Държавата, в която кръчмите са приоритет пред театрите, няма нужда от култура. Актрисата Алекс Сърчаджиева отправи острия коментар в първото издание на онлайн шоуто на Dir.bg "Матине". Пред водещите Рени и Вяра актрисата разкри детайли от театралния живот по време на коронавируса и изводите от взетите мерки те да работят с капацитет 30%.

"Смятам, че отвориха театрите, за да отворят дискотеките. И понеже отвориха моловете, а театрите и училищата - не, сега идва лято и дискотеките трябва да отворят. Обаче ако тях ги отворят, а ние пак не работим, ще стане малко неудобно. И за това според мен са си казали "Дайте да ги отворим тези клети хора там, дето са артисти ли, някакви хора на изкуството, че много ще започнат да пискат", обяснява Алекс в студиото на "Матине".

"Истината е, че през този период се оказа, че тази държава няма нужда от култура и от хора, които се занимават с култура във всякакъв аспект. Оказа се, че има нужда от молове, кръчми и ресторанти, което е много жалко", допълва още Сърчаджиева.

Защо актрисата сравнява 2020 г. с 90-те години на миналия век и докъде стигна с Игрите на волята на екран и в живота? Гледайте "Матине" с Рени и Вяра утре във всички платформи на dir.bg и urbn.dir.bg.