#Тя има младежката смелост и дързост да не се представя с известната си фамилия, в която има топадвокат и бивш собственик на футболен клуб, бизнесмен, издател, журналист, поет и дори... атомен физик! Зад крехката и нежна външност на Калина Баткова се крие вътрешната сила и твърдост на диамант, който иска да блести със собствена светлина и карати. Тези на поп-рок певицата и композитор K.LINA.

Днес в #Матине ще ви срещнем с нея, за да ни разкаже защо смени Лондон със София, бизнеса - с микрофон, как се влюби толкова силно, че създаде песен за своята "любов като на кино", и кога осъзна, че винаги ще има хора, които няма да я харесват - независимо кои са родителите й.

Време за промени

"Музиката ми в момента е в процес на лека смяна - първото ми парче е малко по-лирично, меланхолично, с фокус на текста и емоцията. Сега гледам да правя музика, която е по-свежа", описва стила си K.LINA, която пише сама и музиката, и текстовете на парчетата си. От малка усеща, че иска "животът ѝ да е песен" - но не в онзи смисъл, в който повечето го разбират, и чиито етикети, волю или неволю, носи.

В тийнейджърските си години започва да свири на пиано и китара. "Мечтаех да пиша музика, но имах чувството, че никога няма да мога да започна да създавам собствена", споделя тя. Приятел от гимназията в 10-и клас я "орисва на успех". Казва ѝ: "Аз съм сигурен, че до година ще можеш". "И наистина така и стана - бях на около 16, когато започнах да композирам, да създавам и музика, и текста на моите песни. Явно при мен нещата се случват по-бавно", казва K.LINA с онази позабравена очарователно-претеснителна усмивка, която рядко виждаме днес у младите момичета.

София, мой малък Лондон

Калина е живяла и учила години наред в британската столица - бизнес и музика. Нещо повече - имала е група, музикална кариера и вярна фенска маса там.

"Върнах се в България покрай пандемията, защото университетите затвориха и нямаше много смисъл да стоя вкъщи по цял ден. Тук поне си бях със семейството, а не съвсем сама. Реших да остана, защото много обичам София и се надявам, че музиката, която правя, има място на българската сцена", споделя 23-годишната изпълнителка пред #Матине.

Идва тук, за да разкаже своята музикална история. И първата глава от нея вече е факт - парчето The movies. То е за онази силна, "филмова" любов като на кино. Любовта, която K.LINA открива в София.

Кой е мъжът, който я прави толкова щастлива, че да влезе в студио, да запише силните си емоции и да ги сподели с целия свят? Защо иска да е "по-хард"? Песен ли е наистина животът на децата на известните и богатите? - Разберете всичко това и още от поредния хитов епизод на #Матине и Калина Баткова, която мечтае да я запомнят като K.LINA - изпълнителката и композиторката.