#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Всички снимки разгледайте тук >>>

Тази седмица всички говорят за срещите на върха, които се проведоха в Гармиш-Партенкирхен и Мадрид. Световните лидери обсъжаха редица належащи въпроси, след които и основната тема - Войната в Украйна. 

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представляваха ЕС на тазгодишната среща на върха на Г-7, проведена в замъка "Елмау", Бавария, Германия.  ЕС и Г-7 споделят едни и същи цели: да се спре руската военна машина, като същевременно се защитят икономиките и межународното партньорство.

Лидерите от Г-7 отново подчертаха, че осъждат незаконната и неоправдана агресивна война на Русия срещу Украйна. Финансовата подкрепа от Г-7 през 2022 г. възлиза на над 2,6 милиарда евро под формата на хуманитарна помощ. Държавите от Г-7 са готови да предоставят или са поели ангажимент и са предоставили 28 милиарда евро под формата на бюджетна помощ. Лидерите от Г-7 са твърдо решени да подкрепят възстановяването на Украйна чрез международен план за възстановяване и провеждането на конференция. Държавите от Г-7 ще продължат да налагат на Русия строги и трайни санкции, за да спомогнат за прекратяването на войната.

Историческата среща на върха на НАТО в Мадрид приключи с четири новини - поканата за присъединяване на Швеция и Финландия, новата помощ за Украйна, засилването на присъствието в източния фланг и приемането на нова стратегия за следващото десетилетие. 

Лидерите на 29-те страни-членки на НАТО заседаваха на фона на все по-очевидни противоречия и разногласия. Държавните ръководители обсъдиха разходите за отбрана на страните-членки, Русия, Китай, новата роля на НАТО три десетилетия след края на Студената война.   Двудневната среща на върха ще изравни отбранителната позиция на Алианса по източния му край, като се предлага включително увеличаване на войските и разполагане на тежко оборудване. Западните лидери обмислят следващата фаза на войната в Украйна. 

Двудневната среща на върха ще изравни отбранителната позиция на Алианса по източния му край, като се предлага включително увеличаване на войските и разполагане на тежко оборудване. Западните лидери обмислят следващата фаза на войната в Украйна. Снимката е на Стефан Русо.

 

 

Млади дресьори

Млади дресьори в Шотландия

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

ЕДИНБУРГ, ШОТЛАНДИЯ - 26 ЮНИ: Младите участнии в ежегодното Royal Highland Show Royal Highland Show е ежегодно съ.битие, показващо най-доброто от храната, земеделието и селския живот на Шотландия. Снимката е на Джеф Джей Мичъл. 

Скандинавско ходене за първи дами

(отляво) Кристиан Нойротер, бивш професионален скиор, Кари Джонсън, съпруга на британския премиер Борис Джонсън, Мириам Нойротер, бивша професионална състезателка по биатлон и ски бягане, френската първа дама Брижит Макрон, Брита Ернст , съпруга на германския канцлер Олаф Шолц, и Амели Дербаудренгиен, партньорка на президента на Европейския съвет Шарл Мишел

Снимка: Ronald Wittek - Pool/Getty Images

ГАРМИШ-ПАРТЕНКИРХЕН, ГЕРМАНИЯ - 26 ЮНИ: (отляво) Кристиан Нойротер, бивш професионален скиор, Кари Джонсън, съпруга на британския премиер Борис Джонсън, Мириам Нойротер, бивша професионална състезателка по биатлон и ски бягане, френската първа дама Брижит Макрон, Брита Ернст , съпруга на германския канцлер Олаф Шолц, и Амели Дербаудренгиен, партньорка на президента на Европейския съвет Шарл Мишел, по време на обиколка със скандинавско ходене край езеро близо до замъка Елмау, което се проведе в първия ден от тридневната среща на върха на Г-7. Срещата мина под мотото: "Напред към справедлив свят". Бяха  обсъдени глобални въпроси, включително войната в Украйна, изменението на климата, гладът, бедността и здравеопазването. Снимката е на Роналд Витек. 

Фестивалът Гластънбъри, ден 5

Укринска банда свири на фестивала Гластънбъри

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

ГЛАСТЪНБЪРИ, АНГЛИЯ - 26 ЮНИ: Украинската група Dakhabrakha свири на Pyramid Stage по време на петия ден от фестивала Glastonbury в Worthy Farm. Снимката е на Леон Нийл. 

Работен обяд

Министър-председателят на Япония Фумио Кишида, министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президентът на Европейския съвет Чарлз Мишел, президентът на САЩ Джо Байдън, министър-председателят на Италия Марио Драги, министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо, канцлерът на Германия Олаф Шолц и президентът на Франция Еманюел Макрон

Снимка: Jens Krick - Pool/Getty Images

ГАРМИШ-ПАРТЕНКИРХЕН, ГЕРМАНИЯ - 26 ЮНИ: Министър-председателят на Япония Фумио Кишида, министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президентът на Европейския съвет Чарлз Мишел, президентът на САЩ Джо Байдън, министър-председателят на Италия Марио Драги, министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо, канцлерът на Германия Олаф Шолц и президентът на Франция Еманюел Макрон присъстват на работен обяд в първия ден от срещата на върха на Г-7 в Schloss Elmau на 26 юни 2022 г. близо до Гармиш-Партенкирхен, Германия. Снимката е на Йенс Крик.

Рекорд в помощ на Украйна 

Участниците в успешния опит за поставяне на световен рекорд на Гинес за най-голям брой хора, изпълняващи съчетание по синхронно плуване

Снимка: Hugh Hastings/Getty Images

ПЕНЗАНС, АНГЛИЯ - 26 ЮНИ: Участниците в успешния опит за поставяне на световен рекорд на Гинес за най-голям брой хора, изпълняващи съчетание по синхронно плуване в Jubilee Pool Lido на 26 юни 2022 г. в Пензанс, Англия. Опитът, създаден от художника Антъни Гарат в сътрудничество с Newlyn School of Art, включва половината от 270-те плувци, носещи жълти плувни шапки и половината носещи сини плувни шапки, за да създадат ефект на флага на Украйна, докато събират пари за Unicef ​​и работят в подкрепа на деца във военните зони. Снимката е на Хю Хейстингс. 

Долу ръцете от тялото ми!

Протести срещу и за абортите в САЩ

Снимка: Nathan Howard/Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 26 ЮНИ: Активисти за правото на абортите спорят с активисти против абортите пред Върховния съд на 26 юни 2022 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Миналата седмица Върховният съд отмени федералното право на аборт. Снимката е на  Нейтън Хауърд!

Недоволството на баристърите

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

МАНЧЕСТЪР, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО - 27 ЮНИ: Eмоционален момент сред авокатите, по време на речите в рамките на протестите заради икономиите в съдебната система. Стотици, облечени в традиционни бели перуки и черни тоги, излязоха на протестни демонстрации и изоставиха задълженията си в съдебните зали. Заседанията в редица съдилища, включително в централния наказателен съд в Лондон бяха отменени, тъй като правните защитници, известни във Великобритания като "баристъри" (баристърите са адвокати, имащи право да пледират във висши съдебни инстанции-бел.ред) се включиха в първата си национална стачка. Адвокатите заявиха, че "не са готови да работят почасово за по-малко пари от минималната работна заплата". Британското правителство планира да ореже хонорарите им, за да намали бюджета за правна помощ с 220 милиона лири до 2019 г. Снимката е на Кристофър Фърлонг.

40 мъртви мигранти в ремарке

Отриха ремарке с 40 мъртви мигранти в Тексас

Снимка: Jordan Vonderhaar/Getty Images)

САН АНТОНИО, Тексас - 27 ЮНИ: В тази снимка от птичи поглед се виждат разследващите около ремарке на трактор. Според съобщенията най-малко 46 души, за които се смята, че са работници мигранти от Мексико, са открити мъртви в изоставено ремарке. Над дузина бяха намерени живи, но с топлинен удар и откарани в местни болници. Снимката е на Джордан Вондерхаар.

Пeкин още се бори с COVID-19

Пекин все още се бори с COVID 19

Снимка: Kevin Frayer/Getty Images

ПЕКИН, КИТАЙ - 28 ЮНИ: Санитарни работници в защитно облекло извозват отпадъците по бариерна ограда в район, където някои квартали са под "здравен мониторинг", след като два нови случая на COVID-19 бяха открити в квартала миналата седмица. Столицата на Китай до голяма степен е овладяла скорошното огнище и не е регистрирала нови случаи през последния ден, според официални лица. През последните седмици местните власти започнаха местни масови тестове и целенасочени блокирания в допълнение към задължителното изискване за отрицателен PCR тест в рамките на 72 часа за влизане в повечето обществени пространства, наред с други ограничения. Снимката е на Кевин Фрайър. 

Случаят "Епстийн"

Жертви на Епстийн в съда

Снимка: Spencer Platt/Getty Images

НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК - 28 ЮНИ: Предполагаемите жертви на Джефри Епстийн Сара Рансъм и Елизабет Щайн пристигат във Федералния съд на Манхатън, за да чуят присъдата на Гислейн Максуел. Гислейн Максуел беше осъдена на 20 години затвор в САЩ за това, че е помагала на опозорения бивш финансист Джефри Епстийн да злоупотребява сексуално с млади момичета. Епстийн се самоуби в затворническа килия в Манхатън през 2019 г, където очакваше собственото си дело за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Престъпленията на Гислейн Максуел са извършени в продължение на десетилетие, между 1994 и 2004 г. Снимката е на Спенсър Плат. 

Заветното "Да"

Еврейска сватба за украинска двойка от Одеса

Снимка: Omer Messinger/Getty Images

БЕРЛИН, ГЕРМАНИЯ - 28 ЮНИ: Булката Елишева Чаяа с воал, покриващ лицето й, докато е заобиколена от членове на семейството по време на еврейска брачна церемония, организирана от Хабад Берлин за двама еврейски украински бежанци от Одеса, в хотел Ku'damm. Двойката се сгоди в източноукраинския град Одеса преди две години, но не успя да спести достатъчно пари и да организира събитие преди началото на войната. Равин Тейхтал проведе церемонията според еврейската традиция под Хупа с празничното добре известно "Счупване на чашата" в края й. Снимката е на Омер Месинджер. 

Във Ватиканската базилика

Папа Франциск по време на литургия

Снимка: Antonio Masiello/Getty Images

ВАТИКАНA - 29 ЮНИ: Папа Франциск води литургията за празника на Свети Петър и Павел във Ватиканската базилика в присъствието на епископи и кардинали. Снимката е на Антонио Масиело.

"Путин. Не ме убивай!"

Снимка: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images

МАДРИД, ИСПАНИЯ - 29 ЮНИ: Момиче държи плакат с надпис "Путин. Не ме убивай!' до лого на НАТО по време на протест с други украинци в подкрепа на Украйна за искане на повече оръжия от НАТО. По време на срещата на върха в Мадрид лидерите на НАТО са на прага на историческото решение дали да увеличат броя на войските с висока степен на готовност на 300 000, за да се изправят срещу руската заплаха. Снимката е на Пабло Блазкез Домингез. 

Следващата фаза на войната

Среща на върха на НАТО

Снимка: Stefan Rousseau - WPA Pool/Getty Images

МАДРИД, ИСПАНИЯ - 29 ЮНИ: Британският министър-председател Борис Джонсън до президента на САЩ Джо Байдън и други световни лидери, позирайки за снимка по време на срещата на върха на НАТО на 29 юни 2022 г. Двудневната среща на върха ще изравни отбранителната позиция на Алианса по източния му край, като се предлага включително увеличаване на войските и разполагане на тежко оборудване. Западните лидери обмислят следващата фаза на войната в Украйна. Снимката е на Стефан Русо. 

Отново Дисниленд в Шанхай

Отвориха Дисниленд в Шанхай

Снимка: Hu Chengwei/Getty Images

ШАНХАЙ, КИТАЙ - 30 ЮНИ: Хора позират с плюшени персонажи пред замъка Enchanted Storybook Castle в Шанхайския Дисниленд на 30 юни 2022 г. Тематичният парк Дисниленд отвори отново с ограничен капацитет след облекчаването на ограниченията на COVID-19 в града. Продажбите на билети бяха подновени на 29 юни, като гостите трябваше да покажат актуален отрицателен тест за COVID-19, направен през последните 72 часа. Снимата е на Ху Ченгуей.

Политическо възраждане 

Новият президент на Филипините

Снимка: Ezra Acayan/Getty Images

МАНИЛА, ФИЛИПИНИ - 30 ЮНИ: Фердинанд "Бонгбонг" Маркос младши, заедно с новия вицепрезидент Сара Дутерте, позират за снимки, след полагането на клетва в Националния музей за изящни изкуства. Фердинанд "Бонгбонг" Маркос-младши положи клетва като следващ филипински президент в четвъртък, завършвайки едно някога немислимо политическо възраждане на семейството си, 36 години след като неговият баща диктатор, Фердинанд Маркос-старши, беше свален от милиони филипинци в революция на народната власт . Снимката е на Езра Акайан.

Той е суетен! 

Снимка: Finnbarr Webster/Getty Images

ЕКЗЪТЪР, АНГЛИЯ - 30 ЮНИ: Хайлендски бик се наслаждава на ресането, преди да се яви пред журито. Създаден през 1872 г., фестивалът Westpoint Arena и Showground се превърна в едно от най-големите окръжни представления в Югозапада, привличащо над 90 000 посетители. Въпреки че е предимно селскостопанска витрина за добитък и продукция, той се разглежда и като барометър за здравето на цялата селскостопанска индустрия като цяло. Снимката е на Финбар Уебстър. 

Дрон доставя пратка 

Доставка с дрон

Снимка: Luke Dray/Getty Images

КАЙОНЗА, РУАНДА - 30 ЮНИ: Дрон Zipline доставя медицински консумативи в болница на 30 юни 2022 г. Zipline, базирана в Калифорния компания, която създава базирани на дронове системи за доставка, изпълнява проекти в Руанда и Гана от няколко години и наскоро започна дейност в Нигерия, където се фокусира върху райони, които са трудни за навигация по шосе. Снимката е на Люк Дрей. 

Пътуване на 4 юли

Задръствания покрай 4 юли

Снимка: Kevin Dietsch/Getty Image

ВАШИНГТОН - 30 ЮНИ: Шофьори в задръстване по междущатска магистрала 395 във Вашингтон, окръг Колумбия. Очаква се през празничния уикенд на Четвърти юли трафикът да се увеличи с приблизително 42 милиона души, които се очаква да предприемат пътуване. Снимката е на Кевин Дич.

Посрещане

Внукът Бо посреща дядо си - президентът Джо Байдън

Снимка: Alex Wong/Getty Images

ВАШИНГТОН - 30 ЮНИ: Президентът на САЩ Джо Байдън е посрещнат от внука си Бо Байдън, след като се завърна в Белия дом на 30 юни 2022 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Президентът Байдън се прибира след срещата на върха на НАТО в Мадрид. Снимката е на  Алекс Уонг.

Протести за климата

Протести срещу решението на Върховния съд в САЩ за климатичните промени

Снимка: Spencer Platt/Getty Images

НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК - 30 ЮНИ:  Екоактивисти, включително членове на Extinction Rebellion, участват в демонстрация пред Thurgood Marshall US Courthouse срещу скорошно решение на Върховния съд на 30 юни 2022 г. в Ню Йорк. В решение, което предизвика гнева на екологичната общност, Върховният съд ограничи правата на Агенцията за опазване на околната среда да регулира въглеродните емисии от съществуващите електроцентрали. Решението допълнително ще ограничи правомощията на администрацията на Байдън да налага санкции за въглеродното замърсяване, което допринася за глобалното затопляне. Снимката е на Спенсър Плат.

Първенци в риболова

Птичи поглед

Снимка: Milos Bicanski/Getty Images

САРОНИЧЕСКИ ЗАЛИВ, ГЪРЦИЯ - 01 ЮЛИ: Въздушен изглед на развъдници за риба в рибната ферма на Agricultural Fishing Cooperation. Според Организацията на ООН за прехрана и земеделие (FAO), Средиземно море е мястото с прекомерен риболов в света, като около 62,2% от рибните запаси се изчерпват бързо. Снимката е на Милош Бичански. 

Юбилеен марш

Юбилеен марш в Англия

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 01 ЮЛИ: Активист за правата на гейовете минава покрай банер с дъга, преди събитие за отбелязване на петдесет години от първия Прайд марш в Обединеното кралство на площад Трафалгар. Юбилейният марш проследява пътя, поет преди 50 години, на 1 юли 1972 г. Снимката е на Леон Нийл. 

Шампионат по опустошаване на бургери

Победителят в състезание по ядене на бургери

Снимка: Anna Moneymaker/Getty Images

ВАШИНГТОН - 01 ЮЛИ: Питър Табибиан, собственикът на Z Burger връчва на Моли Шуйлър чек за 2000 долара, след като спечели първо място в 13-ия годишен "Шампионат по ядене на бургери за независимост" в Z Burger Tenleytown. 13 професионалисти в похапването на бургери от цялата страна присъстваха на състезанието, за да се опитат да опустошат възможно най-много за 10 минути. Шуйлър взе първото място за изяждане на 37 бургера за 10 минути. Снимката е на Ана Мънимейкър. 

Репортаж на бойното поле

Репортаж от бойното поле

Снимка: Scott Olson/Getty Images

ДОНЕЦК, УКРАЙНА - 01 ЮЛИ: Украински военен журналист се прикрива в житно поле, докато заснема видео. По същото време танков екип от 14-та механизирана бригада на принц Роман Велики обстрелва вражеска позиция на 01 юли 2022 г. в област Донецк , Украйна. През последните седмици Русия съсредоточи огневата си мощ в района на Донбас в Украйна, където отдавна подкрепя два сепаратистки региона, воюващи с украинското правителство от 2014 г. насам. Снимката е на Скот Олсън. 

Кошмари на летището

ОТложени погледи и хаос на летището

Снимка: Jeenah Moon/Getty Images

НЮАРК, Ню Джърси - 01 ЮЛИ: Пътуващите се редят на опашка, за да влязат в контролно-пропускателен пункт на международното летище Нюарк Либърти, Стотици полети бяха отменени в САЩ преди уикенда на 4 юли. Снимката е на Джина Муун.

Находка от Втората Световна война

Находка от Втората световна война на дъното на езерото Мийд

Снимка: Ethan Miller/Getty Images

НАЦИОНАЛНА ЗОНА ЗА ОТДИХ ЛЕЙК МИЙД, НЕВАДА - 01 ЮЛИ: Потънал десантен кораб Хигинс от епохата на Втората световна война, който е бил на почти 200 фута под водата, се разкрива близо до яхтеното пристанище Лейк Мийд. Водното ниво на резервора продължава да се понижава. Нивото на водата в езерото Мийд е най-ниско, откакто бе запълнено през 1937 г. след построяването на язовир Хувър в резултат на предизвикана от изменението на климата мегасуша, съчетана с повишено търсене на вода в югозападните щати. Снимката е на Итън Милър.