимки: Радина Ганчева

Грим: Росина Георгиева

Koса: Грета Стефанова

Стайлинг: Александрина Дерменджийска

Гардероб:

Бижута FREYWILLE

Риза и обувки: Tommy Hilfiger

Костюм: Jake*S

Магазин:Peek & Cloppenburg// Sofia Ring Mall

Локация: Арт Пространство Лоф.Тъ

***

През 2019 година информационният портал Dir.bg стартира традицията да дава сцена на популярни и непопулярни личности от различни сфери, които са пример за успех, справяне с живота и активна дейност в обществото. Събитията She`s The One през март 2019 и He`s The MAN през ноември същата година дадоха началото на културна традиция с кауза, която привлича най-успешните хора в България, които разказват личните си истории и научените житейски уроци.

Каузата е простичка - да акцентираме върху добрите примери в българското общество!

В разноцветна селекция на интересни, стойностни, вдъхновяващи и успешни жени, които носят своите послания и орисии през 2019 и 2020 година се включиха големите български актриси Стоянка Мутафова и Татяна Лолова, сценаристът Ваня Николова, актрисата Биляна Петринска, психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, собственикът на Ivet Fashion Ивет Григорова, керамикът и парижки възпитаник Екатерина Лашова, човекът кауза Аделина Банакиева, основателят на фондация "Диви животни" Любомила Кривошиева, дрифт пилотът Ива Русинова, журналистката Десислава Стоянова, д-р Кристина Чачева, покорилата Еверест Петя Колчева, писателката Здравка Евтимова, създателят на списание "EVA" - Биляна Савова и жената - кауза Надежда Дерменджиева.

През 2021 година She`s The ONE бе достъпнo събитие за всеки в Интернет! В приятна атмосфера бяха проведени незабравимите и интимни разговори с жените, които разкриха душите си и заговориха открито за собствените си провали, за дълго пазените си тайни, за мислите си, страховете си и най-пълното си щастие. Това бяха абсолютната Тя Стефания Колева, Бялата лястовица Мария Силвестър, Спасяващата животи преди да са се родили д-р Марина Михова, Жената-Шива Жасин Маджид, Голямата Таня Богомилова и Мастър Шеф Мария Жекова.

През 2022 година сме подготвили не по-малко невероятни истории! Следете специалните ни фотосесия и интервюта, както и кратките видеа с нашите 8 (не)съвършени дами, за да разберете не само рецептите им за качествено оцеляване, но и тайните от ежедневието им! Интервютата може да намерите на страницата на Dir.bg и #URBN!