#Човек и добре да живее, все някога се забърква със стриптийзьори. Думите са на Диляна Маринова - Джуджи, а стриптийзьорите са Любо Нейков и Ненчо Илчев. Трябва, може би, да подчертаем, че става въпрос за нова постановка, продуцирана именно от Джуджи, която побърза да разкаже повече за нея първо в #Maтине. 

Пиесата "Стриптийзьори" е на Влади Априлов. Ще бъде поставена за първи път на сцена в Малък градски театър "Зад канала". 

"Любо Нейков ме предупреди, че е доста зает, в момента снима и филм и не ми обещаваше да се включи. Допаднахме си, след като работихме по друга пиеса и в крайна сметка се получиха нещата", казва Джуджи. 

Сюжетът е за изпаднали порно актьори, отритнати от кариерата, които живеят в малка таванска стая под наем в Италия. Помещението е отрупано с вещи, разказващи за отминалия звезден живот. 

"Задлъжнели са на хазяйката си, изиграна от Красимира Демирова. Има доста обрати, но няма да издавам повече. Ще бъде много смешно!"

Репетициите протичат с много смях и закачки. Любо е Джовани, а Ненчо е Енцо. 

"Това са хора, които могат да изкарат всякаква емоция пред очите ти. Бе интересно да ги наблюдавам отстрани", казва Джуджи. 

За стриптийз танца в пиесата, Джуджи наема специален хореограф. След посещенинието ѝ в Бродуей преди месец, тя е убедена, че българските актьори не отстъпват по нищо. 

Режисьорът на "Стриптийзьори" е актьорът Ованес Торосян, който се оказва блестящ и зад кулисите в друго амплоа. На 7 и 8 юли е премиерата, а след това ще има и турне.

Джуджи признава, че малко се поуморява от работата по две представления, но ѝ доставя голяма удоволствие да е двигател на проектите си. Вече обмисля нова магистратура, докато успоредно мъкне плакатите за представлението. 

"Има много плюсове да си One-Man-Show и да си вършиш всичко сам. Да работиш с приятели също е голям кеф", обобщава тя. 

Какво още си казахме с Джуджи в #Maтине - вижте във видеото.