#Пи Диди, Пъф Деди, Диди... Вече няма значение с какъв рап псевдоним ще реши да се подвизава хип-хоп звездата и извънредно богат музикален продуцент Шон Комбс. По всичко личи, че с кариерата и репутацията му окончателно е свършено след изплувалите охранителни кадри, в които се вижда как той пребива бившата си приятелка Касандра Вентура преди осем години. Облаците на хоризонта пред едно от най-големите имена в индустрията са свирепо сгъстени и носят съдбовна буря, и след делата, заведени срещу него, по обвинения в сексуален тормоз и насилие. Към тях добавяме и трупащите се свидетелства, че той е организирал печално известни секс-партита със знаменитости и проститутки, като тайно е записвал непристойните актове с камери, разположени навсякъде в именията му в Лос Анджелис и Маями. Същите имения, които бяха претърсени от федерални агенти по-рано през годината. За капак рапърът Шуг Найт - или хората, които движат официалните му акаунти в Х - засили спекулациите, че Диди е замесен и в убийството на някогашния си хип-хоп архи-враг Тупак.

Въпросът е колко известни хора може да понесе към дъното със себе си Диди?

Отиваме ли на конспиративна перспектива ала Джефри Епстийн, който съмнително се самоуби зад решетките и се превърна едновременно в световно меме и сигнал за потенциалния начин, по който елитите си уреждат сметките с някогашния си топ сводник. Може ли действително Диди да се окаже една по-шумна хип-хоп версия на изверга Епстийн, известен приживе със своя частен самолет "Лолита експрес", с острова за оргии и връзките си с най-големите имена в политиката, науката и шоубизнеса. Както и с вече дискредитирания брат на Крал Чарлз Трети Андрю.

Касандра Вентура и Шон Комбс по време на гала на костюмите в Метрополитън през 2017 г.

Снимка: Getty Images

И като сме на тема Кралско семейство - името на принц Хари изплува в делата срещу Диди. Той е споменат като една от важните личности, до които рапърът е имал достъп и които са го легитимирали. В същото дело се налага впечатлението, че неговите "фрийк" партита де факто са били сцена на местопрестъпление и сексуален трафик. Въпросният иск е заведен от Родни "Лил Род" Джоунс, който съди Диди за 30 милиона долара и го обвинява в сексуално насилие и заплахи. Адвокатите на хип-хоп магната отричат всичко.

Самият Пъф Деди обаче призна автентичността на изтеклите кадри, в които се вижда как пребива брутално бившата си приятелка. Те бяха пуснати преди броени дни от CNN и предизвикаха вълна от възмущение. Емили Ратайковски го нарече "чудовище". Фифти Сент се закани да се добере до другите записи - онези от фрийк партитата и да разкрие цялата истина за своя жанров враг.

Касандра Вентура и Шон Комбс по време на гала на костюмите в Метрополитън през 2017 г.

Снимка: Getty Images

Пъф Деди се извини за побоя над бившата си приятелка Каси в специално обръщение и обеща, че вече се е поправил след като е ходил на терапия и рехабилитация. Но нейните адвокати напомниха, че той е "наранил много хора". Обвиненията към него се трупат като наградите "Грами" в златните му години, когато беше обожаван от цялата индустрия и имаше абсолютен имунитет на топ играч и с връзката си с всеобщата любимка Дженифър Лопес.

Всичко това е в миналото.

Трудно е да си представим завръщане на човека с истинско име Шон Комбс.

По-скоро всички, които се интересуват от тези скандали с нетърпение очакват новите разкрития за порочните партита, които явно са били нещо като по-кичозна и надрусана версия на онези оргии за маскирани тайни елити в последния шедьовър на Стенли Кубрик "Широко затворени очи".

Шон Комбс с приятектаа си Cassie през 2018 година

Снимка: Getty Images

Махнете класическата музика и венецианските маски, заменете ги с хип-хоп фон и тайни записи с гей компромати, и получавате най-сочния шоубизнес скандал на годината. Колко представители на модерния елит треперят да не лъснат в записите на Диди? Един от слуховете е, че той действително разполага с множество дискредитиращи кадри на купища известни мъже, участващи в хомосексуални актове. Особено за мачо фасадата на рап средите това е апокалипсис.

Засега рапърът с многото имена отрича вина и е на свобода, а вече дори е уредил няколко от съдебните дела с финансови споразумения. Преди години състоянието му се оценяваше на над един милиард долара, така че може да предположим, че все още има ресурси да си купува мълчание. Но докога? Може ли едно зрелищно рухване на Диди да хвърли сянка върху цялата история на хип-хоп културата. Той е основен играч в света на рап музиката вече над 30 години и е бил част от онази първоначална война между Източното и Западното крайбрежие, останала в историята и с насилствения край на двете най-големи враждуващи имена Биги и Тупак през 90-те години на миналия век.

Някои наблюдатели коментират, че Диди може да завлече цялата индустрия със себе си. От друга страна вижте как Холивуд успя да замете под килима своето бивше божество Харви Уайнстийн.

За Джефри Епстийн вече стана дума.

Но записите от фрийк-секс партитата на Пъф Деди - ако действително ги има - биха имали сеизмичен ефект върфу популярната култура и цялата шоубизнес еко-система. Привърженици на конспиративните теории смятат, че рейдовете на ФБР в именията на рапъра са били, за да се унищожат доказателствата, а не, за да се разкрие нещо.

Очакваме развръзката, която едва ли ще бъде възпята в нова хип-хоп песен. Но като нищо да се окаже потресаваща и кървава.