Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Поглеждайки към кадрите от седмицата в международните медии, зимата идва, но ще бъде по-страшна от фентъзи сериала "Игра на тронове" и по-лоша за бизнеса от пандемията... 

Цялата галерия ВИЖТЕ ТУК >>>

"Не на Войната"

Графити в Украйна

Снимка: Carl Court/Getty Images

АПОСТОЛОВЕ, УКРАЙНА - 30 ОКТОМВРИ: Графити в цветовете на украинското знамe - "Не на Войната" в Апостолове, Днепропетровска област, Украйна. Русия заяви, че спира участието си в сделка, която позволява на Украйна да изнася зърно от нейните черноморски пристанища след атака с дрон срещу черноморския ѝ флот. Снимката е на Карл Корт.

Парад

Деня на Мъртвивте в Ню Йорк 2022

Снимка: Stephanie Keith/Getty Images

НЮ ЙОРК, НЮ - 30 ОКТОМВРИ: Жена позира за снимка по време на парада за Деня на мъртвите на 30 октомври 2022 г. в квартал Сънсет Парк. Денят на мъртвите е тържествен празник за възпоменание, първият, спонсориран от мексиканската общност в Сънсет Парк. Снимката е на Стефани Кийт.

"Kнига за Климата"

Грета Тунберг

Снимка: Kate Green/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 30 ОКТОМВРИ: Грета Тунберг говори на сцената по време на глобалното представяне на "The Climate Book" в The Royal Festival Hall на 30 октомври 2022 г. в Лондон , Англия. Снимката е от Кейт Грийн.

Победа

Протести в Бразилия заради изборите

Снимка: Wagner Meier/Getty Images)

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО, БРАЗИЛИЯ - 30 ОКТОМВРИ: Въздушен изглед към квартал Синеландия в центъра на Рио де Жанейро. Привържениците на новоизбрания президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва празнуват победата му на балотажа срещу Болсонаро. По първначалните данни да Силва е победил Болсонаро и ще управлява страната от 2023 г. до 2027 г. Снимката е на Вагнер Майер.

Висше за всеки

Протести за равни права по расов признак за елитарни щатски универитети

Снимка: Chip Somodevilla/Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 31 ОКТОМВРИ: Поддръжниците за реформи във висшето образование се събраха пред Върховния съд на САЩ на 31 октомври 2022 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Съдът ще изслуша аргументи по две дела за справедлив прием по отношение на расата като един от факторите, отнавящ се до приемането в колеж в елитните университети. Снимката е на Чип Самодевиля.

Хелоуин в Банкок

Хелуин в Банкок

Снимка: Lauren DeCicca / Getty Images

 

БАНКОК, ТАЙЛАНД - 31 ОКТОМВРИ: Хора в костюми за празничния парад на Хелоуин в Банкок, Тайланд. Известната пешеходна улица Khaosan Road в Банкок посрещна призраци, мумии и други страховити създания  за първи път от две години, откакто страната премахна ограниченията за Covid-19. Снимката е на Лорен ДеЧика.

Военни манекени

Поле в Украйна с военни манекени за заблуда на врата

Снимка: Carl Court/Getty Images

НИКОЛАЕВ, УКРАЙНА - 31 ОКТОМВРИ: Манекени, облечени във военни униформи, се използват като примамка в окопите. Снимката е от 31 октомври 2022 г. в Николаев, Николаевска област, Украйна. Русия започна нова вълна от ракетни удари в Украйна през деня, увеличавайки атаките си срещу енергийната инфраструктура на страната с наближаването на зимата. Снимката е на Карл Корт.

Хелоуин в Белия дом

Снимка: Drew Angerer/Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 31 ОКТОМВРИ: Президентът на САЩ Джо Байдън и първата дама Джил Байдън поздравяват костюмираните за Хелоуин  по време на празнично събитие на южната поляна на Белия дом на 31 октомври 2022 г. Байдън беше домакин на децата на местните пожарникари, медицински сестри, полицаи и членове на Националната гвардия. Снимката е от Дрю Ангерър. 

Малката Мис Хелоуин

Снимка: Brandon Bell/Getty Images

ХЮСТЪН, ТЕКСАС - 31 ОКТОМВРИ: Маделин Еванс плаче, след като спечели конкурс за костюми на Хелоуин. Снимката е от  Брандън Бел. 

Мъглата

Мъгла в Истанбул

Снимка: Chris McGrath/Getty Images

ИСТАНБУЛ, ТУРЦИЯ - 01 НОЕМВРИ: Ферибот минава през ранна сутрешна мъгла пред джамията Камлика на 01 ноември 2022 г. в Истанбул, Турция. Снимката е на Крис МакГрат. 

Наводнения в гробището

Наводнени са гробищата на Филипините

Снимка: Ezra Acayan / Getty Images

МАСАНТОЛ, ФИЛИПИНИ - 01 НОЕМВРИ: Момиче скача из гробището заради наводненията след тропическата буря Налгае в деня, когато  филипинците отбелязват Вси светии на 01 ноември 2022 г. в Масантол, провинция Пампанга, Филипините. Милиони филипинци се стичат на гробищата в цялата страна, за да посетят починали близки край попследния им дом. Снимката е от Езра Акайан.

Украинска зима

Криза с електричеството в Киев

Снимка: Ed Ram/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 02 НОЕМВРИ: Графити на деца се виждат привечер на 02 ноември 2022 г. в Киев, Украйна. Прекъсванията на електричеството и отоплението в Украйна, причинени от удари с ракети и безпилотни самолети по енергийната инфраструктура забързаха спешна подготовка за зимата. Снимката е от Ед Рам.

Мигранти в дъжда 

Мигранти в дъжда

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

КАЛЕ, ФРАНЦИЯ - 03 НОЕМВРИ: Мигранти вървят през проливен дъжд и носят вещите си в чували за боклук, минавайки покрай защитната ограда по пътя към фериботния терминал на 03 ноември 2022 г. в Кале, Франция. Съобщава се, че около 2000 мигранти живеят в Северна Франция, много от които спят наоколо, разпръснати из района на Кале и Дюнкерк, докато чакат да прекосят Ламанша на борда на малки лодки или контрабандно, в камиони. Системата на британското правителство за задържане и обработка на търсещи убежище и други мигранти беше подложена на строг контрол през последните седмици на фона на оплаквания относно условията в местата за обработка на мигранти. Съобщава се, че до 38 000 души са пристигнали в Обединеното кралство, след като са прекосили Ламанша в над 900 лодки. Снимката е от Кристофър Фърлонг. 

Пенсилвания се стяга за изборите в САЩ

Изборите в САЩ са на прага

Снимка: Jeff Swensen / Getty Images

ПИТСБЪРГ, Пенсилвания - 03 НОЕМВРИ: Деадра Котрел, служител на отдела за избори на окръг Алегени, организира стикери за гласуване за избиратели, които оставят бюлетини по пощата в офиса на Изборната комисия в офис сградата. Гласоподавателите в Пенсилвания ще гласуват на 9 ноември, за да вземат решение за нов губернатор и американски сенатор, които да представляват щата. Снимката е от Джеф Суенсън.

Травмираните животни на Украйна 

Снимка: Ed Ram/Getty Images

ДЕМИДИВ, УКРАЙНА - 03 НОЕМВРИ: Бял тигър крачи в заграждение в XII Misyatsiv Zoo на 3 ноември 2022 г. в Демидив, Украйна. Животните в зоологическата градина бяха травматизирани от обстрела в първите дни на конфликта, след като Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. Сега, когато зимата се задава и бизнесът страда повече, отколкото по време на пандемията от Covid, зоологическата градина разчита на дарения и импровизирани генератори за аварийна топлина, за да поддържа нормални температури за животните. Снимката е на Ед Рам.

Лош рекорд

Суша в Испания

Снимка: Zowy Voeten/Getty Images

КАСПЕ, ИСПАНИЯ - 05 НОЕМВРИ: Много ниско e нивото на водата в резервоара Мекиненца. Снимката е от 5 ноември 2022 г. в Каспе, Испания. Съобщава се, че испанската компания Endesa ще спре производството на електроенергия във водноелектрическата централа, която е една от най-големите в страната, тъй като резервоарът е под 23% от капацитета си - вторият най-лош рекорд в историята на този резервоар, който беше открит през 1966 г. Снимката е на Зоуи Вотен.