#В търсене на неповторимите български жени, които оставят своите дълбоки белези по настоящето, преминава тазгодишното традиционно събитие на Dir.bg - She`s The One. Обстоятелствата не могат да ни спрат да показваме добрите примери, затова и тази година срещите ни с едни от най-забележителните, активни и вдъхновяващи жени на нашето време ще бъдат достъпни за всички!

She`s The One ще се проведе под формата на ексклузивни, откровени интервюта с дамите, които трудно отключват сърцата си и рядко се отварят безрезервно за масовата аудитория, за да говорят за себе си. Но сторят ли го - имат какво да кажат за успеха, паденията, спадовете и уроците в живота си. Освен да се промъкнем в съзнанията на тези дами, ще ви ги представим и по начин, по който не сте ги виждали - в концептуални фотосесии, илюстриращи най-силните им послания.

Третата от тях е реализирана с подкрепата на Serdika Center, които обезпечиха по най-модерен начин нашата незабравима среща с Жената-Шива - Жасмин Маджид. Каним ви на градска среща в мола, в  Ginger Layout – модерна концепция на ресторант в Serdika Center. Като активна и модерна млада жена, Жасмин предпочита всичко, което търси да е на едно място Затова избираме и търговския център, където можем едновременно да си поговорим, но и да се разходим с нея по магазините, за да изберем заедно различните ѝ визии. Те отговарят на всички изисквания на една Жена-Шива, каквато е Жасмин – минаваме през комфорни аутфити за градски разходки, през спортните сетове от Serdika Center, които са любимите на Жасмин и стигаме до бляскавите визии.

Забелязваме, че тя не е просто неуморна, а всестранно развита - доктор по икономика и същевременно една от най-популярните дами в социалните мрежи. Наравно с това обаче е и успешна бизнес дама в реалността. За капак и мама на трима.

 ***

Макар върховният бог Шива от индуистката термитология и да е изобразяван като мъж – със сплетени коси, трето око на челото и 4 или 6 ръце, със сигурност повече го използваме като нарицателно за модерната жена. Желаейки да свърши много неща в ежедневието си, Жасмин Маджид изпълнява различни роли - тя е мама на трима, професионалист в работата си, партньор, психолог, възпитател, активен спортист...

Тя не просто върши много неща, а ги върши едновременно. Както бог Шива с шестте си ръце.

Жасмин Маджид страни от светлините на прожекторите от години, затова и този разговор е ексклузивен и разбиващ представите за красивата блондинка. Тя е руса, но е доктор по икономика. Тя не търси известност, но има стотици хиляди последователи. Тя е майка, но и бизнес дама, а козметичният ѝ бранд и модната ѝ линия отдавна напуснаха границите на България. Стратег, с който не искаш да се мериш по ум и методичност. Не си я представяте непрекъснато на тънки високи токчета, с красиви бляскави рокли. Поради забързаното ежедневие, Жасмин предпочита спортните облекла. 

Тя не е просто войник, а генерал в действията си, макар да разполага само с две ръце.

Стига със суперлативите, сигурно си казвате ...

Това, в което обаче всички сме убедени е, че ако искаш да си щастлива – никога не е достатъчно само да си красива!

Гардероб: Serdika Center//Patrizia PEPE рокля//TEILOR Fine Jewellery бижута//Massimo Zardi чанта и сандали на ток. За първата визия на Жасмин стилистът Александра Дерменджийска се спря на задължителен артикул за женския гардероб - елегантна, лека и ефирна рокля с ярък цвят. Това придава на Жасмин нежност и романтика, а ефектен завършек са свежите сандали на ток и чанта на Massimo Zardi

Снимка: Радина Ганчева за Dir.bg

„Баща ми е професор, преподава инженерни дисциплини. Сестра ми, също като мен, е доктор, но нейната сфера е маркетинг. Още от малки родителите ни са кодирали в съзнанието ни, че трябва да се учи и трябва да бъдем отличнички. В противен случай какво ли? Ще метем улиците - така ни “заплашваше” мама. В същото време никога не са ни помагали с уроците, но пък винаги са били до нас, за да ни окуражават“, споделя откровено Жасмин.

От майка си е научила още, че независимо колко работиш, семейството е номер 1 и ако там отношенията не са хубави - всичко друго губи смисъл.

Баща ѝ пък втълпил на дъщерите си, по много ненатрапчив начин, че да защитят докторантура е нещо съвсем естествено, задължително и нормално.

„Честно казано и затова не съм влагала особено вълнение и емоции в празненствата по завършване на училище - абитурентски и абсолвентски балове, защото за мен това не бе краят на ученето. Аз съм с нагласата, че цял живот ще уча“, казва Жасмин.

Заедно със сестра си са възпитавани като войници.

„Дори ушите не ми даваха да си пробия, без глезотии, без мрънкане. Жената трябва да работи, за да бъде назависима и силна. Докато си малък, не си даваш много сметка, но в един момент - в двадесетте си години, започнах да осъзнавам разни дребни неща – например, че ми е неудобно да казвам, че съм на маникюр. Ако някой ми звънне и ме пита къде съм, вероятно ще чуе: “Имам си малко работа” . Баща ми винаги се е отнасял снизходително към жени, на които грижата само за външния вид, а не за ума, е събитието в ежедневието. Ежедневието ми е доста активно и затова ми допадна най-много спортната визия, която избрахме със стилиската Алекс Дерменджийска. Заложихме на безупречна секси спортна линия. Спортното облекло не е неглиже, то е супер тренд. Избрахме спортен комплект, с който може да тренираш всеки сезон, цветовете са приятни и въздействащи за окото, съчетани със спортен часовник от Giulian“, издава Жасмин Маджид.

Възпитанието за самата нея, като майка и съпруга, има голяма роля в това да те насочи да бъдеш продуктивен, да търсиш резултат, да дълбаеш, да бъдеш неуморен и да се самомотивираш -  да продължаваш още и още нагоре.

Гардероб: Serdika Center//Patrizia PEPE рокля//TEILOR Fine Jewellery бижута//Massimo Zardi чанта и сандали на ток. За първата визия на Жасмин стилистът Александра Дерменджийска се спря на задължителен артикул за женския гардероб - елегантна, лека и ефирна рокля с ярък цвят. Това придава на Жасмин нежност и романтика, а ефектен завършек са свежите сандали на ток и чанта на Massimo Zardi

Снимка: Радина Ганчева за Dir.bg

„Ние (със сестра ми), от малки сме били стимулирани да работим. На мен, вече като родител, ми е доста трудно да си представя как пускам сина си преди пълнолетие на работа... Самата аз започнах първата си работа през лятната ваканция на 14 г. - в една галерия, мотивирана от родителите ми“, споделя още за детството си край морето Жасмин.

Научена е да не мрънка, да не се оплаква, да не показва, че ѝ е трудно и никога да не иска пари на заем.

"И до ден днешен никога не съм го правила!"

Въпреки строгото възпитание и дисциплината, която я моделира в ранна възраст, в кръвта си Жасмин е бунтарка, която от малка се учи да лавира, за да оцелява.

„И когато се налага да оставя до последно впечатлението у другия, че ще го послушам, аз съм напълно наясно, че ще намеря начин да си направя моето“, категорична е тя.

Въпреки привидно крехката ѝ външност, напевния тон и леката усмивка, която се прокрадва, докато говорим, всъщност Жасмин Маджид е от онези жени, с които много трудно ще излезеш на глава ... но може да си загубиш и ума.

„Спомням си как изкарах “0” точки на кандидат-студентския изпит за университета, в който преподава баща ми, защото вече бях решила какво и къде ще уча, въпреки тяхното желание да остана в Бургас. Мисля, че съм единствената в историята на този университет с такъв резултат на кандидат - студенстски изпит и татко трудно ми го прости, но му мина след време“, разкрива красавицата.

Най-съкровените ѝ спомени от Бургас са свързани с кучето ѝ - Тина, къщата на две пресечки от морската градина, сутрешния крос по пясъка, крясъците на гларусите, с които е толкова свикнала, че звучат като песен и с тетрадките със стихотворения, които крие навътре в шкафа...

„Там, в тях, са изписани големите мечти, които никога не изричах на глас, защото смятах, че дори самото им споменаване е хабене на ценна енергия, която мога да използвам, за да ги осъществя".

Войник с нежно сърце, Шива с невероятна визия, практик и същевременно артист – това е нужно на Жасмин Маджид, за да живее своя уникален, мечтан живот и да е това, което е в момента...

Жасмин Маджид в магазина на Patrizia PEPE

Снимка: Радина Ганчева за Dir.bg

„Умея бързо да превключвам. Не знам дали това е практичност или вглъбяване, но мога с дни да не излизам от вкъщи, да бъда заровена в книги и учебници и изобщо да не се сещам да се храня, докато уча или пиша нещо - имам това слонско търпение да вляза навътре в детайла и буквално да се изключа за света. Докато бях бременна с трите ни деца, които се родиха в три поредни години (2014, 2015 и 2016г.), написах и успешно защитих докторантура. В този период си бях изтрила всички социални мрежи и живеех в безсънен режим, но така се бях стегнала и фокусирала. Намирах време да тренирам и на втория месец след ражданията бях с плочки на корема. Сега, като се връщам назад, се чудя как съм издържала, но тогава не ми правеше никакво впечатление, просто светът ми се беше стеснил“., спомня си Жасмин Маджид.

Преди да забременее работи на 5 места - в одиторска фирма, в Арбитражния съд като вещо лице, в телевизията през уикендите, а през останалото време е докторант редовно обучение ...

„Освен това приемах и разни модни ангажименти и снимки. Изведнъж животът ми се промени на 180 градуса, но трябваше да запазя темпото и фокуса си“, казва тя.

След ражданията взима няколко важни решения за професионалното си развитие. Първото от тях е, че няма да се развива в одит сферата или в телевизията, а ще създаде свой бизнес с нещата, които най-много обича да прави.

„Телевизията беше голяма моя страст и ми е дала безценен опит. Буквално до 9-я месец на първата ми бременност работех и там. Но после паузата, която направих, ме отдалечи от цялата идея за работа в телевизията и най-вече - не разбирах какво правя там и защо го правя. Да поддържаш активно канал в социалните мрежи не е нещо много по-различно, но имаш свободата сам да си пишеш сценария, ти сам да държиш контрола и освен това всички ползи и позитиви да са си лично твои. Тенденцията е видима за всички - каналите се местят в интернет. Избираш сам кой и кога да гледаш. Това е за забавната част, но разбира се има и един друг неоспорим факт за телевизията - екипите с професионалисти, които стоят зад нея и които са изграждали доверие с годините“, смята Жасмин.

Снимка: Радина Ганчева за Dir.bg

Оказва се, че за да задоволи артистичния си глад – развива профилите си в социалните мрежи, но и успешен бизнес.

„Тези мои противоречиви интереси всъщност си станаха взаимно полезни, намерих правилните съдружия и нещата потръгнаха. Така, че след като премина този мой по-напрегнат етап от живота - отново мога да се отдам и на себе си и да бъда артистична понякога“, казва тя.

Истината е, че практична или артистична, Жасмин Маджид се чувства в стихията си, когато живее на високи обороти и тогава най-лесно трупа вдъхновение.

„Заради което после се усамотявам и след като го превърна в нещо реално се връщам обратно в бързия ритъм“, казва още тя.

Вървейки уверено по житейския си път, със сигурност е имала своите падения и спадове.

„Аз съм от хората, на които нещата им се получават по трудния начин, от 101-я път, но не показвам процеса, а само резултатът, което лесно и умишлено заблуждава, че нещо се случва с лекота. Просто такава ми е кармата, нямам лесни победи. До последния миг винаги очаквам бури, но ако ме погледнеш отстрани – аз съм самото спокойствие. Много е важно да се държиш духом - съдбата, животът и хората по пътя ти ще бъдат благосколнни към теб и ще се увличат по твоята кауза не когато се оплакваш, а когато си непреклонен, въпреки трудностите, въпреки че те е страх, въпреки че не се чувстваш готов“.

Гардероб: Serdika Center//ASICS- клин, топ, маратонки и непромокаемо яке за бягане //Giuian-часовник CASIO G-Shock Спортното облекло не е неглиже, то е супер тренд. Избрахме комплект, с който може да тренираш всеки сезон, цветовете са приятни и въздействащи за окото, съчетани със спортен часовник от Giulian.

Снимка: Радина Ганчева за Dir.bg

Жасмин Маджид няма да я видите да плаче. Тя не нервничи и не показва прекомерна радост. Много пъти са я питали дали е развълнувана, дали всъщност ѝ пука.

Това, което трябва да знаете – да, определено ѝ пука, но едва ли ще го видите.

„За мен лично е много важно да имам подкрепата на близките си. Когато трудностите в живота те разпиляват на съставни части, близките ти са тези, които те събират на ново и ти припомнят кой си, какво можеш, как си успявал преди и ще можеш пак. Колкото и да ми е бил напрегнат и стресов деня, когато се прибера вкъщи и мъжът ми ми каже : “Е, голямата работа”, “ Всичко ще е наред”,“ Ще се оправиш, аз вярвам с теб” и вече проблемите ми изглеждат по друг начин. Знам, че имам неговата подкрепа и нищо друго не е важно“, споделя за партньора си в боевете Жасмин.

Най-големият женски демон е суетата...

„И аз си имам дните в които нищо не ми се прави, но понякога изкуствено се поддържам в някаква кризисна ситуация, в която съм принудена да действам - че изпускам срокове, че ако сега нещо не стане никога няма да стане. Играя си със собствената си психика, научила съм се сама да се мотивирам и съм много строга със себе си“, категорична е Жасмин.

Рядко се появява по медиите и дава интервюта – нещо, за което много популярни жени мечтаят е да са мейнстрийма, но тя не е таква.

Защо избягва подобни прояви?

„Вече съм си взела моята доза от медийни изяви и съм фокусирана в други начинания. Ако се появявам някъде, предпочитам да е за кауза или с цел, с която мога да се асоциирам, иначе не виждам смисъл. Времето ми е много по-скъпо от преди. Някои хора около мен ми се чудят, когато отказвам покани, особено когато са за най-популярните в момента предавания, но не си представям как ще отида някъде и ще говоря празни приказки, защото сценарият се върти около някакви смешки. Ако ме поканят за тема, която истински ме докосва, ще отида с най-голямо удоволствие, но просто така, за слава….по-скоро ще откажа“, категорична е тя.

Гардероб: Serdika Center//ASICS- клин, топ, маратонки и непромокаемо яке за бягане //Opticlasa -Christian Dior слънчеви очила//Giuian-часовник CASIO G-Shock Спортното облекло не е неглиже, то е супер тренд. Избрахме комплект, с който може да тренираш всеки сезон, цветовете са приятни и въздействащи за окото, съчетани със спортен часовник от Giulian.

Снимка: Радина Ганчева за Dir.bg

Затова пък спортът е част от цялото това състезание с мечтите и живота, Жасмин смята, че не е чак толкова важно за еманципирана и успешна жена да бъде активна физически.

„Ако под физически активна се има предвид спортуване, не мисля че я супер важно или задължително, но е логично, защото живот с повече ангажименти го изисква: време за себе си, начин да разпускаш, да се погрижиш за здравето и външния си вид“, казва тя.

Казва още, че развитието на жената в бизнеса определя и отношението към нея у дома.

„Когато една жена, отдадена на семейството си, започне да работи сериозно или да прави бизнес, нейното отношение към семейството не се променя, но отношението на семейството ѝ към нея се променя моментално, щом го осъзнаят. Ценят я още повече“, категорична е тя.

Ангажиментите не ѝ стигат. И макар да няма 6 ръце, но да има 3 деца, да е завършила докторантура и да има с какво да запълни времето си до краен предел – решава, че иска да е идеолог на своя модна линия и линия за козметика.

Гардероб: Serdika Center//ASICS- клин, топ, маратонки и непромокаемо яке за бягане //Giuian-часовник CASIO G-Shock Спортното облекло не е неглиже, то е супер тренд. Избрахме комплект, с който може да тренираш всеки сезон, цветовете са приятни и въздействащи за окото, съчетани със спортен часовник от Giulian.

Снимка: Радина Ганчева за Dir.bg

„И като философия, и като бизнес модел двата бранда са коренно различни! С козметичната ни марка ( защото имам и  съдружник) сме пионерите в една чисто нова, много “тренди” в момента ниша, която буквално сме измислили - #bioglam. Тя е за това ново, осъзнато поколение от красиви, поддържани жени, които обаче имат отношение към природата. Бизнес моделът е подчинен на факта, че вкарваме нова мода и искаме да наложим нещо, което да стане масов продукт. (Например имаме първия по рода си лосион с Био слънцезащитен фактор и интензивен блестящ ефект). От друга страна в модния ни бранд, стратегията ни е много различна. Там създаваме модерен прочит на “вечни” модели в модата, като винаги вкарваме нашия почерк - нотка подчертана женственост. Там никога не сме правили реклама и единствената ни реклама са доволни клиенти“, категорична е Жасмин.

Къде не може да срещнем Жасмин Маджид в града?

„Май само в студио за татуировки няма да ме срещнете. Аз съм от сутрин до вечер в движение и срещи“, смее се тя.

Активна е не само в работата и ангажиментите си, но пропагандира вижданията, които са я довели до поредния връх. Защото сигурни сме, че я очакват още няколко за покоряване.

Гардероб: Serdika Center//ASICS- клин, топ, маратонки и непромокаемо яке за бягане //Giuian-часовник CASIO G-Shock Спортното облекло не е неглиже, то е супер тренд. Избрахме комплект, с който може да тренираш всеки сезон, цветовете са приятни и въздействащи за окото, съчетани със спортен часовник от Giulian.

Снимка: Радина Ганчева за Dir.bg

Но само талант ли е нужен за подобен успех?

„Талантът е продължително търпение. Аз вярвам в дисциплината и професионалното отношение към нещата. Много таланти се пропиляват всеки ден, защото нямат хъс да станат от леглото и да си гонят мечтата до дупка.“ , споделя тя.

В профилите си в социалните мрежи тя е един от най-големите мотиватори за дамите. Преди време поде инициатива под формата на Women Empowerment – за ролята на жената в Съвремието и нейното място.

„Преди време започнах инициативата #womensempowermentbyjasminne в социалния си профил в Инстаграм. Като част от тази инициатива реших да споделям съвети от моя личния опит с цел да вдъхновя повече момичета да отстояват себе си и преследват мечтите си. Много млади жени откликват, припознават се в различни ситуации и ми пишат, че това им е полезно, което ме прави безкрайно щастлива. Ролята на днешната жена е да бъде Шива - многолика и “многоръка”, която държи положението по всички фронтове и отгоре на всичко изглежда добре“, казва тя.

На фона на цялата тази неуморност, инициативност и активност – Жасмин решава да освободи и бунтарката в себе си, като започва нова инциатива - в подкрепа на туризма по Българското Черноморие.

#наморевбългария- кому е нужно?!

„Тече вече втора година и за мен е тема, която ми е много на сърце, не само защото туризмът в България представлява 13-14% от БВП и осъзнавам колко в важен за икономиката. А защото съм от Бургас и знам за много прекрасни места по нашето Черноморие! Наблюдавам отблизо развитието му, защото всяко лято прекарвам основно там и съответно знам и недостатъци му. В България има уникални места които можем за посещаваме и за море, и за планински туризъм, и за спа. И изобщо не ми е приятно да виждам и чувам за хора, които например не са били от 10 години на нашето Черноморие и идея си нямат какво се случва там, но казват че не им харесва. Не разбирам и защо българските медии провеждат такава пропагандна - кампания за гръцкото море, това искрено ме разочарова и озадачава. Всеки може да ходи, където му харесва, не ме разбирайте погрешно, не се правя на голям патриот. Самата аз пътувам и в чужбина, но наистина не разбирам защо ние, българите, не уважаваме нашето си море“, разпалва се Жасмин.

Осъзнаваме, че си говорим само за работа, но като майки поглеждаме телефона си на моменти, за да видим как са децата ни.

„Ох, винаги съм така. Имах някаква стратегия с първото дете, до третото вече всичко се разби на пух и прах. Те са много различни, съответно трябва и различен подход, имам си някакви правила, които спазвам при възпитанието им, но не на всяка цена“, категорична е тя.

Различното, което съвременните майки правят, по нейно наблюдение, е дават правото на децата си да имат емоции - да бъдат развълнувани, да се изразяват с цялата гама чувства.

„Карам ги да да се обосновават и формулират желанията си от малки. Уча ги на уважение, но не и на страх от авторитети. Давам им право на мнение, показвам разбиране към техния характер. Искам да съм им първо приятел и после авторитет за тях. Защото с авторитетите се съобразяваш докато трябва. А на хората, които харесваш - подражаваш и ги търсиш цял живот! Много е важно ние като родители да осъзнаем едно просто съотношение 1:3: 

„Времето, в което децата ни има нужда от нас към Времето в което ние имаме нужда от децата си“

Категорично не можем да кажем, че Жасмин Маджид е белязана от стигмата на красивата и затова често подценявана жена.

Мислехте, че суперлативите са прекално? Мисля, че сте се объркали. Да бъдеш красив в днешно време е избор. От където идва и проблемът:

Да бъдеш красив днес е още по-недостатъчно от когато и да било.

Всеки ден се вдъхновяваме от успелите жени. Забелязваме ги, наблюдаваме ги, анализираме ги и искаме да сме като тях. Да сме като онези, които са взели решението за себе си, че няма да бъдат посредствени, че ще се борят по всички фронтове и ще го правят с усмивка. Нзависимо колко им е трудно. Когато контактуваш с успешна жена, самият ти си изпълнен с идеи, по-смел си с всяка следваща стъпка, по-устремен в правилната посока.

„Това, което научих в собствения си път е, че мога да поискам помощ и съвет и повечето ще ми го дадат. Успелите жени обичат да помагат. А на онези, които тепърва протягат ръце, за да грабнат живота си и да го поставят на мястото му, мога да кажа:  Знайте си цената, ходете с гордо вдигната глава, не се изкушавайте да се впускате в неща, които не помагат да стигнете до целта, но и не се страхувайте от грешките. Грешките на младостта са най-сладките, можеш лесно сам да си простиш. Но бъдете активни, мислещи, борбени, развивайте се, имайте нови хобита, защото няма по-безинтересен човек от човек без интереси. И най-важното: Бягайте далеч от хора, които нарушават вътрешния ви мир.

Защото за да имаш талант - трябва да си уверен, че го притежаваш!"

 

URBN Team:

PM: Вяра Младенова

Фотограф: Радина Ганчева

Интервю: Кристина Димитрова

Стайлинг: Александрина Дерменджийска

Гардероб

Гардероб: Serdika Center//Patrizia PEPE//

ASICS//Opticlasa//Giulian//Massimo Zardi

Бижута: TEILOR Fine Jewellery

Грим: Росина Георгиева

Коса: Натали Иванова

Снимки: Радина Ганчева за Dir.bg

Видео: Тедд Георгиев

*Видеото е заснето в извънработно време на Serdika Center

Локация: Serdika Center

*Материалът е част от лимитираната серия интервюта "She`s the One!". В подкрепа на емблематичното събитие на Dir.bg се отзоваха Serdika Center, UniCredit BulBank и Revalid®. и е част от ексклузивна серия интервюта "She`s the One!". Съдържа продуктово позициониране!

Още за събитията на Dir.bg

През 2019 година информационният портал Dir.bg стартира традицията да дава сцена на популярни и непопулярни личности от различни сфери, които са пример за успех, справяне с живота и активна дейност в обществото. Събитията She`s The One през март 2019 и He`s The Man през ноември същата година дадоха началото на културна традиция с кауза, която привлича най-супешните хора в България, които разказват личните си истории и научените житейски урорци.

Каузата е простичка - да акцентираме върху добрите примери в българското общество!

Общото между дамите в "She`s the One" - за тях няма невъзможни неща! Те са незабравими, неподражаеми, съвременни жени, които сами градят своите приказни кралства, дори с цената на нощите, преливащи се в дни. В разноцветна селекция на интересни, стойностни, вдъхновяващи и успешни жени, които носят своите послания и орисии през 2019 и 2020 година се включиха големите български актриси Стоянка Мутафова и Татяна Лолова, сценаристът Ваня Николова, актрисата Биляна Петринска, психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, собственикът на Ivet Fashion Ивет Григорова, керамикът и парижки възпитаник Екатерина Лашова, човекът кауза Аделина Банакиева, основателят на фондация "Диви животни" Любомила Кривошиева, дрифт пилотът Ива Русинова, журналистката Десислава Стоянова, д-р Кристина Чачева, покорилата Еверест Петя Колчева, писателката Здравка Евтимова, създателят на списание "EVA" - Биляна Савова и жената - кауза Надежда Дерменджиева.