#Eдин от първите пост-апокалиптични хорър сериали, с който отраснаха няколко поколения е към своя край! На 11 април от 23:00 по FOX може да гледате последната серия от втората част на финалния 11 сезон на поредица за бродещи, жени-воини и мъже, които не се страхуват от необяснимото! С началото на сезона, три от емблематичините актриси на сериала - Елинор Мацура, позната като Юмико, Паола Лазаро, която влиза в култовия образ на Хуанита "Принцеса" Санчес и Лорън Ридлоф, която изигра Кони дадоха интервюта пред отбрани медии от цял свят. Dir.bg бе единствената българска медия, която получи възможност за разговор с любимите актриси! 

Несъмнено един от емблематичните персонажи, взаимстван директно от комикса, е Хуанита Санчес, която нарича себе си Принцеса. Дори розовото ѝ, пухкаво яке е изкопирно директно от илюстрациите, на които е базиран сериала. Хуанита Санчес се появява в 14 епизод на сезон 10 на "Живите мъртви"! Първата ѝ среща е с Юджийн, Краля и Юмико! 

Паола Лазаро: Поисках Хуанита да е от Пуеро Рико и промениха сценария! 

Хуанита изглежда леко луда, с игрива коса и с поведение на тийнейджър, въпреки че е на около 30 години! 

"Аз не съм лош човек... Искам да знаеш това. И ти имаше всички причини да не ми вярваш. Толкова е трудно да рискуваш с хората на този свят... и когато тези хора те лъжат... Иска ми се да бях направил нещата по-добре. Но предполагам, че уменията ми за хора са доста ръждясали. ".

С тези думи Хуанита, изиграна от Паола Лазаро, се извинява на Юмико (Елинор Мацура). Героинята на Паола е добродушна и до момента е оцелявала сама. Преди Апокалипсиса е работила в кафене и в музикален магазин. Леко глуповата е, но е добронамерена. Първончално останалите герои се съмняват дали тя не е халюцинация. Тъй като от известно време не е общувала много с други хора, Хуанита е интригуваща за членовете на експедицията. Тя признава, че е била сама повече от година и това е "супер гадно"! 

Да, Принцесата стигна жива до Комонуелт. На път за колонията, Юмико -  майстор на стрелбата с лък, е тази, която ще се сприятели с нея. Може би това е причината, поради която Паола Лазаро и Елинор Мацура участват заедно в това интервю.

"За мен бе истинско изпитание и късмет да измина пътя на тази героиня, която се появи в сериала като дивачка и дори луда, а в последните серии я виждаме здраво стъпила на земята. Тя успя да се впише в група, най-накрая разбра какво е общност. Тя порасна. Вече е възрастен човек", казва актрисата Паола Лазаро. Самата тя е пуерториканка, родена в Сан Хуан. Когато влиза в сериала, Паола предлага на сценаристите нейната героиня да бъде от Пуерто Рико! 

Паола Лазаро като Принцеса

Снимка: © 2021 AMC Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

"Попитах дали би могло Хуанита да е пуерториканка, защото исках да да покажа силна латино жена. Казаха ми "Да"! Това означаваше много за мен. Силните латино жени са прекрасен подарък за света", казва Паола. "Гледах сериала 2 седмици преди да започнат снимките и превъртах сцените. Близките ми се шегуваха се: "Защо гледаш една серия по няколко дни?". Защото го изучавах. Исках да разбера всяка една връзка в него. Исках да видя този момент между конкретни герои", споделя Паола. 

В края на сезона, споделя, че най-важното за нея са срещите с останалите актьори от "Живите мъртви", с които вече са приятели.

"Ние сме като семейство и може би нямаше да срещенем толкова хора навсякъде по света, ако не бяхме в сериала", казва Лазаро. 

Случвало ѝ се е понякога да снима сериала цяла година и да не засече определени колеги.

"Тогава четеш сценария и се чудиш дали те са оцелели. Или се изненадваш:

"Наистина ли това ще се случи!?"

Елинор Мацура позира с Паола Лазаро по време на снимките на сериала

Снимка: © 2021 AMC Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

"Хей, ти не знаеш какво ни предстои. Никой не знае . Имах всички тези планове за живота си. Толкова силно се вкопчих в тях и за какво? Никой не се интересува за какво мечтая в бъдеще. Тук съм, за да разбера какво е възможно. Какво никой от нас не би могъл да предвиди или да си представи. Знаете ли от кого се нуждаем? Човекът, който да построи кралство в апокалипсиса" — Юмико към Езекиил 

Георинята на Паола Лазаро и тази на Елинор Мацура в началото си нямат доверие, но ги виждаме в добри отношения няколко сезона по-късно. Обръщаме разговора към екранната Юмико! 

Актрисата Елинор Мацура: Гордея се, че Юмико представи LGBT общността!

"За този тандем - Принцеса и Мико, е особено важно да се адаптира, да се променя, за да може да оцелее. И Юмико, и Принцеса са различни за Комонуелт. В тяхната природа е да търсят изход и да правят най-доброто за групата. Виждаме ги да се адаптират, но по един различен начин. И двете са умни и адаптивни и това е много важно както в сериала, така и в реалността", казва Мацура. 

Eлинор Мацура е британка, родена в Токио, Япония. Биографията ѝ обхваща декадите от 2005 година до сега, предимно с работа в сериали. 

"Възможността да работя като актриса в такъв сериал е дар, защото зад него стои огромен екип, който винаги те подкрепя. Това е уникален шанс и имам чувството, че малко ме разглезиха. Но осъзнах, че има смисъл всички да сме заедно с обща цел", казва Мацура. 

Нейната героиня - Юмико, наричана още Мико е главен герой от групата на Магна, с която има и интимна връзка. Преди Апокалипсиса Мико е била адвокат по наказателно право, а Магна - подсъдима за убийство. Героинята на Мацура е способен, безстрашен воин, борец и защитник, както и добър балансьор. 

Още снимки вижте тук>>>

"Радвам се, че представих LGBT обществото в "Живите мъртви". Това означаваше много за мен и ме кара да се гордея. Благодарна съм на сценристите, че ни дават възможност за това да изиграем нещо от истинския живот, до което иначе не бих могла да се докосна", казва Мацура, която има съпруг и дете. 

"Харесва ми как всичко започна по различен начин между Юмико и Принцеса. Но харесвам и как се развиха като отбор в ситуацията. Те се уважават. Не знам как те ще се впишат в новата игра на Комонуелт. В края на предишния сезон видяхме доста раздели. Юмико идва от семейство с пари, има добро образование, тя е от друго тесто като адвокат по наказателно право. От друга страна Принцеса няма такава история. Те са си разделени от самото начало като социален статус и ще видим дали това няма да им изиграе лоша шега. Ще видим как новата общност ще промени оцеляващите, дали няма да ги раздели всъщност?", издава по време на интервюто Елинор. 

Обещава ни изненади, защото знае, че когато самата тя види готов епизод, винаги се появява нов герой, който досега не е виждала.

"Чудим се дали това е същият сериал. Случва се през цялото време", смее се актрисата.

Признава, че преди да започне снимките, не е гледала "Живите мъртви", но е чувала, че доста актьори заминават за САЩ, за да се включват в снимките.

"Изгледах осем сезона на сериала на един път и чак тогава усетих връзката си с това, в което ще играя", признава Мацура. 

Снимка: © 2021 AMC Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

За разлика от нея, последният ни събеседник от "Живите мъртви" - Лорън Ридлоф, позната като Кони, е била заклет фен още от самото му начало. Тя е глухоняма актриса от Чикаго, Илиноис, позната и с ролята си в "Eternals" на Marvel Studio.

Актрисата Лорън Ридлоф: Всички имаме СУПЕРСИЛА! 

"Всичко ще бъде наред. Ще продължим да се упражняваме. Ти и аз заедно, помниш ли? Това не е увреждане, това е, по дяволите,... това е  СУПЕРСИЛА! " — Кони утешава и успокоява Кели след загубата на слуха. 

Кони е член на групата на Магна и сестра на Кели. Те са спасени от Джудит Граймс. След мъчително изпитание, Кони изчезва за дълъг период от време, но в крайна сметка се връща в Александрия с нов спътник. Кони е опитна, независима и интелигентна. Въпреки липсата на слух, тя е развила прекомерно другите си сетива като чете с очи хора, ситуации и проблеми. Използва американски жестомимичен език (ASL), за да комуникира със своята група и другите оцелели и вижда способността си да общува тихо, без да бъде усетена от бродещите като сила, а не като слабост.

"Както знаете за известно време бях ангажирана да снимам други продукции и както се казва - усещах малко глад да се завърна на снимачната площадка на "Живите мъртви". И беше "Уау"! Отне ми малко време да се поразходя на терен и дори си направих няколко снимки, които показах на феновете на сериала", споделя Лорън Ридлоф. 

Въпросът, който вълнува верните фенове на сериала, е насочен към нея - ще има ли любов между Дарил и Кони...

Ще има ли любов между Кони и Дарил?

Снимка: © 2021 AMC Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

"Нямам търпение да видя реакцията ви, след като изгледате новите епизоди, казва тя. 

Само преди ден с колеги си говорили как ще завърши сериала и никой не подозирал.

"Самата аз бях фен на сериала преди да участвам в него. Искаме да сме сигурни, че сме постигнали нашите цели и сме удовлетворили желанието на публиката. Има толкова много откровеност между всички герои, толкова е органична играта, че се надявам да сме повлияли по някакъв начин на хората глобално. "Живите мъртви" бе първата стъпка в телевизионната ми кариера, като преди това проправях пътя си към сцените на  Бродуей. Не бях сигурна дали ще продължа с актьорството. Тогава ми се случи "Живите мъртви". Бях гост за няколко епизода и не знаех дали героинята ми Кони ще оцелее. След това започнах да участвам по-редовно и след това всичко тръгна от самосебе си. Така че усещам "Живите мъртви" като мой учител в актьорството. Усвоих как да разпознавам нуждите си като артист. Завръщането ми в сериала бе като завръщане у дома', споделя Ридлоф. 

Актрисата Лорън Ридлоф по време на снимките

Снимка: © 2021 AMC Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

Казва, че има честта феновете да намират Кони за обаятелна и фаворитка. 

"Надявам се героинята ми да е събирателен образ на много положителни качества. Харесва ми да наблюдавам как заклетите фенове искат да разкрият и най-малкия детайл за героите и това означава много за мен, защото те са готови на всичко да разнищят сюжета. Наистина съм поласкана! Когато прочетох сценария след завръщането си в "Живите мъртви" се разплаках. Мислех си, че в първия епизод след завръщането ми трябва да направим нещо по-различно, заедно с колегата ми Ейнджъл Тиъри (в ролята на Кели). Заснехме много специална сцена, която се отрази добре и на двете", споделя актрисата. 

Кое е най-силното заявление на Кони в сериала, питаме Ридлоф. 

"Хм. Мисля, че един от най-отличителните ѝ белези е да вдъхва сила, подрекрепа и увереност. Виждаме това към Кели. Това си е суперсила! Преди всичко, да вярваме, че всеки блести различно и със собствена сила чрез отличителните си, характерните си черти. Искам да предам точно това на света - всеки има суперсила! Когато Кони говори с Керъл, докато бяха в пещерата, тя просто ѝ каза: "Всичко ще бъде ок!". Точно от това имахме нужда и през пандемията - някой да ни успокои и да ни каже, че нещата ще се оправят", казва Лорън. 

От "Живите мъртви" ще останат спомените от жестоките жеги, нахалните комари и страшните алигатори в джунглите на остров Джекил -  бариерен остров сред Златните острови на Джорджия. 

Актрисата Лорън Ридлоф по време на снимките

Снимка: © 2021 AMC Film Holdings LLC. All Rights Reserved.

"Беше си доста диво преживяване. Любимият ми и най-забавен спомен, който ме кара да се усмихвам до ден днешен, е първата ми сцена с Андрю Линкълн (Рик Граймс), която бе и дебюта ми в сериала. Бях гледала Андрю в тази роля като фен. А изведнъж виждам Андрю, който ме въвежда в семейството на "Живите мъртви" - беше велико!" 

Споделя, че за ролята на Кони се е подготвяла като се е опитвала да разбере как мисли и прониквайки в емоционалността ѝ.

"Да разбера начина ѝ на обличане, начина по който си прави косата. Фокусирах се върху историята и когато завършихме снимките на един от епизодите в пещерата, спах почти цяла седмица". 

Кони е мила и любезна, не е загубила женската си нежност, въпреки всичко, през което е преминала. Как е успяла?

"Усещам, че Кони, като журналист преди Апокалипсиса и сега в Комонуелт, се стреми преди всичко към истината. Да я споделя с хората и да търси справедливост. Смятам, че тези нейни качества се компилират с това да бъде приятел, жена, оцеляла. И да вижда себе си като защитник. Емпатията е това, което я води. Тя трудно променя мнението си, защото наистина държи на думата си"

В понеделник - 11 април, може да гледате последната серия от втората част на сезон 11 по FOX от 23:00!