И тази седмица в предаването "Матине" на dir.bg ще ви зарадваме с нова доза разнообразие и свежи теми. И като говорим за свежест - ще ви покажем иновативен сапун на дражета, който класира студенти от Нов български университет сред големите победители на "Академия за иновации" 2020. Ще си поговорим с Яна Коцева, част от групата изобретатели, която ще ни разкаже защо точно 3 грама сапун са достатъчни, държат ли българите на личната си хигиена и нарочно ли иновативният сапун прилича на блистер с дъвки.

Разбира се няма да подминем и рубриката #VIRAL, a тази седмица погледът ни е насочен към звездните холивудски тела и разнообразните татуировки върху тях, след като ексцентричната певица Cardi B предизвика поредна вълна от интерес към темата. Ще ви покажем едни от най-непознатите и меко казано странни решения за татуировки на звездите, а един от най-добрите млади български спортисти - плувецът Антъни Иванов ще обясни какво му има и защо не успя да стигне до студиото, за да се похвали с новата колекция рисунки по тялото си.

В "Матине" ще ви разкажем и за любопитната тенденция, наложена от световната пандемия, при която мъжете започват да поемат по-голяма част от домакинските задължения. Възможно ли е това да доведе до трайна промяна на стереотипите и какво точно възпира господата да полагат повече грижи у дома не само в кризисни ситуации?

На гости ще ни дойде и момичето, което не само може да бъде радиоводещ, редактор, певица, текстописец и издател, но през последните 10 години събира приказки в пощенси кутии, за да направи живота ни малко по-усмихнат. С Гери Турийска ще си поговорим за упоритостта в преследване на мечтите, наистина ли дъщеря й се казва Аника, защото Пипилота Виктуалия Транспаранта е твърде дълго, за какъв издател я смята Ваня Щерева и кой е въпросът, който я дразни най-много в последните месеци.

Гледайте "Матине" с Рени и Вяра всяка сряда от 08:00 часа в dir.bg и urbn.dir.bg