#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Състезание за котки

Koтка позира, преди да участва в състезание на 2 юли 2023 г. в Банкок, Тайланд. Градът

Снимка: Lauren DeCicca / Getty Images

БАНКОК, ТАЙЛАНД – 2 ЮЛИ: Koтка позира, преди да участва в състезание на 2 юли 2023 г. в Банкок, Тайланд. Градът е домакин за състезание за породата по време на Cat Expo в търговския център Central Westgate. Над 70 котки бяха оценени по цвят на козината, здраве и дружелюбие. Едногодишна котка на име Чуан Лонг, кръстена на китайския кунг-фу боксьор, взе първа награда. Снимката е на Лорън де Чика. 

Вижте още снимки ТУК >>>

Беритба 

Фермери чакат на опашка, за да продадат плодовете си на преразпределители по магистрала 31 на 2 юли 2023 г.

Снимка: Chris Trinh/Getty Images

ЛЮК НГАНГ, ВИЕТНАМ - 2 ЮЛИ: Фермери чакат на опашка, за да продадат плодовете си на преразпределители по магистрала 31 на 2 юли 2023 г. Сезонът на личи във Виетнам продължава от май до юли, а провинция Bac Giang в североизточната част на страната има над 28 000 хектара овощни градини с личи, според Министерството на земеделието и развитието на селските райони. Снимката е на Крис Тринх.

Летящия шотландец става на 1 век

Летящия Шотландец чества 1 век от първото си пътуване

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

ЕДИНБУРГ, ШОТЛАНДИЯ - 03 ЮЛИ: Локомотивът "Летящия Шотландец" пресича моста Forth, докато пътува до Абърдийн по време на обиколката. Така бе отбелязана стогодишнината на парния влак. През февруари знаменитият локомотив отбеляза век от влизането си в експлоатация. Ентусиастите на железопътния транспорт имаха шанса да зърнат "Летящия шотландец" докато пътуваше от Единбург до Абърдийн. Снимката е на Джеф Джей Мичъл. 

"Сутрешен рейв" за морета и океани 

Еко активисткa, oблечен като русалка, докато участва в "сутрешен рейв" пред централата на Международната морска организация в първия ден от конференцията на ООН за корабоплаването и океаните.

Снимка: Dan Kitwood/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 03 ЮЛИ: Еко активисткa, oблечен като русалка, докато участва в "сутрешен рейв" пред централата на Международната морска организация в първия ден от конференцията на ООН за корабоплаването и океаните. Протестиращите, организирани от онлайн списанието Eco Hustler, призоваха за 50% намаляване на емисиите от корабоплаването до 2030 г. Протестът е организиран така, че да съвпадне със срещата на Комитета за опазване на морската среда на IMO (MEPC 80). Снимка е на Дан Китууд.

Денят на Независимостта 

4 юли в САЩ 2023

Снимка: Alexi J. Rosenfeld/Getty Images

НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК - 04 ЮЛИ: Гледка към ойерверките над Емпайър Стейт Билдинг, осветен в червено, бяло и синьо по случай Деня на Независимостта. Това беше втората година, когато 93-етажният небостъргач Summit One Vanderbilt бе отворен за обществеността, давайки на зрителите панорама към фойерверките над силуета на Манхатън и Бруклин, които се издигнаха над 300 метра в небето. Тази година фойерверките включваха повече от повече от 60 000 снаряда и ефекти, изстреляни от пет шлепа на Ийст Ривър. "Дебют" в небето имаше и светлинно знаме, състоящо се от червени, бели и сини фойерверки. Шоуто продължи около 25 минути. Снимката е на Алекси Джей Розенфелд.  

"Мръсни танаци" на турне

Спектакълът "Мърсни танци" на турне

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

БЛЕКПУЛ, АНГЛИЯ - 05 ЮЛИ: Майкъл О'Райли и Кира Малу позират за медиите, докато изпълняват "вдигането" от култовата лента "Мръсн танци". Спектакълът "Dirty Dancing - The Classic Story on Stage" е на 24-седмично турне в Обединеното кралство и Ирландия. Снимката е на  Кристофър Фърлонг.

Камъкът на съдбата 

Крал Чарлз III и кралица Камила пристигат в катедралата Сейнт Джайлс.

Снимка: Peter Summers - WPA Pool/Getty Images

ЕДИНБУРГ, ШОТЛАНДИЯ - 05 ЮЛИ: Крал Чарлз III и кралица Камила пристигат в катедралата Сейнт Джайлс. По време на службата за благодарност и посвещение за коронацията, отличията на Шотландия (бижутата на шотландската корона) се представят на новия крал. Службата се основава на традиция, започнала в Сейнт Джайлс преди 70 години, за да отбележи коронацията на кралица Елизабет II, но за разлика от тогава, сега прочутият Камък на съдбата, на който са били короновани древните шотландски крале, ще бъде в катедралата. Снимка е на Петър Самърс.

Изкуственият интелект и човечеството

Хуманоидният робот Ameca на британския производител Engineered Arts поздравява посетителите по време на двудневна среща на върха в Женева.

Снимка: Johannes Simon/Getty Images

ЖЕНЕВА, ШВЕЙЦАРИЯ - 06 ЮЛИ: Хуманоидният робот Ameca на британския производител Engineered Arts поздравява посетителите по време на двудневна среща на върха в Женева. Около 3000 световни експерти от големи технологични, образователни и международни организации ще се съберат на събитието, организирано от ООН, за да обсъдят изкуствения интелект в неговия потенциал за овластяване на човечеството. Снимката е на Йоханес Симон. 

"ВИЖТЕ ТУК"

Експозицията, проектирана от художника и архитект Сучи Реди, включва покрития с огледални геометрични форми и е част от инсталацията Summer Block Party на музея

Снимка: Anna Moneymaker/Getty Images

ВАШИНГТОН, ОКРУГ ОКРУГ - 6 ЮЛИ: Посетители на изложбата "ВИЖТЕ ТУК" в Националния архитектурен музей във Вашингтон, окръг Колумбия. Експозицията, проектирана от художника и архитект Сучи Реди, включва покрития с огледални геометрични форми и е част от инсталацията Summer Block Party на музея. Снимката е на Анна Мънимейкър.  

 

Вечни химикали

Проучване на US Geological Survey почти половината от чешмяната вода в Съединените щати е замърсена с "вечни химикали", които се смятат за опасни за човешкото здраве.

Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

САН АНЗЕЛМО, КАЛИФОРНИЯ - 06 ЮЛИ: Фотоилюстрация на водна капка от фотографа на Getty Images - Джъстин Съливан. Според проучване на US Geological Survey почти половината от чешмяната вода в Съединените щати е замърсена с "вечни химикали", които се смятат за опасни за човешкото здраве. Пер и полифлуорираните алкилни вещества, или PFAS, са химикали, които се задържат в тялото и са свързани със здравословни проблеми като рак, затлъстяване, увреждане на черния дроб, намалена плодовитост, заболяване на щитовидната жлеза, висок холестерол и потискане на хормоните.  

В горещияден

Най-горещият юли на Кони Айлънд

Снимка: Spencer Platt/Getty Images

НЮ ЙОРК - 6 ЮЛИ: Майка и дете се разхлаждат под фонтан в Кони Айлънд в горещия следобед на 6 юли 2023 г. в квартала Бруклин. Глобалното затопляне продължава да повишава температурите по света, а топлинните рекорди се чупят с безпрецедентна скорост. Снимката е на Спенсър Плат.