#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Тази седмица започна с поредица взривове в Киев, които идват след затишие в атаките от страна на Русия в тази част на Украйна. На фона на напрежението в украинската столица, членката на НАТО Полша инвестира в ново военно оборудване и войски на различни съюзници от НАТО вече са разположени в страната. 

Още няколко снимки на международните фотографи показват как минават военните тренировки. Нови самолети и сухопътни армейски части провеждат военното учение Recon Clash-22, докатао военнослужещи от САЩ, Полша и Естония демонстрират тактически умения в съответствие с процедурите на НАТО. 

И още - кога ще се вдигнат главоломно цените на самолетните билети вижте в галерията >>>

Взривове в Киев

Седмицата започна с поредица взривове в Киев

Снимка: Ed Ram/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА – 10 ОКТОМВРИ: Персоналът на службата за спешна помощ пристига на мястото на взрива на 10 октомври 2022 г. в Киев, Украйна. Експлозиите избухнаха малко след 8:00 часа местно време  бяха най-големите подобни атаки в столицата от месеци. Снимката е от Ед Рам. 

Роботът Ai-Da с първа реч пред Лордовете

Ai-Da робота с реч пред Камарата на Лордовете

Снимка: Rob Pinney/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 11 ОКТОМВРИ: Ai-Da Robot, първият в света ултрареалистичен хуманоиден робот художник, се появи на фото разговор в стая на комисия в Камарата на лордовете на 11 октомври 2022 г. в Лондон, Англия. AI-Da Robot ще изнесе първата си реч пред членовете на Комисията по комуникации и цифрови технологии. Тя изследва темата за това дали творчеството в Обединеното кралство е атакувано от технологиите, както и ролята на машинното обучение, машинното творчество и изкуствения интелект в творческите индустрии на Обединеното кралство. Снимката е на Роб Пини.

Статуята на свободата отново отворена 

Статуята на Свободата отново е достъпна след пандемията

Снимка: Michael M. Santiago/Getty Images

НЮ ЙОРК - 11 ОКТОМВРИ: Статуята на Свободата се вижда на 11 октомври 2022 г. в Ню Йорк. Короната и пиедесталът на Статуята на свободата бяха отворени за обществеността за първи път след затварянето през март 2020 г. поради пандемията от коронавирус (COVID-19). Снимка е на Майкъл М. Сантяго. 

Войски на НАТО в Полша 

Снимка: Omar Marques/Getty Images

ЛАСК, ПОЛША - 12 ОКТОМВРИ: Изтребители Микоян МИГ-29 на полските военновъздушни сили участват в учение на НАТО за екраниране във военновъздушната база Ласк на 12 октомври 2022 г. Съюзническото военновъздушно командване на НАТО, полските военновъздушни сили и военновъздушните сили на Съединените щати демонстрираха съвременните самолетни способности на полските F-16 и американските F-22. Докато руската инвазия в Украйна продължава, членката на НАТО Полша инвестира в ново военно оборудване и войски на различни съюзници от НАТО вече са разположени в страната. Снимката е на Омар Маркес. 

По моста 

Жена пресича импровизиран мост в Донбас

Снимка: Carl Court/Getty Images

БАХМУТ, УКРАЙНА - 12 ОКТОМВРИ: Жена пресича река Бахмутка по импровизиран дървен мост до разрушения в Бахмут, Донецка област, Украйна. Лидерите на страните от Г-7 заявиха, че ще подкрепят Украйна "колкото е необходимо" във войната й срещу Русия след широкомащабните ракетни удари в страната в понеделник. Снимка от Карл Корт. 

Елен в мъглата

Елн търси храна в мъглата на английска гора

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

АЛТРИНЧАМ, АНГЛИЯ - 13 ОКТОМВРИ: Елен търси храна в Дънам Маси, докато ниските температури водят ранната сутрешна мъгла на 13 октомври 2022 г. в Алтринчам, Англия. В много части на Обединеното кралство настъпи по-хладно време с есенни нюанси, които започнаха да оцветяват пейзажа. Снимката е на Кристофър Фърлонг. 

Въглищата на Белхатов 

Пара и дим се издигат от въглищната станция Белхатов, както се вижда от самолет на 12 октомври 2022 г. в Полша.

Снимкa: Omar Marques/Getty Images

БЕЛХАТУВ, ПОЛША - 12 ОКТОМВРИ: Пара и дим се издигат от въглищната станция Белхатов, както се вижда от самолет на 12 октомври 2022 г. в Полша. Захранваната с въглища централа Belchatow с мощност от 5472 мегавата е най-голямата електроцентрала в света, работеща с лигнитни въглища. Като най-зависимата страна в Европа от въглища, Полша разчита на електроцентралата да произвежда 70% от енергията си. Снимка от Омар Маркес. 

Ликове на световните лидери 

Ликовете на световните лидери от рециклирани материали

Снимка: Hugh Hastings/Getty Images

ПАР, АНГЛИЯ - 13 ОКТОМВРИ: Демонтирани глави лежат на земята в The Eden Project на 13 октомври 2022 г. в Пар, Англия. Инсталацията "Mount Recyclemore", изобразяваща ликовете на световни лидери, направени от рециклиран боклук, бе показана по време на срещата на върха на G7, проведена в Корнуол през 2021 г. Тя беше демонтирана няколко часа преди Международния ден на електронните отпадъци утре. Денят на електронните отпадъци повишава осведомеността относно важността на отговорното рециклиране на ненужни електрически артикули. Снимката от Хю Хейстингс. 

Огнище на вируса Ебола

Огнище на ебола в Уганда

Снимка: Luke Dray/Getty Images

МУБЕНДЕ, УГАНДА - 13 ОКТОМВРИ: Служителите на Червения кръст изнасят трупа на 3-годишно момче, за което се подозира, че е починало от ебола. Екипи за спешно реагиране, центрове за изолация и палатки за лечение бяха създадени от угандийските здравни власти около централния квартал Мубенде след 17 регистрирани смъртни случая и 48 потвърдени случая от огнище на вируса Ебола. Първият смъртен случай от това огнище на щама на вируса Ебола-Судан беше обявен на 19 септември и все още няма ваксина за този щам. Снимката е на Люк Дрей. 

Военно учение 

Тренировъчен ден в Полша

Снимка: Omar Marques/Getty Images

СОЛИНА, ПОЛША - 15 ОКТОМВРИ: Войници от 101-ва въздушнодесантна дивизия на САЩ носят пушките и чантите си, докато се движат във веригата по време на военното учение Recon Clash-22 на 15 октомври 2022 г. в Солина, Полша. Военнослужещи от САЩ, Полша и Естония демонстрираха тактически умения в съответствие с процедурите на НАТО. Снимката е на Омар Маркес.

Двойно по-скъпи полети

Най-скъпите самолетни полети ще са по Коледа

Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

ЛАС ВЕГАС, НЕВАДА - 15 ОКТОМВРИ: Семейство в пикап наблюдава самолети, кацащи на международното летище Хари Рийд на 15 октомври 2022 г. в Лас Вегас, Невада. Цените на празничните самолетни билети се очаква да бъдат най-скъпите през последните 5 години, като цените на билетите за Деня на благодарността са се повишили с 25 процента спрямо миналата година със средна цена на двупосочен билет от $281. Разходите за коледно пътуване са се увеличили с 55 процента спрямо миналата година, като цените на двупосочните билети са средно 435 долара. Снимката е на Джъстин Съливан. 

Националният конгрес на Комунистическата партия на Китай

ПЕКИН, КИТАЙ - 16 ОКТОМВРИ: Китайският президент Си Дзинпин изнася реч по време на откриващата сесия на 20-ия Национален конгрес на Комунистическата партия на Китай (КПК) в Голямата зала на народа на 16 октомври 2022 г. Повече от 2200 делегати, представляващи повече от 96 милиона членове на КПК, присъстват на конгреса. Снимка от Линтао Дзанг.