#На 17 февруари ще се състои премиерата на дългоочаквания филм "Игра на доверие" - история за две жени, борещи се с преживяването на незаличимите белези от домашно насилие. Но преди да отидете да го гледате на кино, което е препоръчително, чуйте разговора с режисьора Мартин Макариев и актьора Владимир Зомбори с Рени Веселинова в "Матине", 

"Две жени в различен времеви период се борят с насилника си", разкрива Мартин Макариев основата на сюжета.

Сценарият е вдъхновен от личната история на актрисата Яна Маринова, а филмът е по-скоро в жанра драма, споделят гостите на "Матине". 

Вижте снимки зад кулисите на филма ТУК >>>

"Насилието, всъщност, е желанието да наложиш собствената си воля и то с не много почтени средства. Мисля, че всеки един от нас води една такава битка на дневна база, дори да не е с толкова сериозен характер", смята Зомбори. 

Физическото и психическото насилие е сериозна тема в ежедневието ни и водеща новина в последните дни, след фрапантния случай с разстрела на псхолога Иван Тодоров от негов съсед. И Макариев, и Зомбори са на мнение, че след фрустрацията, яда и гнева, породени от подобен инцидент, изплува и друг проблем - бехаберието на едно общество. 

"Винаги опираме до момента, в който си казваме, "ще го направя, ама друг път", може би заради това, че когато се захванеш на личностно ниво с подобни каузи, неминуемо ще бъдеш потърпевш, трябва да губиш", смята режисьорът.

Филмът "Игра на доверие" е първият, който Мартин Макариев дръзва да снима по истинска история на жив човек, въпреки че е получавал няколко предложения. 

"Често избягвам теми по действителни случки, защото не смятам, че накрая хората остават доволни. Притеснявам се, че много често хората не разбират, че това е филм и когато викнат режисььор, имат очаквания и не приемат гледната точка, през която я пречупва режисьора", споделя Макариев. 

Филмът е сниман за изключитено кратко време - млко над 20 дни. Защо - чуйте във видеото!